AJF Ilfov are un nou președinte! Constantin Buhac a câștigat alegerile în fața lui Dumitru Crăciun, care voia un nou mandat, deși depășea vârsta admisă de regulament

Daniel NAZARE 21 May. 2021, 12:50 Liga 4
AJF Ilfov are un nou președinte! Constantin Buhac a câștigat alegerile în fața lui Dumitru Crăciun, care voia un nou mandat, deși depășea vârsta admisă de regulament

Adunarea Generală de alegeri a Asociației Județene de Fotbal Ilfov și-a desemnat ieri, 20 mai 2021, la Buftea, la stadionul Central, noua conducere. Președinte a fost ales Constantin Buhac (53 de ani).

Buhac (foto) a ieșit învingător cu 29 voturi în favoarea sa, în timp ce contracandidatul Dumitru Crăciun (73 de ani) a adunat numai 17.

Alegerile la AJF Ilfov, validate! Dumitru Crăciun a pierdut categoric funcția de președinte în favoarea lui Constantin Buhac

Andrei Popescu (22 voturi) a fost ales vicepreședinte din primul tur, iar Niculae Sânge din al doilea tur. Niculae Sânge și Mugurel Tănase au avut câte 15 voturi după primul tur, în timp ce Marius Șerban și Paul Terteleac n-au putut merge mai departe. În turul doi, scorul la voturi între Sânge-Tănase a fost 19-13.

Vlad Loliceru și Răzvan Ardeleanu au fost desemnați să fie reprezentanții copiilor și juniorilor, în timp ce Iordan Chiriac va reprezenta Liga a 4-a, iar Stelian Grigore pe cea a 5-a.

La ședință a asistat Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF, și Octavian Goga, vicepreședinte al FRF, respectiv președinte al AJF Brașov. Ambii erau siguri de victoria candidatului Dumitru Crăciun și au părut surprinși de rezultatul final.

Noua componență a Comitetului Executiv al AJF Ilfov:

Președinte – Constantin Buhac
Vicepreședinți – Andrei Popescu, Nicolae Sânge
Reprezentant Liga 4 – Iordan Chiriac
Reprezentant Liga 5 – Stelian Grigore
Reprezentanți copii și juniori – Vlad Loricelu, Răzvan Ardeleanu

Mitică Crăciun ar mai fi vrut un mandat de 5 ani la vârsta de 73 de ani

Fostul președinte Mitică Crăciun depășea vârsta admisă pentru a ocupa funcția de președinte de AJF, 70 de ani. Băieți inventivi, susținătorii acestuia, au propus într-o Adunare Generală anterioară, adică în 2018, să nu mai existe limită de vârstă și nici studii superioare.

Oficialul ilfovean are trecute în CV doar 10 clase! FR de Fotbal, conform statului-cadru pentru toate AJF-urile din țară, nu permite candidatura acestuia. Dar la Ilfov se poate! Aceste prevederi statutare – vârsta și studiile – se aplică la toate AJF-urile din România.

În 5 ani de mandat nu a dezvoltat absolut nimic în fotbalul Ilfovean, mai mult, în pandemie, și-a mărit salariul la 4500 lei net.

Mai mult, doi dintre membrii afiliați de la AJF Ilfov, Mugur Porumbacu (Concordia Chiajna) și Marius Șerban (Brănești) au solicitat la Tribunal informații despre ultimul statut înscris. Acesta este din 2018. La FRF este înregistrat, conform altor surse, un statut vechi din 2011.

29 din membri afiliați s-au strâns în data de 5 mai 2021 la Buftea, dar la întrunire n-au venit președintele Dumitru Crăciun și nici secretarul general. Conform statutului a fost notificat Comitetul Executiv.

Altfel, la finalul săptămânii trecute, au fost alegeri și pentru șefia AJF Cluj. Acolo președinte a ieșit fosta arbitră Teodora Albon. Este prima femeie președinte de AJF.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/teodora-albon-prima-femeie-presedinte-de-ajf-fostul-arbitru-international-a-castigat-alegerile-la-cluj-19185915

https://liga2.prosport.ro/liga-4/alegeri-la-ajf-ilfov-frf-pacalita-de-protejatul-sau-mitica-craciun-sapte-ilegalitati-la-cea-mai-controversata-asociatie-de-fotbal-din-romania-exclusiv-19182787

https://liga2.prosport.ro/liga-4/continua-circul-la-ajf-ilfov-29-de-membri-afiliati-s-au-intalnit-degeaba-la-buftea-alegerile-au-fost-mutate-exclusiv-19182896

https://liga2.prosport.ro/liga-4/razvan-burleanu-doarme-caz-unic-in-romania-sustinatorul-sau-candideaza-pentru-un-post-de-conducere-la-peste-70-de-ani-si-fara-studii-superioare-exclusiv-19181957

Daniel NAZARE 21 May. 2021, 12:50 Liga 4
Pe aceeași temă