Vedița Colonești riscă să piardă la ”masa verde” primul ei meci câștigat în acest sezon, ba chiar mai rău. Flacăra Horezu i-a contestat trei dintre jucătorii străini utilizați

Adrian MUJEA 06 Nov. 2022, 13:59 Liga 3
Vedița Colonești riscă să piardă la ”masa verde” primul ei meci câștigat în acest sezon, ba chiar mai rău. Flacăra Horezu i-a contestat trei dintre jucătorii străini utilizați

Flacăra Horezu a pierdut vineri pe terenul ultimei clasate din Seria a 6-a a Ligii 3, Vedița Colonești, cu scorul de 1-2, în cadrul etapei a 11-a a sezonului regular, dar înaintea partidei desfășurate pe stadionul ”Mircea Stan” din Coloneşti (Olt) a contestat dreptul de joc al celor trei stranieri de la gazde.

”Lanterna” Vedița Colonești a produs surpriza și a învins Flacăra Horezu

Echipa care în urmă cu două sezoane a fost aproape de o promovare în Liga 2, dar a pierdut barajul cu Corona Brașov (actuala FC Brașov), a deschis scorul în minutul 29 prin ghanezul de doar 18 ani, William Ofori Nyarko, unul din jucătorii contestați de vâlceni.

Imediat după pauză, Alexandru Trașcă (47) a adus egalarea. Pe final, Flacăra a presat, dar gazdele au dat lovitura în prelungiri, pe contraatac, prin Daniel Mitrache (90+1) și Vedița a obținut în fața formației de pe locul 4 prima victorie din acest sezon.

Trei jucători de la Vedița Colonești, contestați înainte de meci

Înainte de startul jocului, oficialii echipei din Horezu au depus o contestație în privința dreptului de joc al celor trei stranieri de la Vedița, care nu ar avea permisul de ședere în țară.

Daniel Demetrescu așteaptă cu interes rezultatul contestației care va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

”S-a contestat dreptul de joc a celor trei stranieri de la Vedița din echipa de start, cred că este prima contestație de acest fel. Regulamentul este clar, nu ai permis de muncă, nu ai voie să joci. Federația te legitimează în baza unui permis temporar, apoi trebuie să obții permisul de ședere în țară. Anul trecut, Wilfred a jucat la Colonești fără a avea această viză și cei de la Dăești au descoperit acest lucru după ce au transferat jucătorul”, a declarat Daniel Demetrescu.

”Am contestat trei din cei patru stranieri cu care au început meciul. Dacă sunt jucători profesioniști, trebuie să aibă permis de muncă. Noi am făcut contestația înainte de a începe jocul, nu ne gândeam că pierdem acolo”, a spus și Valentin Grigorescu, președinte clubului Flacăra.

Vedița a început meciul cu patru jucători străini. Doi vin de la Campionii FC Argeș

Potrivit Arena OLTeană, Vedița Colonești a început meciul cu Flacăra Horezu în următoarea formulă: Stăncioaica – Vasilescu, Fulga, Ebenzor, Crîng, Aria, Iordache, Gadzeti, Stancu, Nyarko, Edje’e.

Cei patru jucători străini sunt William Ofori Nyarko, Jordan Mozart Atouba Edje’e, Jones Mawuli Gadzeti și Ebenzor. Ghanezii Nyarko și Gadzeti sunt împrumutați de la Campionii FC Argeș.

În cazul în care se va constata că Flacăra Horezu are dreptate, atunci Departamentul competiții al FRF ar trebui să se autosesizeze și în cazul celorlalte meciuri în care acești jucători au fost utilizați, iar Vedița Colonești să fie sancționată cu eșecuri la ”masa verde”. Însă aceeași a lăsat să joace fără probleme în campionat Astra, deși echipa din Giurgiu evolua cu jucători pe fals, iar adversarii nu au contestat acest lucru, din moment ce știau că oricum vor câștiga.

După 11 etape, Flacăra Horezu are 18 puncte și ocupă locul 4 în Seriaa 6-a a Ligii 3, în timp ce Vedița Colonești este ultima clasată, pe 10, cu doar 5 puncte.

Foto: Vediţa Coloneşti

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-11-17-meciuri-se-disputa-acum-doar-doua-echipe-sunt-inca-neinvinse-in-acest-sezon-19252155

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acum-are-sens-aurelian-babutan-a-cerut-rezilierea-cu-sc-otelul-pentru-o-oferta-sentimentala-a-fost-numit-director-sportiv-in-liga-3-19252178

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-negru-explicatii-despre-despartirea-surprinzatoare-de-cs-tunari-liderul-din-seria-a-4-a-a-ligii-3-pentru-binele-echipei-de-obicei-antrenorul-pleaca-ceea-ce-s-a-si-intamplat-19252126

Adrian MUJEA 06 Nov. 2022, 13:59 Liga 3
Pe aceeași temă