Unirea Slobozia și-a luat gândul de la promovarea directă în Liga 2. CS Afumați încă mai are motive să spere că va înlocui Mostiștea Ulmu la barajul cu ialomițenii. Deciziile Comisiei de Disciplină și Etică a FRF

Marius ANGHEL 19 Jul. 2020, 17:31 Liga 3
Unirea Slobozia și-a luat gândul de la promovarea directă în Liga 2. CS Afumați încă mai are motive să spere că va înlocui Mostiștea Ulmu la barajul cu ialomițenii. Deciziile Comisiei de Disciplină și Etică a FRF

Unirea Slobozia, liderul Seriei a 2-a a Ligii 3, spera să scape de barajul de promovare în Liga 2 și să acceadă direct, la ”masa verde”, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal i-a respins ”ca inadmisibilă” sesizarea făcută privind meciul din turul campionatului cu CS Medgidia, desfășurat la data de 19 octombrie 2019 și în care rezultatul a fost unul de egalitate, scor 4-4. Slobozia trebuie să joace, astfel, baraj cu Mostiștea Ulmu, însă aceasta din urmă are șanse să fie înlocuită cu CS Afumați, care are și ea o reclamație la aceeași comisie.

Echipa din Slobozia spera să câștige la ”masa verde” meciul cu CS Medgidia, desfășurat pe teren propriu, în data de 19 octombrie 2019, în etapa a 9-a a Ligii 3, încheiat la egalitate, scor 4-4, pentru a obține două puncte în plus în clasament și, astfel, să se distanțele la cinci puncte de a doua clasată Mostiștea Ulmu. Astfel, Unirea ar fi fost declarată direct promovată în Liga 2, fiindcă ar fi avut mai mult de trei puncte în fața principalei urmăritoare, și nu ar mai fi fost nevoită să joace baraj de promovare.

Sesizarea echipei Unirea Slobozia de a câștiga la ”masa verde” meciul cu CS Medgidia, considerată inadmisibilă de FRF

Unirea a sesizat faptul că CS Medgidia l-a utilizat neregulamentar pe jucătorul Constantin Neagu, însă răspunsul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 17 iulie a fost următorul: ”Respinge sesizarea formulată de reclamanta AFC Unirea 04 Slobozia ca inadmisibilă”. Astfel, echipa din Slobozia rămâne cu același număr de puncte și va fi nevoită să joace dublă manșă de baraj de promovare pentru a ajunge în Liga 2.

Unirea Slobozia a aflat târziu faptul că jucătorul Constantin Neagu (foto, în duel cu Adrian Răduca, de la Unirea), introdus pe teren în minutul 85 al meciului direct, la scorul de 4-3 pentru ialomițeni, nu era legitimat la CS Medgidia, însă comisia FRF a decis, după două luni de analiză, să respingă acest caz și să nu acorde victoria cu 3-0 la ”masa verde”, considerând prea tardivă această sesizare argumentată cu foaia de joc în care apărea fotbalistul nelegitimat, cât și fotografii cu jucătorul surprins în acțiune pe teren în meciul respectiv.

Constantin Neagu și Adrian Răduca, în duel pentru minge în meciul Unirea Slobozia – CS Medgidia. Foto: Petronel Tudor (Info Ialomița)

CS Afumați mai are de așteptat pentru a ști dacă îi ia locul echipei Mostiștea Ulmu la barajul pentru promovare

Din aceeași serie a Ligii 3, Comisia de Disciplină și Etică a FRF are pe rol și o sesizare a CS Afumați privind utilizarea neregulamentară a unui jucător de către Înainte Modelu în meciul direct. În acest caz, FRF, prin Departamentul Competiții, s-a înscris ca parte împotriva echipei din Modelu.

Meciul dintre Înainte Modelu și CS Afumaţi a avut loc și mai înainte decât Unirea Slobozia – CS Medgidia. Partida a avut loc în data de 6 septembrie 2019, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 3, și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Afumațiul a reclamat faptul că Înainte Modelu l-a utilizat pe jucătorul Costin Petre, care nu avea drept de joc. Din informațiile Liga2.ro, a primit acord de transfer la Înainte Modelu, la începutul sezonului, de la Dunărea Călărași, club care l-a crescut. Statutul său era unul de jucător amator la Modelu, sub care a și fost utilizat în primele trei etape, cu Axiopolis (acasă, scor 3-3), Unirea Slobozia (deplasare, 0-2) și CS Afumați (acasă, 1-1). Numai că Dunărea Călărași l-a legitimat pe jucător ulterior, transformându-i cele trei prezențe la Înainte în unele fără drept de joc. Tânărul jucător s-a întors apoi la Dunărea, care l-a utilizat, până la finalul turului, la echipa de republicanii A.

Costin Petre, în tricoul Dunării Călărași

Echipa din Afumați speră să câștige la ”masa verde” acel meci cu Modelu și cu cele două puncte obținute în plus să urce în clasament cu un punct peste Mostiștea Ulmu, care acum se află pe locul 2. Astfel, CS Afumați i-ar lua echipei călărșene la barajul pentru promovare cu Unirea Slobozia.

Cazul judecat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF durează de două luni, săptămâna trecută (ședința din 8 iulie) rămăsese ca membri comisiei să se pronunțe în 48 de ore, însă răspunsul a întârziat până în ședința din această săptămână, din 17 iulie. Verdictul a fost unul pentru o nouă amânare: ”Repune cauza pe rol și acordă termen la data de 22.07.2020, cucitarea părților.”

Mostiștea Ulmu, gazdă în meciul tur al barajului cu Unirea Slobozia

Astfel, barajul pentru promovarea în Liga 2 dintre Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu rămâne pentru moment în picioare, până la o decizie finală a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul Înainte Modelul – CS Afumați.

Mostiștea Ulmu va fi gazdă în meciul tur, în 5 augsut, iar Unirea Slobozia va fi gazdă în cel retur, în 9 august, conform tragerii la sorți efectuate de FRF.

Celelalte două meciuri de baraj din Liga 3 pentru promovarea în Liga 2 sunt: Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3) și Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea (Seria 5). Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au fost declarate de FRF direct promovate, fiindcă aveau un avans mai mare de trei puncte față de a doua clasată din seria din care a făcut parte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-nu-are-preferinta-pe-cine-intalneste-la-barajul-pe-promovare-in-liga-2-pe-mostistea-ulmu-sau-cs-afumati-suntem-pregatiti-sa-jucam-cu-oricare-19133761

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-barajul-de-promovare-in-liga-2-din-seria-a-2-a-a-ligii-3-ar-putea-avea-alte-echipe-in-componenta-frf-a-fost-sesizata-de-cs-afumati-iar-ilfovenii-ar-putea-lua-locul-celor-de-la-mostistea-u-19133062

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-cunosc-echipele-gazda-ale-celor-trei-meciuri-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-datele-de-disputate-ale-jocurilor-nu-au-fost-anuntate-nici-acum-19136281

Marius ANGHEL 19 Jul. 2020, 17:31 Liga 3
Pe aceeași temă