AJF Timiș a stabilit un baraj pentru hotărârea campioanei județului. Finala Cupei României va avea loc, cel mai probabil, pe ”Dan Păltinișanu”

Anda DELIU 24 Jun. 2020, 10:07 Liga 4
AJF Timiș a stabilit un baraj pentru hotărârea campioanei județului. Finala Cupei României va avea loc, cel mai probabil, pe ”Dan Păltinișanu”

Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Timiș s-a întrunit marți seară și a tranșat în mare parte soarta competițiilor de seniori din jurisdicția sa. În mare parte, dar nu definitiv. Deocamdată, decizia e ca primele două clasate din Liga a 4-a să dispute un baraj pentru a se decide campioana, dar, dacă restricțiile rămân ca în prezent după jumătatea lui iulie, sunt șanse ca nici acest baraj să nu se joace.

AJF Timiș a dat o decizie în care din 17 iulie nu am mai fi într-o stare de alertă. La baraj s-ar înfrunta Avântul Periam (foto principal) și Timișul Șag (foto text, în cantonament la Buziaș), priele două clasate după 18 etape desfășurate în acest sezon suspendat din cauza pandemiei de COVID-19.

”Se aprobă în unanimitate pentru Liga IV-a, disputarea un joc de baraj tur-retur, între primele doua echipe din clasament, CS Avântul Periam și CS Timișul Șag, în intervalul 17.07.2020 – 26.07.2020, cu respectarea normelor privind desfășurarea jocurilor de baraj pentru Liga a III-a, stabilite între Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății și Federația Română de Fotbal”, se arată pe site-ul AJF Timiș.

Dacă regulile privind disputarea meciurilor, cu testare pentru toți participanții, rămân ca acum, sunt șanse mari ca nici acest baraj să nu se dispute. Campioana județeană trebuie oricum comunicată până la data de 27 iulie la FRF.

  • După 18 etape desfășurate în acest sezon, Avântul Periam era lider, cu 40 de puncte, iar Timișul Șag ocupa poziția secundă, cu 38 de puncte. Pe podium, pe treapta a treia, se află CSU Universitatea de Vest din Timișoara, cu 36 de puncte.
  • În meciul tur, Avântul Periam a câștigat cu 3-2 meciul cu Timișul Șag, desfășurat în deplasare.
  • Județul Timiș face parte din ”Regiunea 4, Vest” la barajul de promovare în Liga 3, iar câștigătoarea Ligii a 4-a va întâlni reprezentantele campionatelor organizate de Hunedoara și Mehedinți, în Grupa B. În Grupa au au picat să joace Gorj, Arad și Caraș-Severin.

Cupa României – faza Timiș, pe ”Dan Păltinișanu”

AJF Timiș a stabilit ca finala fazei județene a Cupei României să se dispute la data de 1 august. Finalistele sunt Universitatea de Vest și Pobeda Dudeștii Vechi.

Meciul se va juca, cel mai probabil, pe ”Dan Păltinișanu”. Și câștigătoare Cupei trebuie trimisă la FRF până la 5 august.

Liga a 5-a și a 6-a, ”înghețate”. Echipele care promovează din aceste campionate

Altfel, previzibil, AJF Timiș a decis să înghețe de tot edițiile actuale ale campionatelor Liga a 6-a și a 5-a, în care se votase anterior că nu se va retrograda.

Vor promova direct primele clasate din fiecare serie din Liga a 5-a, adică formațiile Comloșu Mare, Progresul Gătaia și Avântul Topolovățu Mare.

Din Liga a 6-a vor promova Voința Biled, Spartak Gottlob, Olimpia Bucovăț, Progresul Vucova, Phoenix Buziaș, AS Tomești, Ghiroda și Giarmata Vii și Timișul Șag.

Noile ediții ale campionatelor Liga a 4-a și a 5-a vor începe la data de 15 august, iar Liga a 6-a, în 29 august, ”în condițiile în care evoluția pandemiei de COVID-19 va permite acest lucru”.

Anda DELIU 24 Jun. 2020, 10:07 Liga 4
Pe aceeași temă