Noul ministrul al Culturii și Identității Naționale este fotbalist activ la o echipă cu pretenții la promovare din Alba. A înscris un eurogol în unul dintre meciurile în care a jucat

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 11:22 Special

Noul ministrul al Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz, are printre pasiuni și fotbalul. În vârstă de 43 de ani, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este legitimat la o echipă cu pretenții la promovare. Joacă la CS Universitatea Alba Iulia, formație înființată în această vară și care activează în Liga a 5-a Alba, acolo unde este prima clasată în Seria a 2-a, scrie Ziarul Unirea.

CSU Alba Iulia, echipa în lotul căreia se află și ministrul Daniel Breaz, este creditată cu șanse reale la promovare, iar, în momentul înființării ei, intențiile erau să devină o forță în județul Alba și să acceadă în următorii ani până în Liga a 2-a. Cele mai cunoscute nume care activează la formația universitară sunt Ionuț Neag (ex „U” Cluj, Petrolul, Gaz Metan sau Juventus București) și Fabian Himcinschi (ex Unirea Alba Iulia, Empoli U19, ACS Poli, Dinamo sau Dunărea Călărași, jucător care a evoluat în 2011 la Euro cu reprezentativa României Under 17).

CSU își dispută meciurile de pe teren propriu la Vințu de Jos și este neînvinsă după 12 jocuri, având 11 victorii și un egal.

Cât îl privește pe noul ministru Daniel Breaz, doctor în matematică și cel mai bun cercetător din lume în 2009, pentru teoria geometrică a funcțiilor, acesta a evoluat în acest tur pentru CSU Alba Iulia în trei meciuri din Liga 5. În toate a intrat pe parcurs, din postura de rezervă, și toate au fost câștigate: Viitorul Răhău (4-2), AS Crăciunelu de Jos (9-0) și Hidromecanica Șugag (1-0). Cu Crăciunelu chiar a înscris un eurogol, cu un șut de senzație trimis direct în vinclu.

Noul ministrul al Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz, îi ia locul actorului George Ivașcu.

Foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 11:22 Special
Pe aceeași temă