Un finlandez și un atacant de la U Craiova, ultimele noutăți la Viitorul Dăești. Echipa vâlceană a și renunțat la un jucător după startul slab de sezon

Autor: Adrian MUJEA Publicat: 07 Sep. 2022, 14:10 Liga 3
Un finlandez și un atacant de la U Craiova, ultimele noutăți la Viitorul Dăești. Echipa vâlceană a și renunțat la un jucător după startul slab de sezon

Viitorul Dăești nu are un start bun de sezon, echipa pregătită de Călin Cojocaru fiind deja eliminată din Cupa României, iar în primele două etape ale Ligii 3 pierzând o dată.

Conducerea clubului vâlcean a și luat primele măsuri în urma acestor două eșecuri în trei partide. Atacantul Florin Cioablă și-a reziliat de comun acord contractul.

Un atacant de la U Craiova 2 și un mijlocaș finlandez, noutățile echipei Viitorul Dăești

În locul lui Cioablă, Viitorul a adus un atacant de la Universitatea Craiova 2, pe Dragoș Popa (foto text), care este junior. În plus, de ieri, 6 septembrie, a ajuns la Fedeleșoiu și un mijlocaș central cu profil defensiv, finlandezul Onni Jalmari Tiihonen (foto principal), care a evoluat ultima dată în prima ligă din Insulele Feroe, la AB Argir. În cariera sa, jucătorul de 22 de ani a mai evoluat pentru IF Gnistan și Pallokerho, ambele din Finlanda.

”I-am adus pe cei doi să ne ajute. Dragos Popa este tânăr, puternic, de perspectivă, care cu siguranță, dacă va fi serios, va ajunge jucător foarte bun. Avem nevoie de atacant, mai ales că este și junior și sper să se acomodeze repede, mai ales că este pus la punct cu pregătirea fizică. Finlandezul este profil defensiv, puternic, dar trebuie să ne edificăm cu pregatirea fizică, pentru că abia a ajuns”, a spus antrenorul Călin Cojocaru.

Călin Cojocaru: ”Sunt nemulțumit și de joc și de rezultate”

În primele jocuri oficiale din noul sezon, Viitorul Dăești nu a putut conta pe patru jucători de bază, Saleh și Wilfred așteptând încă viza de ședere, în timp ce Samson Nwabueze și Vasile sunt acccidentați. Cei patru au jucat constant în amicalele din această vară, iar antrenorul Călin Cojocaru spune că absența lor cântărește mult.

”Sunt nemulțumit și de joc și de rezultate, în perioada precompetițională am pregătit o anumită formulă de joc care a dat roade și am etalat și un joc bun, iar în jocurile oficiale a trebuit să reconstruim. Trebuie să fim puternici, toată echipa, să creștem de la meci la meci, eu am mare încredere în băieți, sunt de caracter și încerc să fac o echipă de caracter! Cu siguranță, băieții au calitate și sunt convins că vom face lucruri frumoase și vom răsplăti conducerea care ne-a oferit condiții bune”, a declarat Cojocaru.

Viitorul Dăești, eliminată din Cupa României și învinsă de principala rivală la promovare din Seria a 6-a a Ligii 3

În prima etapă din Liga 3, Viitorul Dăești a câștigat pe teren propriu cu nou-promovata Cozia Călimănești, scor 1-0.

Între acestea, vâlcenii au cedat la chiar primul meci disputat în acest sezon al Cupei României, în Turul 2, 0-1 după prelungiri la Flacăra Horezu.

În runda a doua a campionatului, echipa care își joacă meciurile de acasă pe stadionul din Fedeleșoiu a cedat cu 0-3 în deplasare la CSM Alexandria, principala favorită la câștigarea Seriei a 6-a.

Următorul meci, în etapa a 3-a, trupa antrenată de Călin Cojocaru va evoluat acasă cu Sporting Roșiori (locul 3, 4 puncte), vineri, de la ora 17:00.

Cu trei puncte și golaveraj 1-3, Viitorul Dăești ocupă locul 7 din 10 în Seria a 6-a a Ligii 3.

Foto principal: IF Gnistan

Autor: Adrian MUJEA Publicat: 07 Sep. 2022, 14:10 Liga 3
Pe aceeași temă