Unirea Alba Iulia se mută la Zlatna, cu meciurile de pe teren propriu din returul Ligii 3. Ce se întâmplă cu stadionul Cetate

Autor: Dan HENEGAR Publicat: 02 Mar. 2021, 13:44 Liga 3
Unirea Alba Iulia se mută la Zlatna, cu meciurile de pe teren propriu din returul Ligii 3. Ce se întâmplă cu stadionul Cetate

Unirea Alba Iulia se mută în alt oraș pentru a disputa ultimele meciuri de pe teren propriu din acest sezon de Liga 3. Echipa fanion a județului Alba va evolua la Zlatna, acolo unde a mai jucat în trecut și unde ultima dată a evoluat în toamna lui 2018, cu FCSB, în Cupa României.

Această mutare a Unirii este cauzată de faptul că, în perioada imediat următoare, pista de atletism a stadionului Cetate din Alba Iulia va intra în reabilitare, lucrările fiind estimate la minimum 7 luni, scrie Ziarul Unirea.

Unirea Alba Iulia se mută la Zlatna pentru restul acestui sezon de Liga 3

Unirea Alba Iulia va susține la Zlatna, pe stadionul Minaur, ultimele patru meciuri considerate pe teren propriu în returul Ligii 3. Acestea, cu Sănătatea Cluj (etapa 12, 13 martie), CS Ocna Mureş (etapa 14, 2 aprilie), Industria Galda (etapa 16, 16 aprilie) și CS Hunedoara (etapa 18, 30 aprilie), vor avea loc în zile de vineri.

Deși avea posibilitatea să evolueze la lumina reflectoarelor, stadionul din Zlatna beneficiind de instalație de nocturnă, Unirea va juca la ora normală în care este stabilită etapa, 15:00 sau 17:00. Pe respectiva arenă, în nocturnă, în septembrie 2018, echipa din Alba Iulia a organizat meciul cu FCSB (foto), contând pentru faza 16-imilor Cupei României, când prim-divizionara abia se impunea cu 1-0.

Această mutare de acum este cauzată de faptul că în perioada imediat următoare pista de atletism de pe stadionul Cetate din Alba Iulia va intra în reabilitare, lucrările fiind estimate la minimum 7 luni.

Meciul de fotbal dintre Unirea Alba Iulia si FCSB din saisprezecimile de finala a Cupei Romaniei, disputat pe stadionul Minaur din Zlatna, joi, 27 septembrie 2018. LUCIAN DANCIU / MEDIAFAX FOTO

Unirea a luat în calcul și alte variante

Echipa din Alba Iulia a mai jucat la Zlatna și în urmă cu 4 ani, mai precis în stagiunea 2016/2017, în turul acelui campionat (în retur s-a mutat la Galtiu), în primul sezon petrecut în eșalonul terț (unde au ajuns la cerere), atunci când s-a refăcut gazonul de pe stadionul Cetate.

Potrivit Ziarul Unirea, au mai fost luate în calcul în această perioadă, în căutarea de soluții, stadioanele din Oarda de Jos (trebuia omologat și efectuate anumite lucrări la gardul împrejmuitor, plus montat un anumit număr de scaune), Galtiu (joacă Industria Galda, din retur) sau Galda de Jos și e posibil ca pe parcursul întregului an 2021 Unirea Alba Iulia să fie tot cu traista-n băț, în funcție de cum va evolua stadiul lucrărilor.

Pista de atletism a stadionului din Alba Iulia va fi modernizată

Modernizarea și reabilitarea pistei de atletism a stadionului Cetate din Alba Iulia a fost scoasă la licitație la începutul lunii septembrie, înainte de alegerile locale, valoarea estimată a lucrărilor fiind de peste 2,2 milioane de lei. Era obligatorie o intervenție majoră, întrucât pista s-a degradat în timp, periclitând siguranța atleților care o foloseau, dar și a iubitorilor de mișcare. Potrivit caietului de sarcini, proiectarea și execuția lucrărilor va dura 7 luni, și implicit situația poate suporta modificări, astfel că arena nu va fi funcționabilă majoritatea anului 2021. În cele din urmă, stadionul albaiulian a fost inclus, din 14 octombrie 2020, pe lista segmentului de investiții sportive de către Compania Națională de Investiții, fapt care scutește municipalitatea de o cheltuială substanțială, de peste 450.000 de euro.

Unirea Alba Iulia, doar 13 puncte în 10 etape în acest sezon

În ceea ce o primește pe Unirea Alba Iulia, echipa se află pe locul 6 din 10 în clasamentul Seriei a 9-a a Ligii 3, cu doar 13 puncte acumulate în zece etape. Lider este Unirea Dej, cu 25 de puncte.

Unirea mai are de disputat, pe lângă jocurile de pe teren propriu, partide în deplasare cu Unirea Dej (etapa 12), Unirea Ungheni (etapa 13), Avântul Reghin (etapa 15) și Sticla Arieşul Turda (etapa 17).

Campionatul Ligii 3 se reia la data de 12 martie, cu etapa 11, a doua a returului.

Foto: Lucian Danciu

Autor: Dan HENEGAR Publicat: 02 Mar. 2021, 13:44 Liga 3
Pe aceeași temă