VIDEO | Rector și fost ministru, debut în Liga 3 la 48 de ani, la echipa Universității pe care o conduce! Antrenorul a vorbit apoi despre crearea a ceva pentru viitor

Marius ANGHEL 08 May. 2023, 15:57 Liga 3
VIDEO | Rector și fost ministru, debut în Liga 3 la 48 de ani, la echipa Universității pe care o conduce! Antrenorul a vorbit apoi despre crearea a ceva pentru viitor

CS Universitatea Alba Iulia a reușit în etapa de Liga 3 desfășurată în weekendul trecut, a 7-a a play-out-ului, să obțină o victorie care să-i asigure matematic menținerea în acest eșalon fotbalistic, la prima sa prezență după promovarea reușită în vara trecută.

Succesul la limită, scor 1-0, obținut în fața ultimei clasate Sănătatea Cluj, a venit abia în minutul 90+2, iar după reușită a avut loc un moment care demonstrează cât de amator este nivelul nu numai al fotbalului din Liga 3 sau chiar al fotbalului românesc, ci și al mentalității celor implicați în acest fenoment intitulat sport rege în țară.

Rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și fost ministru, debut în Liga 3 la 48 de ani!

După golul marcat Szabolcs Kilyen, care avea să-i aducă echipei din Alba Iulia victoria cu Sănătatea, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fost ministru al Culturii și interimar al Educației, Daniel Breaz, s-a cerut pe teren și a fost introdus de antrenorul Mihai Manea în minutul 90+3, potrivit Ziarul Unirea.

  • Echipa de fotbal CS Universitatea Alba Iulia aparține de Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La 48 de ani, cadrul didactic și fost ministru a dorit să bifeze câteva momente în Liga 3, furând, poate, bucuria unui junior care ar fi putut debuta el la acest nivel competițional și pe care l-ar fi ajutat în cariera viitoare. Breaz, la aproape 50 de ani și la o greutate care la o căzătură în urma unui sprint i-ar fi putut aduce o accidentare gravă, a ținut să își treacă în CV și un astfel de moment, probabil de mândrie pentru el.

Momentul introducerii pe teren a lui Daniel Breaz și un sprins al acestuia pe gazon:

https://www.youtube.com/watch?v=7I2ZiKTk10c&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=kPEQfpj1ahA

CS Universitatea Alba Iulia s-a mândrit cu debutul rectorului în Liga 3!

Circa 150 de spectatori au asistat la meciul desfășurat pe stadionul ”Cetate” din Alba Iulia și au asistat la momentele hilare din final, când rectorul a fost introdus pe teren și a încheiat jocul fără să atingă mingea, însă s-a bucurat de un debut în Liga 3 și de o sărbătoare alături de ceilalți jucători fiindcă aceștia din urmă au reușit cu trei runde înainte de finalul sezonul să se salveze matematic de la retrogradare.

Clubul a cinstit momentul debutului în Liga 3 al lui Breaz cu un anunț pe pagina sa de Facebook: ”Finalul de joc a consemnat și o noutate, mai exact debutul ca jucător în acest sezon de Liga a 3-a a rectorului Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, principalul susținător al trupei universitare, persoana care a decis înființarea echipei de fotbal a clubului universitar în urmă cu 5 ani și care contribuie permanent la progresul pas cu pas al acesteia.”

  • Nu este prima dată când Daniel Breaz joacă pentru echipa Universității la care este rector. Liga2.ro a mai scris în 2018, când acesta avea 43 de ani și era numit de curând ministrul al Culturii și Identității Naționale, cum evoluat la CSU și înscria într-un meci din Liga a 5-a Alba. Totuși, acum vorbim de Liga 3, un campionat național, iar Breaz a îmbrăcat din nou tricoul de fotbalist al echipei din Alba Iulia după o pauză de 3 ani!
Daniel Breaz, al treilea de la dreapta spre stânga, și-a așteptat cuminte debutul în Liga 3, la 48 de ani și multe kilograme în plus față de un jucător de fotbal acceptabil pentru acest nivel fotbalistic. Foto: Csu Alba Iulia

Antrenorul Mihai Manea vrea ”să creeze ceva pentru viitor”! Cu jucător de 48 de ani pe teren!

După jocul cu Sănătatea Cluj, antrenorul Mihai Manea a vorbit despre viitor și a cerut determinare din partea jucătorilor săi. Toate acestea, după ce a acceptat să introducă pe terenul de joc o persoană în vârstă de 48 de ani!

”Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare joc. Implicit, dacă le câștigăm pe toate de acum încolo, vom fi primii în play-out la finalul sezonului… Dar cel mai important este să creăm ceva pentru viitor! Jucătorii trebuie să înțeleagă că încă nu a venit vacanța și să muncească, să aibă aceeași determinare pe care au avut-o până la meciul cu Viitorul Cluj (n.r. – pierdut cu 0-3 în deplasare în runda precedentă)!”, a declarat, citat de Ziarul Unirea, Mihai Manea.

CS Universitatea Alba Iulia ocupă locul 1 în play-out-ul Seriei a 9-a, cu 34 de puncte acumulate în acest sezon de Liga 3, și și-a asigurat matematic menținerea în acest eșalon, locul 5, ultimul retrogradabil, ocupat de CS Ocna Mureș, fiind la 12 puncte în spate, cu trei runde rămase de disputat.

Video: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-7-din-play-off-si-play-out-12-meciuri-se-mai-disputa-astazi-in-primul-meci-al-zilei-cs-blejoi-a-castigat-in-extremis-cu-rasnov-19269391

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-doua-echipe-retrogradate-matematic-din-liga-3-dar-si-un-total-de-15-din-play-out-care-si-au-asigurat-sportiv-mentinerea-in-campionat-19269375

https://liga2.prosport.ro/liga-4/rapid-buzescu-campioana-in-liga-4-teleorman-19269324

Marius ANGHEL 08 May. 2023, 15:57 Liga 3
Pe aceeași temă