Campionatele din Liga 4 au de suferit! Etapele nu pot fi comprimate, iar meciurile nu se reiau până în mai: ”E foarte greu să programăm partide intermediare”

Răzvan STÎNGĂ 28 Mar. 2020, 12:20 Liga 4
Campionatele din Liga 4 au de suferit! Etapele nu pot fi comprimate, iar meciurile nu se reiau până în mai: ”E foarte greu să programăm partide intermediare”

Asociațiile Județene de Fotbal se tem de faptul că actualul sezon ar putea să nu se mai termine. Din cauza pandemiei de coronavirus, este nevoie ca etapele să fie comprimate, iar la Liga 4 și la Liga 5 este greu de realizat acest lucru.

Campionatele Ligii 4 nu se pot relua mai devreme de luna mai

Daniel Sabou, președintele AJF Sălaj, a declarat că diviziile nu se pot relua mai devreme de luna mai. Astfel, se vor acumula și mai multe etape, iar disputarea lor într-un timp scurt este dificilă. În mod normal, campionatul trebuia să se încheie la începutul lunii iunie.

”Aşteptăm şi noi să vedem ce decizii se iau la Federaţia Română de Fotbal şi în funcţie de asta vom adopta şi noi decizii la nivelul campionatelor pe care le organizăm. Nu putem decide noi de capul nostru cum şi când se va relua Liga a 4-a şi Liga a 5-a. Sunt tot felul de variante, să modificăm programul, astfel încât să ne încadrăm în termenul care va fi stabilit de FRF pentru desemnarea campioanei.

După ce vom şti cu exactitate toate aceste date vom anunţa şi noi echipele. Pare greu de crezut că Liga a 4-a poate continua la fel cum era stabilit, fiindcă mai repede de luna mai nu se poate relua. La acest nivel e foarte greu să programăm etape intermediare. Toate judeţele se confruntă cu astfel de probleme”, a declarat Daniel Sabou pentru Sportul Sălăjean.

Teoretic, în Liga 4 Sălaj ar mai fi de jucat șapte etape din sezonul regulat și alte șase meciuri în play-off. În acest moment, pe primul loc se află Sportul Șimleu Silvaniei, cu 34 de puncte, urmată de Rapid Jibou, același punctaj, și CS Dumbrava Gâlgău-Almașului, 27 de puncte.

Răzvan STÎNGĂ 28 Mar. 2020, 12:20 Liga 4
Pe aceeași temă