AJF Sălaj nu ia în calcul suspendarea definitivă a sezonului. Daniel Sabou: ”Vom găsi cele mai bune soluţii pentru reluarea campionatelor.” Când se ia decizia finală

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2020, 13:00 Liga 4
AJF Sălaj nu ia în calcul suspendarea definitivă a sezonului. Daniel Sabou: ”Vom găsi cele mai bune soluţii pentru reluarea campionatelor.” Când se ia decizia finală

Asociația Județeană de Fotbal Sălaj vrea să continue competițiile în Liga 4 și Liga 5, deși la un asemenea nivel sunt șanse mai mici să fie respectate anumite reguli care se impun în această perioadă, a pandemiei de COVID-19. Președintele asociației, Daniel Sabou, a declarat că forul pe care îl gestionează va analiza foarte bine situația și va lua o decizie împreună cu Federația Română de Fotbal, cu privire la continuarea sau suspendarea definitivă a campionatului. Deocamdată, se caută cele mai bune variante pentru ca ierarhia finală să se stabilească pe teren.

Daniel Sabou: ”Nu vrem să dezavantajăm echipele” 

Un cuvânt important îl vor avea și echipele. După ce la nivelul entității se vor lua anumite decizii, acestea vor fi prezentate către oficialii cluburilor.

”În momentul de faţă sunt mai multe scenarii şi la Federația Română de Fotbal. Vom găsi cele mai bune soluţii pentru reluarea campionatelor, astfel încât să nu dezavantajăm nicio echipă. Ne vom consulta şi cu membrii afiliaţi în privinţa luării unor decizii de continuare a campionatului. Sunt două lucruri pe care sper să le cunoaştem cât mai repede, când putem relua meciurile şi cât timp vom avea la dispoziţie să comunicăm echipa campioană la FRF. Abia atunci putem face calcule. 

Nu vom lua decizii de capul nostru şi toţi ne dorim ca acest campionat să îl terminăm pe teren. Aşteptăm să se ridice starea de urgenţă, după care vom avea discuţii cu reprezentanţii echipelor şi cu biroul executiv”, a declarat Daniel Sabou pentru Sportul Sălăjean.

În Liga 4 Sălaj, patru echipe se luptă pentru titlul de campioană și participarea la barajul pentru promovarea în Liga 3:

  1. Sportul Șimleu Silvaniei – 13 meciuri; 34 puncte
  2. Rapid Jibou – 13 meciuri; 34 puncte
  3. C.S. Dumbrava Gâlgău Almașului – 12 meciuri; 27 puncte
  4. A.S. Chieșd – 12 meciuri; 23 puncte

AJF Suceava a ”înghețat” competițiile 

Deocamdată, un singur AJF a închis competițiile. Conducătorii din Suceava au considerat că pandemia din zonă a atins un punct care cu greu poate fi controlat și au hotărât că e mai bine ca ierarhia din acest moment să fie și cea finală.

Cred că e cea mai bună decizie în momentul de față pentru tot ce înseamnă sport. După ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi, și mai devreme sau mai târziu așa se va întampla peste tot. Datele de finalitate ale compețiilor nu vor putea fi respectate (…)”, preciza la momentul respectiv Anton Ciprian, președintele AJF Suceava.

Foto: Magazin Sălăjean 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-accepta-sistemul-play-off-play-out-cu-o-singura-conditie-sa-nu-pierdem-punctele-din-meciul-cu-snagov-pitestenii-sunt-pregatiti-sa-intre-in-cantonament-19131149

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/nu-va-mai-fi-cum-a-fost-teama-suspiciunea-si-incertitudinea-ne-vor-marca-pe-toti-mesajul-presedintelui-ajf-tulcea-dupa-ce-frf-a-decis-anularea-sezonului-pentru-copii-si-juniori-19131148

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2020, 13:00 Liga 4
Pe aceeași temă