AJF Brașov a anunțat întocmirea calendarului sportiv pentru reluarea antrenamentelor. Discuțiile cu cluburile vor continua, dar se așteaptă și ”propuneri pentru competiţiile organizate pe plan judeţean”

Răzvan STÎNGĂ 04 May. 2020, 12:15 Liga 4
AJF Brașov a anunțat întocmirea calendarului sportiv pentru reluarea antrenamentelor. Discuțiile cu cluburile vor continua, dar se așteaptă și ”propuneri pentru competiţiile organizate pe plan judeţean”

Asociațiile Județene de Fotbal rămân deschise discuțiilor cu privire la reluarea întrecerilor din Liga 4 și Liga 5. În această categorie a intrat și AJF Brașov, care a emis un comunicat de presă semnat de președintele Octavian Goga, în care anunță că se va alinia normelor și criteriilor impuse de Federația Română de Fotbal, după videoconferința din 7 mai. Va asculta recomandările, urmând ca mai apoi să aibă loc o discuție cu oficialii cluburilor.

În ultimele zile, AJF-urile au luat mai multe decizii pro reluării fotbalului. AJF și CJA Bihor, de exemplu, au decis ca echipele să fie scutite de plata baremelor către observatori, iar baremul de arbitraj se va reduce cu anumite procente. Pentru Liga 4 cu 65 la sută, iar în cazul Ligii 5, cu 60 la sută. LA fel s-a întâmplat și la AJF Timiș. AJF Arad și AJF Sălaj s-au declarat, de asemenea, în favoarea terminării campionatelor pe teren.

Discuții importante pe 7 mai 

Întrucât în ultimele zile au apărut în spaţiul public, în special pe paginile oficiale de internet diferite scenarii, versiuni sau propuneri pentru reluarea competiţiilor fotbalistice pe plan naţional şi judeţean, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Braşov face următoarele precizări :

– în primul rând mulţumeşte tuturor celor care sunt interesaţi şi doresc, cu nerăbdare să înceapă competiţiile şi care îşi exprimă în acest sens opinii şi variante de lucru în spaţiul public sau transmiţându-le direct forurilor organizatoare, FRF şi AJF Braşov;

– precizăm că în această perioadă FRF organizează videoconferinţe cu reprezentanţii cluburilor sportive de la fiecare eşalon competiţional având ca subiect principal reluarea competiţiilor fotbalistice;

– în data de 07.05.2020 este programată videoconferinţa cu preşedinţii/reprezentanţii tuturor asociaţiilor judeţene de fotbal;

– luând în considerare că la data de 15.05.2020 încetează starea de urgenţă şi ţinând cont că reluarea competiţiilor se face în 2 etape distincte, şi anume prima etapă de pregătire centralizată şi a doua de reluarea competiţiilor, AJF Braşov va întocmi un calendar sportiv valabil pentru toate cluburile sportive bazat pe deciziile Ministerului Tineretului şi Sportului aplicabile sportului românesc DOAR pentru prima etapă, cea de antrenamente, pe hotărârile FRF şi pe caracteristicile competiţiilor judeţene;

– în momentul de faţă nu este emisă nicio hotărâre/decizie în acest sens dar probabil că în perioada următoare Ministerul Tineretului şi Sportului va elabora un set de proceduri pe care toate cluburile sportive vor trebui să le respecte cu stricteţe.

Până atunci vom continua consultarea tuturor membrilor afiliaţi şi totodată aşteptăm propuneri pentru competiţiile organizate pe plan judeţean“, se precizează în comunicatul AJF Braşov.

  • În Liga 4 Brașov, lupta pentru promovare este strânsă și se dă între primele trei clasate. Prima poziție este ocupată de Precizia Săcele (43 de puncte), pe locul secund se poziționează CSM Corona Brașov (42 de puncte), iar podiumul este încheiat de Colțea Brașov (40 de puncte).

AJF Suceava, singura care a pus punct final campionatelor 

La nivelul fotbalului românesc, în această perioadă se vorbește intens despre posibilitatea ca întrecerile să fie suspendate definitiv sau să fie reluate după un anumit format, care să permită încheierea mai rapidă a campionatelor. Riscul stopării crește semnificativ în rândul eșaloanelor inferioare. Există posibilitatea să se impusă decizia luată Asociația Județeană de Fotbal Suceava, care a decis la începutul lunii aprilie să anuleze sezonul campionatelor de care se ocupă, chiar dacă multe dintre cele își doresc să continue sezonul pe teren.

AJF Suceava a hotărât ca în acest sezon să nu retrogradeze vreo echipă din Liga 4, considerând nedrept acest lucru, din moment ce etapele nu s-au consumat decât pe jumătate. Referitor la promovatele din Seria 1 și Seria 2 din Liga 5, echipele vor fi alese după două caracteristici: să aibă posibilități financiare care să permită desfășurarea fără probleme a stagiunii următoare și să îndeplinească acele criterii legate de participare.

Foto: FC Precizia Săcele Oficial 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/neintelegeri-la-nivel-inalt-fifa-anunta-ca-fotbalul-nu-trebuie-reluat-mai-devreme-de-1-septembrie-la-scurt-timp-dupa-ce-uefa-a-trimis-236-5-milioane-de-euro-federatiilor-europene-e-o-chest-19131436

https://liga2.prosport.ro/liga-3/videoconferinta-importanta-intre-frf-si-ajf-uri-pe-7-mai-discutiile-vor-viza-eventuala-reluare-a-campionatelor-din-liga-4-si-liga-5-daniel-sabou-presedintele-ajf-salaj-probabil-se-stabi-19131388

Răzvan STÎNGĂ 04 May. 2020, 12:15 Liga 4
Pe aceeași temă