Tribunalul Hunedoara a clasat acuzațiile Alinei State față de antrenorul Biriș: „S-a dovedit că sunt nevinovat”

Marius ANGHEL, Sami Tamaș 16 Oct. 2014, 14:06 Liga 3
Tribunalul Hunedoara a clasat acuzațiile Alinei State față de antrenorul Biriș:**

Eliberat din funcție în urmă cu patru ani și apoi acuzat de „fals în acte oficiale” fostul antrenor principal al echipei de fotbal CFR Simeria, Mirel Biriș (foto), a scăpat de învinuire. Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a „clasat cauza” în care Mirel Biriș era acuzat de principalul finanțator și totodată președintele lui CFR Simeria din perioada 2009-2012 Alina State.

Liga2.ro scria pe 7 iulie 2010 că Alina State îl acuza pe ex-antrenorul „feroviarilor”, Mirel Biriș, de fals în acte oficiale și spunea că va sesiza instituțiile abilitate. Tehnicianul s-a apărat și a întors acuzațiile. Demis la începutul lunii mai 2010, Biriș a cerut ca gruparea simeriană să îi achite suma de 50.000 de lei drept despăgubire pentru că a fost eliberat din funcție unilateral. Adică banii pe care antrenorul ar fi trebuit să îi mai încaseze în următorii patru ani rămași din contract.

O clauză suspectă

În plângerea penală State a scris: „Mirel Biriș a falsificat un exemplar din contractul de muncă pe care el l-a avut cu CFR Simeria, cel care a rămas la el și care mai apoi a fost înregistrat la Federația Română de Fotbal. Mai precis, după ce contractul a fost semnat de ambele părți – angajator și angajat, Mirel Biriș a mai trecut o clauză suplimentară în exemplarul care a rămas la el și care nu există pe celelalte două exemplare, cel care a rămas la club și care a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara. Este clar alt scris, cu alt pix”.

Clauza din contract nerecunoscută de Alina State condiționa: „Dacă antrenorul va fi înlăturat de la conducerea echipei sau demis, clubul se obligă să-i achite toate drepturile bănești până la finalul contractului”.

Demis în mai 2010, Mirel Biriș avea contract de antrenor principal al CFR Simeria pentru perioada 2009-2014. „Eu doar am semnat contractul”, a susținut Biriș.

„Așa cum am susținut mereu, s-a dovedit că sunt nevinovat și că am fost acuzat pe nedrept. Acum, doar un sfat am pentru acuzatoarea mea: să-și rezolve toate problemele pe care le mai are cu mine. În rest, multă sănătate ei și familiei”, a spus Mirel Biriș.

„Nu comentez decizia procurorilor, plângerea penală fiind o formalitate juridică, Dumnezeu însă le vede pe toate. O altă plângere penală poate fi înaintată numai de către actuala conducere a CFR Simeria. Poate totuși achitarea aceasta îl ajută pe domnul Biriș în cariera lui de antrenor care în ultimii ani a fost de mare succes”, a declarat Alina State.

Victorii în toate instanțele

Altfel, Mirel Biriș a avut deja dublu câștig de cauză la alte două instanțe pe aceeași problemă: Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal și Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor.

Articol și foto de Sami Tamaș

Marius ANGHEL, Sami Tamaș 16 Oct. 2014, 14:06 Liga 3
Pe aceeași temă