Ovidiu Maier, în conducerea CSM Unirea Alba Iulia! ”Mă bucură că oamenii s-au gândit la mine, este o propunere onorantă”

Dan HENEGAR 20 Mar. 2023, 16:00 Liga 3
Ovidiu Maier, în conducerea CSM Unirea Alba Iulia! ”Mă bucură că oamenii s-au gândit la mine, este o propunere onorantă”

Ovidiu Maier (52 de ani), unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria clubului Unirea Alba Iulia, se alătură din această primăvară echipei de pe ”Cetate”, cea care se vrea continuatoarea emblematicului club din județul Alba, preluat în vară de autoritățile locale.

Ovidiu Maier va primi o funcție în conducerea CSM Unirea Alba Iulia

Fostul mijlocaș a fost sâmbătă pe stadionul din Alba Iulia și a dat lovitura de începere a partidei dintre CSM Unirea și Avântul Reghin, scor 4-0, care a parafat calificarea în play-off-ul Seriei a 9-a a Ligii 3 a ”alb-negrilor”.

Radu Urcan, directorul clubului albaiulian, i-a oferit pe gazon un tricou personalizat, cu numărul 14, acela purtat de Maier în perioada când a promovat cu Unirea în Divizia A.

Normal că aș vrea să pun umărul la Unirea Alba Iulia, indiferent de funcție. Nici nu contează prea mult ce rol voi avea, ideea este că există intenții să colaborăm, de la primarul din Alba Iulia și până la conducerea clubului. Mă bucură că oamenii s-au gândit la mine, este o propunere onorantă. Am jucat la Alba Iulia, am făcut performanță, am rămas atașat de Unirea Alba Iulia, am foarte mulți prieteni la club”, a spus Ovidiu Maier, citat de Ziarul Unirea.

”Motanul” Maier, una dintre legendele Unirii Alba Iulia

”Motanul”, genialul fotbalistic din Ocna Mureș, va primi o funcție administrativă la clubul din Cetatea Marii Uniri, urmând ca zilele viitoare să fie stabilită concret forma de colaborare și rolul său.

”Ovidiu Maier și-a dat acceptul, iar zilele viitoare vom găsi modalitatea de colaborare. Maier a scris istorie pentru Unirea Alba Iulia, este, a fost și va fi alături de noi”, a confirmat Mihai Dăscălescu, președintele secției de fotbal a CSM Unirea Alba Iulia, într-o emisiune la Radio Unirea FM.

Ovidiu Maier a jucat la Unirea Alba Iulia în perioada 2002-2005, când s-a reușit prima promovare în Divizia A și echipa a terminat primul sezon în elită pe poziția a 6-a, cea mai bună clasare din istorie. În cariera sa a mai evoluat pentru Soda Ocna Mureș, ASA Târgu Mureș, Inter Sibiu, ”U” Cluj, Gloria Bistrița, Rapid sau Minaur Zlatna.

Actuala echipă Unirea din Alba Iulia, devenită în vară CSM Unirea, după ce a fost preluată de clubul primăriei, iar FRF i-a șters cu buretele o depunctare de 20 de puncte cu care trebuia să înceapă noul sezon, se află acum pe locul 2 în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 30 de puncte acumulate după 17 etape, fiind calificată matematic în play-off. Lider este Corvinul Hunedoara, cu ”doar” 19 puncte în față.

Foto: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/penultima-etapa-din-liga-3-18-meciuri-se-disputa-acum-deva-lupta-pentru-a-se-mentine-invincibila-bistrita-are-joc-greu-acasa-19263529

Dan HENEGAR 20 Mar. 2023, 16:00 Liga 3
Pe aceeași temă