După județul Bihor, și Timișul se alătură solidarității pentru fotbalul mic. Ce a propus comisia de arbitri condusă de Nicolae Grigorescu

Anda DELIU 02 May. 2020, 14:32 Liga 4
După județul Bihor, și Timișul se alătură solidarității pentru fotbalul mic. Ce a propus comisia de arbitri condusă de Nicolae Grigorescu

În caz că toate competițiile de fotbal de seniori se vor relua, inclusiv cele de la nivel județean, în Timiș, echipele vor plăti baremuri mult mai mici pentru arbitri și observatori. Comisia Județeană de Arbitri Timiș, condusă de fostul tușier internațional Nicolae Grigorescu a redus cu 50 la sută plata baremurilor pentru ce a rămas de jucat din sezonul 2019-2020.

Decizia a fost ratificată de Comitetul de Urgență al AJF Timiș, format din președintele Romeo Malac și vicepreședinții Ciprian Trancă, Raul Ghiciulescu și Ionel Poclid, într-o reunire chiar de 1 mai.

”Întrunit în 01.05.2020 la propunerea Comisiei Județene de Arbitri Timiș, a hotărât ținând cont de situația generată de pandemia de Coronavirus COVID-19, a măsurilor dictate de guvernul României și de hotărârile Federației Române de Fotbal, să vină în sprijinul echipelor din județul nostru. Astfel s-a hotărât ca pentru toate meciurile de final de an competițional 2019-2020 din județul Timiș, baremul oficialilor de joc: arbitri, arbitri asistenți, observatori de arbitri și delegați de joc, să fie redus cu 50%”, se arată pe site-ul AJF Timiș.

Al doilea exemplu din țară, după Bihor

Decizia vine la o zi după ce AJF Timiș a suspendat toate competițiile de juniori, după anunțul FRF. Anterior înjumătățirii, un central primea pentru un meci de Liga a 4-a 205 lei, iar un asistent lua 175 de lei. Observatorul, atât cel de arbitri, cât și cel de joc, primea 125 de lei.

În Timiș, nu se mai plătea nimic suplimentar, precum decontul de transport. Anterior, CJA Bihor a micșorat bareurile cu 65 la sută pentru Liga a 4-a și 60 la sută pentru Liga a 5-a.

Rămâne de văzut dacă aceste competiții de seniori la nivel de județ se vor relua, în funcție de ce stabilesc Guvernul și FRF săptămâna viitoare.

În Timiș, campionatul Ligii a 4-a a fost suspendat după ce s-au desfășurat 18 etape. Podiumul e completat de echipele Avântul Periam (40 puncte), Timișul Șag (38 puncte) și CSU Universitatea de Vest din Timișoara (36 puncte).

Campioana Ligii a 4-a Timiș va juca baraj cu reprezentanta județului Mehedinți pentru a obține promovarea în Liga 3.

Anda DELIU 02 May. 2020, 14:32 Liga 4
Pe aceeași temă