AJF și CJA Bihor, ajutor financiar pentru cluburile din Liga 4 și Liga 5. Echipele vor beneficia de reduceri în cazul baremului de arbitraj

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2020, 11:32 Liga 4
AJF și CJA Bihor, ajutor financiar pentru cluburile din Liga 4 și Liga 5. Echipele vor beneficia de reduceri în cazul baremului de arbitraj

Asociația Județeană de Fotbal Bihor și Comisia Județeană de Arbitraj Bihor au decis să ajute financiar cluburile din Liga 4 și Liga 5 și au anunțat că au luat câteva hotărâri în acest sens. Astfel, după reluarea întrecerilor, echipele vor fi scutite de plata baremelor către observatori, iar baremul de arbitraj se va reduce cu anumite procente. Pentru Liga 4 cu 65 la sută, iar în cazul Ligii 5, cu 60 la sută.

Radu Bitea, președintele Asociației Județene de Fotbal Bihor, a declarat că decizia a fost luată din dorința de a da o mână de ajutor echipelor. Multe dintre ele aveau probleme serioase de ordin financiar, iar pandemia de coronavirus a crescut procentul pierderilor și mai mult. Astfel, există riscul ca anumite echipe să se retragă din campionat sau să declare falimentul, dacă pauza se prelungește.

”Nu știm când vom putea relua competițiile, dar vrem să ne asigurăm că vom înlesni situația cluburilor atunci când fotbalul va reveni. Am fost emoționat, trebuie să mărturisesc, să văd această atitudine din partea CJA Bihor, pentru că e o transformare în concret a solidarității despre care tot vorbim în această perioadă. Iată și fapte care susțin gândurile bune!

Le mulțumesc arbitrilor și conducerii CJA, președintelui Gallovits, vicepreședinților Alexandru Herman și Florin Marcu. Este un prim pas care poate reprezenta un exemplu la nivel național. Chiar arătăm că suntem mai buni împreună!”, a declarat Radu Bitea, președinte AJF Bihor, citat de Federația Română de Fotbal.

Echipa din Oradea, favorită la promovare în Liga 4 

Lupta la promovare în Liga 4 se dă între două echipe, CAO Oradea și Viitorul Borș. Sunt despărțite de șapte puncte, cu mențiunea că prima are un meci mai puțin. Clasamentul primelor clasate în Liga a 4-a Bihor:

  1. ACS CAO 1910 Oradea- 45 puncte (15 meciuri)
  2. CS Viitorul Borș- 38 puncte (16 meciuri)
  3. CSC Crișul Sântandrei- 31 puncte (15 meciuri)
  4. CSO Ștei- 31 puncte (15 meciuri)
  5. Unirea Emblak Livada- 28 puncte (15 meciuri)

La nivelul fotbalului românesc, în această perioadă se vorbește intens despre posibilitatea ca întrecerile să fie suspendate definitiv sau să fie reluate după un anumit format, care să permită încheierea mai rapidă a campionatelor. Riscul stopării crește semnificativ în rândul eșaloanelor inferioare. Există posibilitatea să se impusă decizia luată Asociația Județeană de Fotbal Suceava, care a decis la începutul lunii aprilie să anuleze sezonul campionatelor de care se ocupă.

AJF Suceava a hotărât ca în acest sezon să nu retrogradeze vreo echipă din Liga 4, considerând nedrept acest lucru, din moment ce etapele nu s-au consumat decât pe jumătate. Referitor la promovatele din Seria 1 și Seria 2 din Liga 5, echipele vor fi alese după două caracteristici: să aibă posibilități financiare care să permită desfășurarea fără probleme a stagiunii următoare și să îndeplinească acele criterii legate de participare.

Foto: CAO – Club Atletic Oradea 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-spartac-e-infiorata-de-scenariul-gandit-de-razvan-burleanu-pentru-incheierea-sezonului-de-liga-3-prezentat-de-liga2-ro-nu-sta-catusi-de-putin-in-picioare-19131265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reluarea-prematura-a-fotbalului-duce-la-urmari-grave-pericol-pentru-jucatori-exemplu-rau-pentru-societate-si-suspendarea-pentru-mai-mult-timp-un-oficial-fifpro-aduce-in-discutie-r-19131269

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2020, 11:32 Liga 4
Pe aceeași temă