Uite Jiul, nu e Jiul! Ne jucăm sau trecem la fapte?

Marius ANGHEL 26 Feb. 2013, 12:26 Liga 3
Uite Jiul, nu e Jiul!** Ne jucăm sau trecem la fapte?

Suporterii echipei Jiul au ajuns deja la disperare și nu mai știu ce să mai creadă după numeroasele declarații pe care cei de la Jiul, de la Primărie, dar și omul de afaceri Emil Bercea le-au făcut.

Este foarte clar se vorbește mult și se face puțin. Cel puțin acest lucru l-au dedus și suporterii care au mai rămas fideli echipei Jiul Petroșani. Alin Simota a anunțat imposibilitatea de a mai finanța echipa în Liga a III-a, omul de afaceri Emil Bercea a anunțat disponibilitatea de a investi acolo unde Simota nu mai poate, iar primăria vrea să împace pe toată lumea și pune baza atât la dispoziția lui Alin Simota care va continua cu Jiul în Liga a IV-a și cu o nouă Academie de Fotbal, dar și lui Emil Bercea, pus pe fapte mari. Până aici lucrurile pare să fie clare numai că s-a vorbit mult și s-a făcut puțin.

Emil Bercea e supărat că nu a primit o listă concretă a datoriilor pe care Jiul le are, dar și că primăria nu i-a dat undă verde la bază. De cealaltă parte, oficialii Jiului continuă să își vadă de planurilor cu liga inferioară și cu academia.

Peste o săptămână și jumătate se va da startul returului în Liga a III-a acolo unde renăscuse speranțele că Jiul va juca primul meci, oficial, cu rivalii de la FC Hunedoara. Datoriile imense pe care Jiul le are către jucători și arbitri trebuie plătite cât mai repede. Tot repede Jiul ar trebui să-și încropească o nouă echipă cu nou antrenor. Deocamdată vorbele sunt doar la nivel de povești și apoi să fim serioși nici copiii nu mai cred în povești nemuritoare. Așa că domnilor, faceți ceva.. și treceți la fapte!!

Borugă, dispus să revină la Petroșani

Primul om care i-a sărit în ajutor omului de afaceri Emil Bercea când a aflat că vrea să preia Jiul a fost nimeni altul decât Gigi Borugă. Îndemnat de unii susținători ai Jiului să își vadă de treburile lui pe la Arad, „să crească capre în continuare, nu avem noi nevoie de sfaturile lui” (Florin Neagu), Borugă nu a ezitat să îl sfătuiască pe omul de afaceri și chiar să-i ofere informații prețioase.

Se pare că Gigi Borugă a fost primul care a pus mâna pe telefon, a sunat la Federație și a aflat datoriile imense pe care Jiul le are. „Ulterior m-au informat și cei de la Jiul, dar nu am o situație exactă, situația pe care am cerut-o celor de la club”, spunea Bercea.

Cert este că Jiul are o depunctare serioasă din cauza neplății la timp a  datoriilor către jucători și arbitri, aceasta fiind, se pare, de 20 de puncte și va crește cu fiecare zi de întârziere.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 26 Feb. 2013, 12:26 Liga 3
Pe aceeași temă