Echipele care se luptă la retrogradare în Liga 3 sunt împărțite: unele pro, altele contra ”înghețării” sezonului. Pozițiile cluburilor Unirea 1924 și Industria Galda, din Seria 5

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2020, 15:43 Liga 3
Echipele care se luptă la retrogradare în Liga 3 sunt împărțite: unele pro, altele contra ”înghețării” sezonului. Pozițiile cluburilor Unirea 1924 și Industria Galda, din Seria 5

Liga 3 are șanse mari să se ”înghețe” în acest sezon, iar echipele de la retrogradare par, la prima vedere, cele mai fericite de context. Dacă varianta singurlară propusă de Federația Română de Fotbal echipelor în videoconferința de joi va trece de Comitetul Executiv, atunci toate cele aflate pe ultimele locuri în cele cinci serii vor scăpa de retrogradare și vor continua și în sezonul următor în Liga 3. Două dintre formațiile aflate în pericol de retrogradare înaintea suspendării definitive a Ligii 3, din cauza pandemiei de coronavirus, sunt Unirea 1924 și Industria Galda, din Seria 5.

Unirea da, Industria ba 

Echipa din Alba Iulia a acumulat 16 puncte și este pe locul 12, la cinci lungimi peste ultima poziție care duce în Liga 4, a 14-a, ocupată chiar de Industria Galda. Antrenorul Unirii 1924 nu este de acord cu suspendarea definitivă a sezonului, spunând că se aștepta ca întrecerea să fie reluată și clasamentul final să fie stabilit în urma disputării meciurilor, indiferent de variantă.

”Mă așteptam să jucăm, după ce am stat două luni acasă, înghețarea campionatului nu ne aduce niciun avantaj. Din punctul meu de vedere, aș fi terminat campionatul pe teren, părere împărtășită și de jucători și oficialii clubului. Regulile impuse de autorități, Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, nu pot fi respectate de majoritatea echipelor din Liga a 3-a. Vom continua să ne antrenăm online și așteptăm cu nerăbdare momentul în care vom reveni la pregătirea pe teren. S-a pierdut foarte mult la nivelul pregătirii fizice în această perioadă, ebuie să recuperăm în perspectiva următoarei ediții”, a spus Mihai Manea, antrenorul Unirii 1924, pentru Ziarul Unirea.

De partea cealaltă, președintele Industriei Galda, Marcel Georgiu, s-a declarat în favoarea ”înghețării” campionatului, motivele fiind unele simple. Jucătorii sunt mult prea expuși să contacteze virusul, iar bugetul echipelor ar avea mult de suferit. Oficialul consideră că, dat fiind contextul actual, cluburile ar avea și mai mult de tras și ar avea minusuri importante la buget.

”Am spus-o încă din momentul întreruperii campionatului că nu se mai poate relua campionatul. Trebuie să privim realist ce avem în ogradă și ce putem face noi, la acest nivel: este primordială sănătatea jucătorilor și a celor din preajma fenomenului. Noi, Industria Galda, suntem avantajați, însă consider că s-a luat cea mai justă decizie. În actuala situație, de pandemie, nu putea fi toată lumea mulțumită, dar consider că propunerea de înghețare a sezonului convine majorității echipelor. Trebuia un efort financiar foarte mare pentru a implementa toate cerințele medicale”, a precizat, pentru Ziarul Unirea, Marcel Georgiu, președintele Industriei Galda de Jos.

Unirea 1924 l-a transferat pe Bogdan Bucurică 

Tocmai din dorința de a se salva de la retrogradare, Unirea 1924 a făcut o mutare importantă pe piața transferurilor. L-a adus pe fundașul stânga Bogdan Bucurică (34 de ani), cu destul de multe prezențe în Liga 1 și care, în cariera sa, a mai evoluat la echipa din Alba Iulia în perioada 2007-2013, atât în prima ligă, cât și în liga secundă. Fotbalistul era liber de contract din vara anului trecut, după despărțirea de FC Voluntari. A luat o pauză din cauza problemelor de sănătate de la finalul anului 2018, iar acum încearcă să reintre în fenomen.

”Bogdan este un jucător de care avem mare nevoie. Un băiat de caracter, un fotbalist experimentat, care ne poate ajuta mult în acest retur, în bătălia pentru evitarea retrogradării”, spunea antrenorul Mihai Manea în momentul transferului, dar acum trebuie să mai aștepte. Dacă Federația Română de Fotbal ”îngheață” sezonul, nu poate să îl folosească mai devreme de începutul stagiunii 2020-2021.

Foto: FC Unirea Alba Iulia

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-razvan-burleanu-a-prezentat-planul-de-incheiere-a-sezonului-in-liga-3-si-cum-va-arata-noua-editie-aerostar-sobozia-si-fc-u-craiova-sunt-direct-promovare-celelalte-doua-19131832

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-urile-pot-decide-cum-termina-sezonul-daca-pandemia-persista-cristian-petropulos-presedintele-asociatiei-alba-frf-nu-doreste-anularea-competitiilor-dar-putem-hotari-daca-inghetam-clas-19131879

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2020, 15:43 Liga 3
Pe aceeași temă