Viitorul Grădinile a pierdut în prelungiri barajul cu SCM

22 Jun. 2012, 10:48 Liga 3
Viitorul Grădinile a pierdut în prelungiri** barajul cu SCM

Viitorul Grădinile a pierdut cu 0-2 meciul de baraj pentru accederea în Liga a III-a în fața echipei SCM Pitești, dar elevii profesorului Liviu Culcescu au jucat 90 de minute de la egal la egal cu piteștenii. Deși au fost considerați favoriți și mulți credeau că se vor impune la scor, piteștenii au avut nevoie de prelungiri pentru a câștiga disputa de la Horezu, promovând la capătul unui meci slab, în care nu și-au arătat cu nimic superioritatea în fața micuței echipe venite de la Grădinile. Jocul a început cu ocazia formației din Pitești, Stănescu l-a angajat în adâncime pe Mihai Oprea, lobul acestuia trecând peste poartă. În minutul 10, în urma unui corner de pe partea stângă, Stănescu a recentrat pentru Cârstea, care a deschis scorul, însă golul a fost anulat, după ce arbitrul asistent a semnalizat o poziție de ofsaid.

În replică, Viitorul Grădinile a avut o bună oportunitate prin Stoian, șutul acestuia cu stângul fiind prins de portarul Vlad. Mijlocașul dreapta de la Viitorul Grădinile, Gheorghe Neagu, a prins un șut bun de la 30 de metri, din zonă centrală, mingea trecând puțin peste vinclul porții apărate de Vlad. Cu șapte minute înainte de pauză, SCM Pitești a avut un nou gol anulat, Gherghescu fiind semnalizat în poziție de ofsaid. Prima repriză a meciului s-a încheiat cu ocazia echipei Viitorul Grădinile, Sterie a aruncat o minge în suprafața de pedeapsă pentru Oprea, dar șutul acestuia cu stângul a trecut peste poartă. În minutul 57, Gherghescu l-a deschis pe partea stângă pe Mihai Oprea, acesta a preluat și a șutat la colțul scurt, însă portarul Vintilă a respins în corner. Șutul lui Neagu de la 35 de metri l-a surprins pe portarul piteștean, care a prins mingea cu emoții. Pentru că scorul s-a menținut la egalitate, a fost nevoie de prelungiri pentru a se decide echipa care merge în Liga a III-a.

Mult mai bine pregătiți fizic, elevii lui Ion Ceaușu vor deschide scorul în minutul 94. În urma unei lovituri de colț de pe partea dreaptă executat de Oprea, mingea a ajuns la fostul fundaș central de la CSM Slatina, Sebastian Stănescu, care a reluat cu capul în plasă. În minutul 102, Cârstea a majorat scorul după o centrare de pe partea dreaptă a lui Neacșu.

Viitorul Grădinile: Vintilă, Neagu, Baidac, Mitrică (min. 39 Copilescu), Băltărețu, Rusăneanu (min. 75 Popa), Stoian, Sterie (min. 97 Colac), Dicu, Oprea, Cojocaru. Antrenor: Liviu Culcescu.

SCM Pitești: Vlad, Stănescu, State (min. 66 Neacșu), Bărbulescu, Cârstea, Gherghescu, Lipa, Mihăilescu (min. 108 Morcoană), Oprea, Rădescu, Slăninoiu. Antrenor: Ion Ceaușu.

Stănescu: „Am avut un meci foarte greu cu Grădinile”

Campioana județului Olt, Viitorul Grădinile, a oferit o replică bună formației CSM Pitești, echipă ce are în componență jucători care au evoluat în eșaloanele superioare.

Argeșenii au obținut promovarea în minutele de prelungire, fostul fotbalist al formației CSM Slatina Sebastian Stănescu fiind cel care a reușit să deschidă scorul.

„Am avut un meci foarte greu, nu mă gândeam că cei de la Viitorul Grădinile pot să alerge în același ritm cu noi, ținând cont că noi ne antrenăm zilnic. Și-au dorit foarte mult victoria, dar ne bucurăm că șansa a fost de partea noastră, a venit golul meu, ne-am descătușat, am dat golul al doilea și s-a terminat meciul. E primul meu gol, n-am marcat în campionat, dar am înscris la baraj. Și la Slatina am înscris în meciul cu Prometeu Craiova și ne-am asigurat promovarea, văd că mă lipesc la gol în meciurile importante”, a declarat fundașul central al celor de la SCM Pitești, Sebastian Stănescu.

Ion Ceaușu: „Mă așteptam la un meci greu cu Viitorul Grădinile”

Finanțată de Primăria Pitești, SCM Pitești a plecat ca favorită în disputa cu Viitorul Grădinile.

Din punct de vedere financiar, bugetul Primăriei Pitești nu poate fi comparat cu cel al Primăriei Grădinile, iar mulți credeau că această diferență va fi vizibilă și pe terenul de la Horezu, însă elevii lui Culcescu au jucat de la egal la egal cu piteștenii 90 de minute, căzând fizic în prelungirile jocului. Antrenorul de la SCM Pitești, Ion Ceaușu, a declarat că se aștepta la un meci greu cu Viitorul Grădinile.

„Mă așteptam la un meci greu, am întâlnit o echipă bine organizată, cu jucători tehnici, îi felicit pentru jocul pe care l-au făcut. Nu pot să comentez jocul lor defensiv. Au rezistat 90 de minute, au jucat, dar am reușit să marcăm în prelungiri și să câștigăm acest meci. A fost puțină neinspirație la echipa mea, poate a fost și neșansă. Am numărat 40-50 de atacuri pe care nu am reușit să le fructificăm”, a spus Ion Ceaușu.

Tehnicianul de la SCM Pitești a vorbit și de planurile de viitor ale echipei sale. „Probabil că vom merge în continuare în aceeași formulă. Echipa câștigătoare nu se schimbă, avem mult de muncă, dar avem timp. Am avut ca obiectiv promovarea, iar în sezonul următor vor evolua în Liga a III-a. În vara anului viitor trebuie să promovăm în Liga a II-a. Ne-am propus promovarea în fiecare an. Noi nu concurăm cu FC Argeș, dar vom juca pe stadionul «Nicolae Dobrin»”, a spus Ceaușu.

Culcescu: „Îi felicit pe băieți”

Antrenorul echipei de la Grădinile, Liviu Culcescu, s-a arătat mulțumit de efortul băieților săi și a ținut să-i felicite. „Băieții au reprezentat județul onorabil, nu am ce să le reproșez, chiar îi felicit. Mi-a fost teamă de acest meci, de căldură. Am jucat cu doi închizători, am aglomerat spațiile, dacă deschideam jocul, poate altul era rezultatul. În prelungiri, băieții au căzut fizic și am primit două goluri. Cei de la SCM Pitești nu m-au impresionat. Eu am crezut că au echipă, că sunt de talia CSM Slatina. Le-am închis gura la mulți, care spuneau că vom lua o căruță”, a spus Culcescu.

Sursa: Gazeta Nouă

22 Jun. 2012, 10:48 Liga 3
Pe aceeași temă