Tribunalul Hunedoara a clasat acuzațiile Alinei State față de antrenorul Biriș: „S-a dovedit că sunt nevinovat”

Autori: Marius ANGHEL, Sami Tamaș Publicat: 16 Oct. 2014, 14:06 Actualizat: 16 Oct. 2014, 14:52 Liga 3
Tribunalul Hunedoara a clasat acuzațiile Alinei State față de antrenorul Biriș:  „S-a dovedit că sunt nevinovat”

Eliberat din funcție în urmă cu patru ani și apoi acuzat de „fals în acte oficiale” fostul antrenor principal al echipei de fotbal CFR Simeria, Mirel Biriș (foto), a scăpat de învinuire. Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a „clasat cauza” în care Mirel Biriș era acuzat de principalul finanțator și totodată președintele lui CFR Simeria din perioada 2009-2012 Alina State.

Liga2.ro scria pe 7 iulie 2010 că Alina State îl acuza pe ex-antrenorul „feroviarilor”, Mirel Biriș, de fals în acte oficiale și spunea că va sesiza instituțiile abilitate. Tehnicianul s-a apărat și a întors acuzațiile. Demis la începutul lunii mai 2010, Biriș a cerut ca gruparea simeriană să îi achite suma de 50.000 de lei drept despăgubire pentru că a fost eliberat din funcție unilateral. Adică banii pe care antrenorul ar fi trebuit să îi mai încaseze în următorii patru ani rămași din contract.

O clauză suspectă

În plângerea penală State a scris: „Mirel Biriș a falsificat un exemplar din contractul de muncă pe care el l-a avut cu CFR Simeria, cel care a rămas la el și care mai apoi a fost înregistrat la Federația Română de Fotbal. Mai precis, după ce contractul a fost semnat de ambele părți – angajator și angajat, Mirel Biriș a mai trecut o clauză suplimentară în exemplarul care a rămas la el și care nu există pe celelalte două exemplare, cel care a rămas la club și care a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara. Este clar alt scris, cu alt pix”.

Clauza din contract nerecunoscută de Alina State condiționa: „Dacă antrenorul va fi înlăturat de la conducerea echipei sau demis, clubul se obligă să-i achite toate drepturile bănești până la finalul contractului”.

Demis în mai 2010, Mirel Biriș avea contract de antrenor principal al CFR Simeria pentru perioada 2009-2014. „Eu doar am semnat contractul”, a susținut Biriș.

„Așa cum am susținut mereu, s-a dovedit că sunt nevinovat și că am fost acuzat pe nedrept. Acum, doar un sfat am pentru acuzatoarea mea: să-și rezolve toate problemele pe care le mai are cu mine. În rest, multă sănătate ei și familiei”, a spus Mirel Biriș.

„Nu comentez decizia procurorilor, plângerea penală fiind o formalitate juridică, Dumnezeu însă le vede pe toate. O altă plângere penală poate fi înaintată numai de către actuala conducere a CFR Simeria. Poate totuși achitarea aceasta îl ajută pe domnul Biriș în cariera lui de antrenor care în ultimii ani a fost de mare succes”, a declarat Alina State.

Victorii în toate instanțele

Altfel, Mirel Biriș a avut deja dublu câștig de cauză la alte două instanțe pe aceeași problemă: Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal și Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor.

Articol și foto de Sami Tamaș

Autori: Marius ANGHEL, Sami Tamaș Publicat: 16 Oct. 2014, 14:06 Actualizat: 16 Oct. 2014, 14:52 Liga 3
Pe aceeași temă