Răzvan Burleanu doarme! Caz unic în România: susținătorul său candidează pentru un post de conducere la peste 70 de ani și fără studii superioare | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 29 Apr. 2021, 12:29 Liga 4
Răzvan Burleanu doarme! Caz unic în România: susținătorul său candidează pentru un post de conducere la peste 70 de ani și fără studii superioare | EXCLUSIV

Urmează alegeri la AJF Ilfov: Dumitru Crăciun (73 de ani) și Constantin Buhac (53 de ani) candidează miercuri, 5 mai 2021, la funcția de președinte.

Până aici nimic ieșit din comun, dar actualul președinte, Dumitru Crăciun, depășește vârsta admisă, 70 de ani. Băieți inventivi, susținătorii acestuia, au propus într-o Adunare Generală anterioră, adică în 2018, să nu mai existe limită de vârstă.

Asta după ce în 2016 votaseră ca acei care candidează să nu aibă nevoie de studii sueprioare. Conform apropiaților, Mitică Crăciun are 10 clase terminate și nu are diplomă de bacalaureat.

Președinte de AJF candidează pentru un nou mandat, la peste 70 de ani și fără studii superioare

FR de Fotbal, conform statului-cadru pentru toate AJF-urile din țară, nu permite candidatura acestuia. Dar la Ilfov se poate! Aceste prevederi statutare – vârsta și studiile – se aplică la toate AJF-urile din România.

Mitică Crăciun, care sfidează nu numai legea, dar și bunul simț, este reprezentatul județului la alegerile de la FRF, declarându-și public afinitatea pentru actualul președinte.

În 5 ani de mandat nu a dezvoltat absolut nimic în fotbalul Ilfovean, mai mult, în pandemie, și-a mărit salariul la 4500 lei net.

Mai mult, doi dintre membrii afiliați de la AJF Ilfov, Mugur Porumbacu (Concordia Chiajna) și Marius Șerban (Brănești) au solicitat la Tribunal informații despre ultimul statut înscris. Acesta este din 2018. La FRF este înregistrat, conform altor surse, un statut vechi din 2011.

Marea problemă o reprezintă faptul că sunt modificări, adăugiri și necorcondanțe între ele. Deja există o plângere penală împotriva acestor ilegalități.

Alegeri la AJF Ilfov, amânate pe motiv de pandemie. Două treimi din electorat s-a răsculat împotriva protejatului FRF

Pentru două posturi de vicepreședinte candidează cinci persoane pentru două locuri: Niculae Sânge, Mugurel Tănase, Marius Serban, Paul Terteleac, Andrei Popescu.

Mandatul președintelui Dumitru Crăciun ar fi trebuit să se termine din 2020, însă, din motive de stare de urgență și pandemie cauzate de COVID-19, alegerile pentru funcția de președinte au fost amânate.

Cu toate acestea, la solicitarea majorității, două treimi din membrii afiliați, s-a decid ca Adunarea Generală pentru alegeri să aibă loc in data de 5 mai 2021.

Cine este actualul șef al AJF Ilfov, Dumitru Crăciun? Fan declarat al lui Răzvan Burleanu

Mitică Crăciun a fost fost arbitru mediocru la Promoție (un fel de Liga 5 acum), n-a putut urca în carieră pentru că nu avea studii, făcuse doar 10 clase și profesionala. Este născut, atenție mare, pe 16 iunie 1948.

La vechile alegeri, din 25 august 2016, a putut participa: avea doar 68 de ani. În 2020, în septembrie, la următorul scrutin, n-ar mai fi putut pentru că depășea pragul de vârstă.

ProSport a scris încă de anul trecut despre ilegalitățile de la AJF Ilfov, însă FR de Fotbal n-a avut niciun punct de vedere. Semn că girează tot ce se întâmplă la această asociație, din moment ce va avea un reprezentant trimis la scrutinul de miercuri.

Surse federale menționează că Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct, va superviza alegerile.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-situatia-echipelor-din-fruntea-celor-zece-serii-cu-o-etapa-inainte-de-finalul-sezonului-se-cunosc-19-dintre-cele-20-de-cluburi-calificate-la-primul-baraj-pentru-liga-2-insa-doar-sapte-isi-s-19181953

https://liga2.prosport.ro/liga-4/maramures-primul-judet-care-si-a-desemnat-campioana-la-liga-4-csm-sighetu-marmatiei-echipa-antrenata-de-romulus-buia-a-castigat-clar-finala-19181930

Daniel NAZARE 29 Apr. 2021, 12:29 Liga 4
Pe aceeași temă