Alegeri la AJF Ilfov. FRF, păcălită de protejatul său, Mitică Crăciun! Șapte ilegalități la cea mai controversată asociație de fotbal din România | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 05 May. 2021, 11:29 Liga 4
Alegeri la AJF Ilfov. FRF, păcălită de protejatul său, Mitică Crăciun! Șapte ilegalități la cea mai controversată asociație de fotbal din România | EXCLUSIV

Ceea ce se întâmplă la AJF Ilfov este de domeniul fantasticului, sub directă supraveghere a FR de Fotbal. Alegerile, programate pe 5 mai, de la ora 16.00, la Buftea, au fost amânate vineri și apoi iar programate pentru azi.

Asta după ce unul dintre candidați are 73 de ani, n-are studii superioare, dar dosarul a fost validat, după cum ProSport a scris de săptămâna trecută.

Pentru funcția de președinte se întrec actualul președinte Dumitru Crăciun (73 de ani), personaj protejat de mai-marii FRF, în frunte cu Gabriel Bodescu, și Constantin Buhac (53 de ani).

Alegeri la AJF Ilfov. 7 ilegalități la cea mai controversată asociație de fotbal din România

Iată cele mai ciudate întâmplări de la AJF Ilfov și declarațiile unor membrii afiliați:

1. Adunarea Generală Extraordinară are loc totuși miercuri 05 mai 2021, ora 16.00, pe Stadionul Orășenesc Buftea (după modelul FRF și alte AJF–uri) în urmă dorinței membrilor afiliați care au semnat convocatorul.

Asta după ce vineri Comitetul Executiv a luat decizia să se amâne invocând pandemia de coronavirus.

”În urma adreselor sosite de la Secția de Poliție nr 26 și Jandarmeria București, și în lipsa unui răspuns la solicitarea înaintată către DSP București, Comitetul Executiv al AJF Ilfov hotărăște amânarea Adunării Generale Extraordinare din dată de 05.05.2021, datorită faptului că sunt interzise adunări în spații închise.
Amânarea Adunării Generale Extraordinare va fi programată la o dată ulterioară”, se anunța. Apoi membrii au decis că acest scrutin să aibă loc în aer liber.

2. Președintele AJF Ilfov, Dumitru Crăciun, nu a semnat niciun document timp de 5 ani (4 ani de mandat plus încă un an din cauza pandemiei).

Membru afiliat: Timp de 5 ani președintele Crăciun Dumitru, ales de noi membrii afiliați, nu a semnat niciun document, nu a vrut să-și asume nicio hotărâre de frică, dar, în schimb, și-a încasat salariu majorat fără aprobare de la Comitetul Executiv.

Pentru ce să-l mai alegem pentru încă un mandat, dacă timp de 5 ani el nu a condus AJF –ul și l-a mandatat pe vicepreședintele Niță Marin să o facă, deși acesta și-a pierdut calitatea pentru care a fost ales?”

Salarii mărite, decizii haotice, modificări ilegale de statut

3. În afară că și-a mărit salariul în ultimii 3 ani, nestatutar (singurii care mai știau de ”inginerie” erau vicepreședinții Niță Marin și Grecu Constantin), președintele Crăciun Dumitru și-a înregistrat contractul de muncă pe perioada nedeterminată, fără aprobarea Comitetul Executiv, chiar dacă mandatul lui era de 4 ani!

Membru afiliat: ”În ultimii 2 ani în care s-au desfășurat competiții, echipele de seniori și juniori care au câștigat campionate s-au au terminat pe locurile 2 și 3 nu au fost premiate de conducerea AJF Ilfov!

Să le fie rușine că au uitat de promisiunile pe care le-au făcut membrilor afiliați și nu i-a interesat decât bunăstarea lor. Suma necuvenită pe care a încasat-o președintele Crăciun Dumitru în anii 2018, 2019 și 2020 a fost de 36.094 lei net!”

4. Statutul AJF Ilfov (cel din 2011) are peste 70 (!) de modificări, chiar dacă Adunarea Generală a aprobat pe dată 21.08.2018 schimbarea pentru 4 articole!

Membru afiliat:: ”Nici până în ziua de astăzi, după 3 ani de la Adunarea Generală, Statutul AJF Ilfov nu a fost adus la cunoștință membrilor afiliați și a fost ținut la secret!

Motivele au fost că membrii afiliați să nu-și de-a seama că au fost înșelați, Federația Română de Fotbal să nu afle că Statutul nu a fost avizat de Departamentul Juridic, (copie statut) și Judecătoria Buftea că a fost indusă în eroare!

Cum și-au permis să falsifice un document oficial (Statutul) și să însele membrii afiliați, domnii de la AJF protejați de președintele Crăciun Dumitru?”

(Modificările în Statut au fost făcute de Sânge Niculae fost președinte al AJF, o persoană contestată în mai multe rânduri de membrii afiliați, Niță Marin vicepreședintele care a condus deficitar din ”umbră” AJF–ul și Grecu Constantin vicepreședintele care a promis multe și a făcut doar ce a vrut).

Modificările făcute într-un document oficial fără aprobarea Adunării Generale se numește FALS ÎN ACTE OFICIALE.

Comitetul Executiv al AJF Ilfov a funcționat nestatutar. De ce? Avem dovada

Toate aceste modificări au fost făcute doar pentru interesul lor personal și nu al membrilor afiliați!!

În afară faptului că au falsificat Statutul, unul din persoanele menționate mai sus și-a permis să ducă la o instanța de judecată (Judecătoria Buftea) documente cu semnătură falsificată a secretarului general al AJF Ilfov, Blagoe Daniel!

Acesta nu a împuternicit pe nimeni să semneze în locul lui!

5. În ultimii 4 ani, Comitetul Executiv al AJF Ilfov a funcționat nestatutar, deoarece membrii aleși și-au pierdut calitatea de bază pentru care au fost aleși de Adunarea Generală, conform Statutului. (2 Copii art. Statut)

Membru afiliat: ”Sânge Niculae a fost ales că reprezentant la copii și juniori din partea echipei Juniors Berceni și acesta era în același timp și salariat al AJF Ilfov, Dan Paune a fost ales că reprezentant al echipelor de la Liga 5 din partea echipei Metalplast Jilava.

Când echipa din Jilava s-a desființat, s-a mutat la echipa CS Glina, care și ea la rândul ei a promovat în Liga 4. De peste 2 ani acesta este în continuare reprezentant al echipelor din Liga 5!!

Vicepreședinții Niță Marin și Grecu Constantin au fost aleși că reprezentanți din partea echipelor CS Darasti (desființată) și respectiv CSO Bragadiru care și-a schimbat conducerea!

Ani de zile mai mulți membrii afiliați i-au atras atenția președintelui Crăciun Dumitru că trebuie să respecte Statutul și AJF-ul să funcționeze legal, dar acesta se făcea că nu aude!”

6. Ultima hotărâre a Comitetului Executiv din dată de 29.04.2021 a fost nestatutară. (Hotărârea CEx este pe site AJF Ilfov)

Membru afiliat: ”În ultima ședință, președintele Crăciun Dumitru, așa cum ne-a obișnuit să facă ce vrea la AJF cu ajutorul membrilor Comitetul Executiv, a încălcat pentru a nu știu câtă oară Statutul și a descărcat gestiunea AJF –ului pe anul 2020 fără a convoca la ședința reprezentanții Comisiei de Cenzori,

Dl. Habeanu Mihai reprezentant al firmei de contabilitate prezent la ședința nu are nicio legătură cu descărcarea de buget!!

Membrii Comisiei de cenzori au CONTESTAT hotărârea Comitetului Executiv din dată de 29.04.2021 și au depus la secretariatul AJF–ului și un Raport preliminar al Comisiei de Cenzori cu toate neregulile descoperite!!”

Ni s-a interzis accesul la sediul firmei care colaborează cu AJF Ilfov, susțin membrii afiliați

7. Președintele AJF Ilfov Crăciun Dumitru și vicepreședintele Niță Marin au interzis Comisiei de Cenzori accesul la firma de contabilitate pentru a controla documentele financiar – contabile care doreau să facă cunoscut membrilor afiliați la prima Adunare Generală cum se prezintă bugetul pe anii 2018, 2019 și 2020.

Membru afiliat: ”Am anunțat firma de contabilitate că dorim să verificăm documentele financiar – contabile pe anii 2018, 2019 și 2020, deoarece am constatat că au crescut nejustificat cheltuielile, mai ales că în anul 2020 nu au fost competiții!

Dl Habeanu Mihai ne-a interzis în două rânduri accesul la sediul firmei care colaborează cu AJF Ilfov pentru a verifică documentele pe motiv că a fost sunat de vicepreședintele Niță Marin și că nu avem ce caută acolo!!

În urma insistențelor noastre și explicându-i dl Habeanu Mihai că noi am fost aleși legal de membrii afiliați în Comisia de Cenzori și că se încalcă Statutul, într-un final acesta a fost de acord!”

Cine sunt cei care candidează la funcții de conducere la AJF Ilfov?

Pentru funcțiile de conducere a fotbalului județean s-au încris următorii candidați:

Președinte:
– Dumitru Crăciun
– Constantin Buhac

Vicepreședinți – 2 locuri
– Niculae Sânge
– Mugurel Tănase
– Marius Șerban
– Paul Terteleac
– Andrei Popescu

Reprezentant Liga 4 – 1 poziție
– Iordan Chiriac
– Ion Mantu

Reprezentant Liga 5 – 1 poziție
– Stelian Grigore
– Ștefan Dumitrache

Reprezentanți copii și junior – 2 poziții
– Mugur Porumbacu
– Răzvan Ardeleanu
– Vlad Loliceru
– Tudor Gheorghe

În ceasul al 12-lea toți trebuie să ne trezim și să votăm oameni care doresc binele fotbalului ilfovean. În fruntea AJF-ului trebuie să alegem oameni care acceptă transpareța, comunicarea și implementează proiecte pentru dezvoltarea sectorului juvenil!
membru afiliat AJF Ilfov

Daniel NAZARE 05 May. 2021, 11:29 Liga 4
Pe aceeași temă