Un fundaș din Liga 3, de la Gloria Bistrița Năsăud, a făcut pasul în SuperLigă!

Andrei PASCU 01 Jul. 2024, 16:19 Liga 3
Un fundaș din Liga 3, de la Gloria Bistrița Năsăud, a făcut pasul în SuperLigă!

Salt spectaculos pentru un fotbalist din Liga 3! După ce mai mulți jucători din Liga 2 au făcut pasul în SuperLiga României, poate cei mai mulți într-o singură pauză competițională de vară, a venit rândul unui tânăr din divizia a treia să meargă în prima divizie.

Fundașul lateral dreapta Valerio Gallo (19 ani), care sezonul trecut a evoluat pentru Gloria Bistrița Năsăud, a fost prezentat ca noua achiziție a celor de la SC Oțelul.

Valerio Gallo, sezonul trecut la Gloria Bistrița Năsăud, a semnat cu SC Oțelul

Născut în Italia, la Verrua Savoia, Valerio Gallo are și cetățenie română, iar pentru Gloria Bistrița Năsăud a jucat timp de un sezon, în vara lui 2023, făcând pasul de la Unirea Bascov.

Anunțul mutării a fost făcut de SC Oțelul, care a mai precizat că jucătorul se încadrează în regula sub 21 de ani impusă în SuperLiga României, astfel că fundașul are șanse să joace câteva meciuri bune încă din primul sezon în prima divizie.

Un român de mare perspectivă care joacă fundaș de bandă a devenit component al SC Oțelul Galați. Născut în Italia, Valero Gallo și-a pus semnătura pe un contract pe doi ani cu echipa noastră.

Gallo, 1.80 metri, 19 ani, are dublă cetățenie, româno-italiană, și a ajuns la Oțelul după ce a activat în sezonul precedent la Gloria 2018 Bistrița, echipă cu care a disputat barajul de promovare în Liga 2. Născut în provincia Torino, Valerio a fost format la cluburi din peninsulă și a decis în urmă cu trei ani să își încerce șansa în România, la clubul de Liga 3 Unirea Bascov (județul Argeș). În stagiunea 2023-2024, el s-a transferat la formația bistrițeană, iar acum a ajuns sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu în cantonamentul din Austria.

Valerio este eligibil pentru regula Under 21 din Superliga, iar calitățile îi permit să activeze atât ca fundaș dreapta, cât și ca apărător de bandă stângă sau ca mijlocaș defensiv. El a fost convocat la câteva acțiuni ale naționalei Under 19 a României. Gallo a semnat un contract pe doi ani cu SC Oțelul.

Să fie într-un ceas bun, Valerio!”, a transmis SC Oțelul.

  • Valerio Gallo: ”Este o șansă foarte mare pentru mine să reprezint Oțelul, motivație mai mare nu există. Mă voi dedica total pentru a-i demonstra domnului Dorinel Munteanu că poate conta pe mine. Sper să facem un an competițional bun și să ne mulțumim suporterii. Vă așteptăm la stadion!

În această vară, trupa lui Dorinel Munteanu i-a luat din Liga 2 pe Iustin Popescu, portar de la Chindia Târgoviște, și Cristian Chira, mijlocaș de la Unirea Dej. A fost aproape să semneze și cu Marian Drăghiceanu, mijlocaș de la CSM Reșița, dar acesta a preferat în cele din urmă oferta de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Gloria Bistrița Năsăud face schimbări majore după ratarea promovării

Gloria Bistrița Năsăud și-a numit noul antrenor! Echipa din Liga 3 a făcut o alegere surprinzătoare și l-a ales ”principal” pe Iosif Rotariu (61 de ani), fostul mare fotbalist al României.

Din câte se pare, conform surselor ProSport, favorit să fie numit președinte este Gabi Balint (61 de ani). Chiar Balint a confirmat negocierile avute cu conducerea clubului din Bistrița Năsăud!

”E adevărat că am avut niște discuții, însă nu știu ce va urma. În niciun caz nu merg antrenor, pentru că nu mai am entuziasmul de acum mult timp. Să coordonez secția de fotbal, da, poate fi o discuție, dar încă nu am luat o decizie finală.

M-am retras tot mai mult către casă, așa e, încă sunt legat de București, am contractul cu DigiSport. Îmi place ceea ce fac, mi-am amenajat un studio aici. Mi-ar face plăcere să ajut Gloria Bistrița, e clubul-fanion al județului.

Nu prea mi se pare corect sistemul de promovare la Liga 2. Câștigi seria și apoi poți pierde la acele baraje. Mi se pare normal cine câștigă seria să promoveze, locurile următoare e cu totul altceva, a declarat Gabi Balint pentru ProSport.

Foto: SC Oțelul Galați

Andrei PASCU 01 Jul. 2024, 16:19 Liga 3
Pe aceeași temă