Sărbătoare în Zăvoi! Râmnicu Vâlcea are din nou echipă la nivel național. Gabriel Mangalagiu: ”Este foarte important că s-a început ceva, e clar că ne dorim mai sus”

Adrian MUJEA 25 Jun. 2023, 14:27 Liga 4

SCM Râmnicu Vâlcea a promovat în Liga 3, după ce, sâmbătă, a câștigat și manșa retur a barajului de accedere în această competiție, 4-1 în Zăvoi, cu Rapid Buzescu, campioana din Teleorman pe care o învinsese cu 2-0 în tur.

La șase ani după dispariția echipei CSM, care s-a retras din Liga 2, Râmnicu Vâlcea revine din nou în fotbalul de nivel național.

SCM Râmnicu Vâlcea nu a avut emoții cu Rapid Buzescu pentru a promova în Liga 3

Cu mulți jucători cu experiență la nivel superior, precum Claudiu Trașcă, Grigore Ceapă, Ovidiu Popescu, Radu Georgescu, Radu Bîrzan, Bogdan Geantă, Adrian Bărbuți, Leo Săraru sau George Neacșu, echipa antrenată de Gabriel Mangalagiu era clar favorită după succesul din tur, 2-0 în deplasare cu Rapid Buzescu, astfel că peste 3000 de spectatori au venit sâmbătă, în Zăvoi, pe stadionul Municipal, să asiste la promovare.

Vâlcea a început meciul perfect și a deschis scorul în minutul 5, când Ceapă a centrat bine în fața porții și Georgescu a punctat. SCM a temporizat jocul, a avut posesie și nu a riscat nimic. Bărbuți și Bîrzan au avut două situații bune de desprindere.

În repriza secundă, scăpată de sub presiune, Vâlcea a atacat mai mult și, ca o consecință, au venit și mai multe goluri. Bîrzan a făcut 2-0 în minutul 61, după ce Georgescu a întors bine o minge în careul oaspeților. Abia intrat pe teren, I. Săraru a pasat decisiv în fața porții pentru reușita lui Bogdan Geantă, din minutul 65. Juniorul Luca Turcu a marcat cel mai frumos gol al serii, în minutul 80, cu un șut frumos de la 25 de metri.

La ultima fază a jocului, în prelungiri, Desculțu a reușit golul de onoare pentru Rapid Buzescu. S-a terminat 4-1 și SCM Râmnicu Vâlcea a promovat în Liga 3, cu scorul general de 6-1.

SCM Râmnicu Vâlcea, a patra, poate chiar a cincea echipă a județului Vâlcea în noul sezon de Liga 3

La Liga 3, județul Vâlcea le mai are pe Flacăra Horezu, Viitorul Dăești și Cozia Călimănești, iar Minerul Costești, deși a retrogradat, a depus din nou dosarul pentru a primi loc și așteaptă invitația din partea FRF.

SCM Râmnicu Vâlcea termină sezonul neînvinsă și poate fi una din protagoniste la Liga 3.

SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – L. Săraru (I. Săraru 64), Bărbuți, Lăzarescu (Șt. Pufu 73), Roșianu – Ov. Popescu, Trașcă – Georgescu, B. Geantă (Neacșu 73), Bîrzan (Turcu 64) – Ceapă (Tilioiu 64). Antrenori: Gabriel Mangalagiu, Dragoș Geantă, Marius Pufu.

Jean Turmacu, după promovarea în Liga 3: ”Mergem pe continuitate”

Conducătorul secției de fotbal a SCM Râmnicu Vâlcea, Jean Turmacu, a anunțat după promovare că la Liga 3 se va merge pe continuitate și nu vor fi modificări importante în lot.

”A fost un sezon foarte greu, echipa a fost apăsată și la baraj, cu trei zile înaintea meciului nu a mai glumit nimeni. La Liga 3, obiectivul de performanță va fi stabilit în Consiliul de Administrație al clubului, jucătorii și stafful vor rămâne aceiași, vom aduce maximum doi-trei jucători. Mergem pe continuitate, avem o echipă bună, ne mai întărim, vom face față și la Liga 3. Felicit jucătorii pentru modul cum s-au pregătit, nu cred că este vreunul care să aibă cinci absențe la antrenamente și lucrează majoritatea! Bravo jucătorilor și antrenorilor pentru promovare”, a spus Jean Turmacu.

SCM se va reuni pe 10 iulie și are programul deja stabilit, în funcție de jocurile din Cupa României. ”În Cupă ne dorim să mergem cât mai departe, clar acesta este un obiectiv. Așteptăm programul la Cupă și vom definitiva lista amicalelor”, a mai spus Turmacu. Cantonamentul va fi pe plan local, în Zăvoi.

Gabriel Mangalagiu: ”Ne dorim mai sus”

Gabriel Mangalagiu este la a patra promovare în cariera de antrenor. Fostul atacant de la Chimia a contribuit la două promovări la Liga 2, cu Damila Măciuca și ACS Șirineasa (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din Liga 2), și are în palmares două intrări la Liga 3, cu Viitorul Dăești și cea de acum, cu SCM Râmnicu Vâlcea.

”Băieții au gestionat foarte bine jocul, le mulțumesc. Am alergat un an de zile pentru promovare, avem o pauză scurtă, apoi ne reunim și începem cupa. Este foarte important că s-a început ceva, e clar că ne dorim mai sus, dar totul se face pas cu pas. A fost greu la început, când aveam un lot subțire, dar cu achizițiile din iarnă am finalizat ce ne-am dorit. La Liga 3, alta va fi duritatea competiției, sper că puem să facem față. Îmi doresc cât mai multe echipe vâlcene la Liga 3, rivalitățile nu fac bine”, a afirmat Gabi Mangalagiu.

Claudiu Trașcă: ”Valoarea și pregătirea au fost decisive”

Căpitanul echipei din Râmnicu Vâlcea, Claudiu Trașcă, spune că valoarea și pregătirea au făcut diferența la jocurile de baraj cu Rapid Buzescu.

”A fost un sezon greu, am alergat mult după Sparta, ne-am întărit în iarnă. Nu știam multe lucruri despre Buzescu, dar valoarea noastră s-a văzut, bine că ne-am îndeplinit obiectivul. Sperăm ca la anul să fim spre Liga 2. Valoarea jucătorilor și pregătirea fizică a făcut diferența în baraj, dar am avut condiții bune, ni s-a oferit tot ce am avut nevoie ca să promovăm”, a mai spus liderul echipei din Zăvoi.

Mijlocașul central care a jucat și în Liga 1 cu Bistrița își mai dorește cel puțin doi ani pe teren. ”Sper să mai rezist cel puțin doi ani, să încerc să mergem mai sus. Acum am nevoie de o vacanță mai lungă, am obosit, am 38 de ani”, a mai spus Trașcă.

Ion Săraru: ”Am intrat pe teren cu tata în suflet”

Frații Leo și Ion Săraru au jucat pentru SCM Râmnicu Vâlcea la barajul de promovare cu gândul la tatăl lor. Dan Cătălin Săraru s-a stins din viață în urmă cu două săptămâni în urma unui infarct, la 62 de ani. Jucătorii vâlceni au afișat înaintea jocului un banner cu un mesaj în amintirea lui Dan Săraru: ”Privind spre cer, astăzi îți mulțumim, Om bun și drag, să știi că te iubim!”

Ion l-a înlocuit sâmbătă chiar pe fratele său, Leo, și imediat după intrarea pe teren a contribuit decisiv la golul trei al SCM-ului. Ion Săraru este convins că spiritul tatălui său a fost pe teren și a contribuit la promovarea echipei unde joacă copiii săi.

”A fost o perioadă foarte grea în viața noastră, vine rândul fiecăruia să treacă prin așa ceva, la noi a fost abrupt și total neașteptat, dar sper să reușim să trecem. Bucurii ca acestea fac clipele grele să mai suportabile și mai ușor de dus. Am intrat cu tatăl meu în suflet, cred că spiritul lui a fost pe teren, vreau să îl păstrăm alături de noi, fotbalul a fost viața lui. A fost pasiunea lui, ne-a impregant-o și nouă, asta ne place să facem, asta vrem să facem și pe viitor. Este a treia promovare după Șirineasa și Dăești, avem procentaj 100% la baraje, a fost o dublă la prima vedere ușoară, dar am plecat la drum vara trecută o mână de oameni, în iarnă au mai venit câteva degete”, a spus Ion Săraru.

Dan Cătălin Săraru a fost primar în localitatea Șirineasa în perioada 2000-2015, timp în care a înființat echipa locală, ajunsă și la Liga 3 și a modernizat stadionul din localitate. Ulterior, a fost director sportiv la echipa de Liga 2 CSM Râmnicu Vâlcea și profesor de matematică.

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csc-peciu-nou-a-promovat-in-liga-3-cu-o-victorie-mai-putin-concludenta-ca-in-tur-in-fata-echipei-din-geoagiu-vom-vedea-ce-facem-pe-viitor-19275953

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mansa-retur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-cele-20-de-jocuri-incep-de-la-ora-1730-19275847

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mansa-tur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-cele-20-de-jocuri-incep-la-ora-1800-echipa-care-urca-la-masa-verde-in-cel-de-al-treilea-esalon-19275248

Adrian MUJEA 25 Jun. 2023, 14:27 Liga 4
Pe aceeași temă