Nocturnă mobilă la Alba Iulia pentru ca CSM Unirea să joace pe Cetate meciurile din grupele Cupei României. Cât va costa și planurile pe care le are echipa din Liga 3

Dan HENEGAR 16 Sep. 2024, 13:38 Cupa României
Nocturnă mobilă la Alba Iulia pentru ca CSM Unirea să joace pe Cetate meciurile din grupele Cupei României. Cât va costa și planurile pe care le are echipa din Liga 3

Cel puțin una dintre cele patru echipe din Liga 3 calificate în acest sezon al Cupei României în faza grupelor își va disputa pe teren propriu meciurile, chiar dacă ele vor fi programate în nocturnă.

La Alba Iulia, autoritățile locale au decis închirierea unei instalații de iluminat, care să fie montată la stadionul Cetate, pentru ca CSM Unirea, echipa antrenată de Alexandru Pelici, să organizeze acasă meciurile pe care le va avea de disputat. Cel mai probabil, vor fi trei la număr.

Instalație de nocturnă mobilă pentru stadionul Cetate din Alba Iulia

Autoritățile locale din municipiul Alba Iulia au decis să achiziționeze o instalație de nocturnă mobilă care va fi instalată la stadionul Cetate, pentru ca echipa locală, din Liga 3, CSM Unirea Alba Iulia, să dispute la lumina reflectoarelor partidele din grupele Cupei României, anunță Ziarul Unirea.

”Alb-negrii” s-au calificat în premieră în această fază a competiției, după ce au eliminat Industria Galda (10-0 în deplasare, în Turul 1), CSM Deva (15-0 acasă, în Turul 2), CSC Şelimbăr (2-1 acasă, în Turul 3) și FCU Craiova (1-1, 1-1, 5-4 la lovituri de departajare, acasă, în Play-off) și așteaptă tragerea la sorți a grupelor, prevăzută la finalul acestei luni. Echipa condusă de Alexandru Pelici poate întâlni formații precum FCSB, Rapid, CFR Cluj sau Dinamo.

80.000 de euro costă închirierea nocturnei mobile. CSM Unirea vrea să joace în nocturnă și meciuri din campionat, dar și un amical de lux

A fost semnat deja contractul între CSM Unirea Alba Iulia și firma responsabilă, iar lucrările propriu-zise de montare a instalației de nocturnă mobilă vor demara luni, 23 septembrie.

Prețul achiziționării este de 80.000 de euro plus TVA, iar nocturna va fi instalată pe arena albaiuliană timp de două luni, din 20 octombrie până în 20 decembrie. În acest răstimp, se dorește ca echipa, liderul Seriei 7 din Liga 3 după trei etape, să susțină în nocturnă și anumite partide din campionat, punându-se chiar problema unui joc amical cu ”U” Cluj, în mijlocul lunii noiembrie, când echipa națională a României are confruntări în Liga Națiunilor, iar SuperLiga va fi întreruptă.

”Ne dorim ca partidele din Cupa României să reprezinte evenimente de seamă pentru Alba Iulia, fotbalul unirist și fanii din județ. Am realizat acest demers tocmai din dorința de a beneficia de cele mai bune condiții posibile, având astfel oportunitatea ca în tribune să fie un număr sporit de spectatori”, a spus Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia, citat de Ziarul Unirea.

  • Un asemenea contract a avut în sezonul trecut și Corvinul Hunedoara, care avea să și câștige competiția din postura de divizionară secundă. La fel a fost și la Oradea, în cazul celor de la FC Bihor, care au jucat acasă, cu nocturnă mobilă, partidele cu FCSB și Dinamo. FC Bihor a reușit atunci o rețeță spectaculoasă din punct de vedere financiar, cu aceste meciuri disputate acasă, la lumina reflectoarelor, pe bătrânul ”Iuliu Bodola”.

CSM Unirea Alba Iulia, în premieră în grupele Cupei României

CSM Unirea Alba Iulia face parte din Urna 3 la tragerea la sorți a meciurilor din grupele Cupei României, alături de ea având și celelalte trei echipe din Liga 3 calificate în această fază a competiției, SCM Râmnicu Vâlcea, Agricola Borcea și Sănătatea SP Cluj.

Aceste patru echipe sunt în premieră în faza grupelor, de când Cupa a trecut la noul format.

Prima etapă din Faza grupelor are loc în jurul datei de 30 octombrie 2024. Etapa a doua și a treia au loc în jurul datelor de 4 decembrie, respectiv 18 decembrie.

Foto: CSM Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR 16 Sep. 2024, 13:38 Cupa României
Pe aceeași temă