Antrenorul Slatinei rămâne precaut: ”Nu este exclus să pice acest scenariu și nu vreau să mă hazardez. În 24 de ani de muncă am văzut multe.” Mihai Ianovschi așteaptă varianta finală a FRF cu privire la Liga 3 și echipele care promovează

Răzvan STÎNGĂ 10 May. 2020, 16:18 Liga 3
Antrenorul Slatinei rămâne precaut: ”Nu este exclus să pice acest scenariu și nu vreau să mă hazardez. În 24 de ani de muncă am văzut multe.” Mihai Ianovschi așteaptă varianta finală a FRF cu privire la Liga 3 și echipele care promovează

CSM Slatina e una dintre echipele care ar disputa meci de baraj pentru promovarea în Liga 2 dacă varianta prezentată de Federația Română de Fotbal, de altfel unica, va fi pusă, în cele din urmă, și în practică. Oltenii se vor confrunta, în acest caz, cu liderul Progresul Spartac, pentru că cele două sunt la egalitate de puncte în Seria 3 a Ligii 3. Așadar, CSM Slatina ar juca o dublă finală pentru accederea în eșalonul superior, dar acest lucru nu-l entuziasmează prea mult pe antrenorul Mihai Ianovschi.

Mihai Ianovschi: ”O să-mi dau o părere când e sută la sută totul sigur. În momentul în care se va anunța oficial că va rămâne varianta asta, atunci da”

Principalul așteaptă, mai întâi de toate, ca anunțul să fie unul oficial. Până când Federația Română de Fotbal nu va decide că hotărârea va fi și cea finală, orice se poate schimba. În discuție ar putea să fie adusă o altă variantă după care s-ar putea decide echipa care urcă în Liga 2, a precizat Mihai Ianovschi.

”O să-mi dau o părere când e sută la sută totul. În momentul în care se va anunța oficial că va rămâne varianta asta, atunci da. Nu este exclus să pice acest scenariu și nu vreau să mă hazardez. O să respectăm decizia federației și cu asta basta, nu o să avem ce să facem. Dar câte decizii am văzut eu pe la fotbal care nu s-au concretizat… Credeți-mă că, în 24 de ani de muncă, am văzut multe. Eu zic să mai așteptăm un pic, să vedem dacă hotărârea devine oficial”, a spus antrenorul ehcipei CSM Slatina, Mihai Ianovschi, pentru Gazeta de Sud.

CSM Slatina a avut, până la întreruperea campionatului din cauza pandemiei de COVID-19, un parcurs foarte bun în Seria 3. În 16 etape a înregistrat 11 victorii, patru egaluri și o singură înfrângere. În acest an, în singurul meci disputat, oltenii au câștigat cu 1-0 deplasarea cu Sporting Roșiori, ultima clasată.

Obiectivele Slatinei: formarea unei echipe competitive și atragerea suporterilor la stadion 

În ciuda rezultatelor pozitive, Mihai Ianovschi declară că strategia pusă la punct cu conducerea clubului nu a fost aceea de a promova la finalul sezonului, ci de a forma o echipă de calitate. Speră ca în scurt timp să aducă suporteri în numâr cât mai mare la stadion, dar acest lucru nu se va întâmpla prea devreme. Regulile care vor fi impuse din cauza virusului COVID-19 ar putea să interzică organizarea meciurilor cu fani pentru câteva luni bune.

”Nu am discutat niciodată noi de promovare, ci de construcția unei echipe foarte frumoase. Avem foarte mulți jucători tineri care joacă bine. Suntem singura formație care joacă cu jucători sub vârsta la care ne obligă regulamentul. În loc de trei jucători născuți în 1999-2000 noi avem șase. Noi mergem pe ideea de contrucție și de a câștiga fiecare meci. Ce se întâmplă pe parcurs, vom vedea. Eu nu am pronunțat cuvântul promovare niciodată și nici nu-l voi pronunța.

Obiectivul nostru este construcția unei echipe și aducerea spectatorilor la stadion. Construind echipa asta tânără am adus lumea la stadion, ne susțin și autoritățile. Sper ca restricțiile astea privind spectatorii să se ridice cât mai repede. Fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec”, a mai declarat Mihai Ianovschi.

Cristian Scheau: ”Considerăm corectă şi în spiritul meritului sportiv propunerea FRF”

În schimb, CSM Slatina susține prin directorul sportiv Cristian Scheau că și-ar fi dorit disputarea tuturor meciurilor rămase din retur, însă, cum pandemia de COVID-19 a dus la varianta ”înghețării” sezonului pentru că echipele nu au posibilități materiale și financiare să continue această ediție în condițiile cerute de autorități, consideră corectă, din toate punctele de vedere, propunerea anunțată de Răzvan Burleanu, cu baraj de promovare împotriva liderului Progresul Spartac.

”Ne-am fi dorit să se joace toate meciurile, dar, dată fiind situaţia generată de pandemia COVID-19, considerăm corectă şi în spiritul meritului sportiv propunerea FRF.

Conducerea FRF a gândit bine propunerea şi din punct de vedere financiar, înaintând date de începere a pregătirii şi de desfăşurare a meciurilor de baraj aproximativ în aceleaşi perioade în care echipele şi-ar relua pregătirea pentru campionatele viitoare de Liga a 2-a şi Liga a 3-a. Cine este mai bun să câştige pe teren. Asta este important, asta este în spiritul fair-play-ului şi a recomandărilor UEFA, în spiritului sportului, în spiritul performanţei”, a precizat, pentru Gazeta nouă, Cristian Scheau.

Progresul Spartac: ”Suntem absolut convinși că, dacă pozițiile în clasament erau invers, nu s-ar mai fi chinuit astăzi nimeni să inventeze baraje”

Dacă tehnicianul oltenilor rămâne rezervat cu privire la ideea FRF, tabăra celor de la Progresul Spartac acuză faptul că promovata din Seria 3 s-ar putea decide prin disputarea barajului. Gabriel Rădulescu, finanțatorul clubului bucureștean, a declarat pentru Liga2.ro că i se pare normal ca echipa care urcă să fie decisă pe baza clasamentului din acest moment. Chiar dacă cele două sunt la egalitatea de puncte, Progresul Spartac ar avea avantajul singurului meci direct, 2-2 la Slatina, și cel al golaverajului, 43-9 contra 34-9.

”Nu vom accepta în niciun caz scenariul incoerent și cu dedicație evidentă pentru unul sau două cluburi prezentat ieri de domnul Burleanu în cadrul videoconferinței cu reprezentanții ligii a treia. Suntem absolut convinși că, dacă pozițiile în clasament erau invers, în seria noastră și în cea de-a cincea, nu s-ar mai fi chinuit astăzi nimeni să inventeze baraje.

Credeam, naivii de noi, că la fotbal trebuie să fie promovată echipa cu cel mai bun joc și nu cea cu cei mai mulți bani! Evident, dacă un astfel de scenariu devine oficial, vom acționa pe toate căile legale pentru a-l contesta și, foarte probabil, vom boicota (și am invitat încă din timpul videoconferinței celelalte două cluburi afectate să ni se alăture) un astfel de baraj scos ”din joben”. Poate că suntem un club mic, dar nu vom accepta să fim călcați în picioare astfel”, a spus, pentru Liga2.ro, Gabriel Rădulescu.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-razvan-burleanu-a-prezentat-planul-de-incheiere-a-sezonului-in-liga-3-si-cum-va-arata-noua-editie-aerostar-sobozia-si-fc-u-craiova-sunt-direct-promovare-celelalte-doua-19131832

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-spartac-e-absolut-convinsa-ca-frf-face-jocurile-pentru-csm-slatina-si-minaur-baia-mare-prin-propunerea-barajului-pentru-promovare-in-liga-2-alt-19131892

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-aplauda-decizia-frf-de-a-o-trimite-la-baraj-de-promovare-cu-liderul-progresul-spartac-ne-am-fi-dorit-sa-se-joace-toate-meciurile-dar-data-fiind-situatia-consideram-corecta-pro-19131969

Răzvan STÎNGĂ 10 May. 2020, 16:18 Liga 3
Pe aceeași temă