AJF Argeș a anunțat că decide campioana din Liga 4 pe teren. Sistemul adoptat și datele de disputare ale meciurilor

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 01 Jul. 2020, 11:30 Liga 4
AJF Argeș a anunțat că decide campioana din Liga 4 pe teren. Sistemul adoptat și datele de disputare ale meciurilor

Asociația Județeană de Fotbal Argeș a anunțat că va decide campioana la Liga 4, prin disputarea unui baraj tur-retur între primele două clasate, ACS Voința Budeasa și CS Real Bradu. Diferența dintre ele, după jucarea a 22 de etape din 38 programate inițial, este de un singur punct. Echipa din Budeasa are 61 de puncte, în timp ce Bradu are 60. Următoarele clasate, ACS Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung Muscel și ACS Vulturii Priboieni 2017, au terminat sezonul cu 53 de puncte, respectiv 50.

AJF Argeș: ”Jocurile de baraj pentru locurile 1 și 2 de la Liga 4 vor avea loc, cu speranța că după 15 iulie se va permite reluarea fotbalului amator”

Au fost anunțate și datele barajului, dar acestea pot să sufere modificări, în funcție de măsurile de relaxare care s-ar putea lua în România, în perioada următoare. Acum, AJF Argeș a hotărât ca meciul tur să se joace la Budeasa, pe 18 iulie, iar returul să aibă loc o săptămână mai târziu, pe 25 iulie, la Bradu. În ceea ce privește Liga 5 Argeș, Asociația Județeană de Fotbal a anunțat, de asemenea, disputarea a două meciuri între primele două clasate, atât în Seria Nord, cât și în Seria Sud.

Hotararile Comitetului Executiv luate in sedinta sa din 30.06.2020, au fost urmatoarele:

  1. S-a luat la cunostinta de Hotararea nr.32/29.06.2020 a Guvernului Romaniei – Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, unde, printre altele, legat de fotbalul amator, la Art.2 alin3 se specifica, ca incepand cu 01.07.2020 se permite organizarea si desfasurarea de antrenamente si cantonamente colective, in grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu repectarea conditiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii si APLICABILE PENTRU LIGA 1.

Aceasta prevedere, practic, arata ca este imposibil a se relua jocurile de fotbal, amicale sau oficiale, si mai ales ca trebuie indeplinite conditiile impuse ca la jucatorii de Liga 1.

  1. In consecinta prevederilor de la pct.1, C.Ex. a hotarat ca jocurile programate in faza optimilor al Cupei Romaniei, programate in data de 04.07.2020, sa nu se mai dispute, ele urmand a fi reprogramate la o alta data dupa ce Guvernul Romaniei va hotari iesirea din starea de alerta, la nivel national.
  2. Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru locurile 1 si 2 de la Liga 4 si Liga 5 Seriile Nord si Sud, raman aceleasi, cu speranta ca dupa 15.07.2020 se va permite reluarea jocurilor de fotbal amator. In caz contrar, si aceste jocuri vor fi reprogramate la alte date, in functie de hotararile Guvernului Romaniei legate de iesirea din starea de alerta, la nivel national.
  3. Delegatii echipelor participante la jocurile de baraj au efectuat tragerea la sorti pentru stabilirea ordinei jocurilor de baraj, cu mentiunea ca orele de disputare a jocurilor pot fi stabilite de echipa organizatoare. Aceste jocuri sunt:

Liga 4 Seniori:       jocul 1 in data de 18.07.2020 orele 11:00 ACS Vointa Budeasa – CS Real Bradu

                                jocul 2 in data de 25.07.20202 orele 11:00 CS Real Bradu – ACS Vointa Budeasa

Liga 5 Seria Nord: jocul 1 in data de 19.07.2020 orele 11:00 AS Dragoslavele – AS Leresti

                              jocul 2 in data de 26.07.2020 orele 11:00 AS Leresti – AS Dragoslavele

Liga 5 Seria Sud:  jocul 1 in data de 19.07.2020 orele 11:00 ACS Energia Stolnici – ACS Steaua Negrasi

                             jocul 2 in data de 26.07.2020 orele 11:00 ACS Steaua Negrasi – ACS Energia Stolnici”, se arată în comunicatul emis de Asociația Județeană de Fotbal Argeș.

Asociațiile Județene de Fotbal tind să-și desemneze campioanele din Liga 4 pe teren 

Multe dintre AJF-uri nu se gândesc să ”înghețe” campionatele din Liga 4, ci să le desfășoare. În ultima perioadă, Buzău, Iași și Timiș au făcut astfel de anunțuri. Prima dorește să dispute un play-off între primele patru clasate, a doua un play-off și un play-out, în timp ce a treia a anunțat că tinde să dea baraj pentru stabilirea campioanei și, implicit, a echipei care va reprezenta județul în meciurile de promovare în Liga 3. Totuși, au fost și câteva Asociații Județene de Fotbal care au hotărât ca sezonul să nu se mai reia, iar echipele de pe primul loc să fie desemnate campioane. Este vorba de Arad, unde lider este Victoria Zăbrani, și Vâlcea, unde pe prima poziție se situează Minerul Costești.

Primele care au decis să ia această a doua variantă, cu suspendarea definitivă a întrecerilor, au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Campioane au fost desemnate CSO Siretul Dolhasca, respectiv Club Atletic Oradea (CAO).

 

Foto: Clubul Sportiv Real Bradu 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 01 Jul. 2020, 11:30 Liga 4
Pe aceeași temă