Tiberiu Csik îi ia locul lui Zoltan Ritli la CSM Satu Mare. Situația dezastruoasă în care preia echipa din Liga 3

Marius ANGHEL 09 Nov. 2021, 19:32 Liga 3
Tiberiu Csik îi ia locul lui Zoltan Ritli la CSM Satu Mare. Situația dezastruoasă în care preia echipa din Liga 3

CSM Satu Mare a decis să facă o schimbare pe banca tehnică a echipei de fotbal din Liga 3, după un start de sezon dezastruos, cu doar 5 puncte acumulate în 11 meciuri, în încercarea de a-și redresa parcursul în campionat și de a evita retrogradarea.

Zoltan Ritli părăsește funcția de antrenor principal al echipei sătmărene aflată la al doilea sezon în Liga 3, iar în locul său a fost numit Tiberiu Csik, chiar secundul său.

Zoltan Ritli și-a reziliat contractul cu CSM Satu Mare

Zoltan Ritli (53 de ani) era antrenorul principal al CSM Satu Mare de la înființarea echipei de fotbal a clubului aflat sub umbrela primăriei, varianta autorităților pentru continuarea activității fotbalistice, după desființarea fostei divizionare secunde Olimpia Satu Mare.

Sâmbătă, CSM Satu Mare a încasat al optulea eșec în 11 etape în acest sezon, 2-3 la SCM Zalău, echipă în fața căreia a avut 2-0 până în minutul 82.

La două zile distanță, luni, conducerea clubului a anunțat printr-un comunicat rezilierea contractului cu Ritli.

”Conducerea clubului CSM Satu Mare și antrenorul Zoltan Ritli au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului. În perioada petrecută la clubul nostru, Zoltan Ritli a condus echipa de fotbal de la înființare, promovând-o până în Liga 3. Rezultatele obținute vor rămâne întipărite în istoria clubului, îi suntem recunoscători pe această cale!
«Zoltan Ritli și-a adus amprenta asupra echipeu de fotbal a CSM Satu Mare, pe care o conduce de la înființare», a declarat directorul CSM Satu Mare, Istvan Mureșan.
Îi mulțumim tehnicianului pentru munca depusă la clubul nostru și îi dorim multă baftă mai departe în carieră!”, se arată în comunicatul CSM-ului din Satu Mare.

  • În sezonul trecut, la prima participare în Liga 3, CSM Satu Mare a avut o evoluție la fel de dezamăgitoare, salvarea venind după o revenire spectaculoasă pe final, în ultima etapă egalând Progresul Şomcuta Mare (19 puncte în 18 meciuri) și devansând-o la rezultate directe. Progresul avea să meargă la barajul de menținere inventat în ultimele etape de FRF, altfel echipa era condamnată la retrgradare.
CSM Satu Mare a fost campioana Ligii a 4-a Satu Mare în 2020, cu Zoltan Ritli antrenor, promovând în Liga 3. Foto: CSM Satu Mare

Tiberiu Csik e noul antrenor al echipei sătmărene

A doua zi după despărțirea de Ritli, CSM Satu Mare a anunțat numirea lui Tiberiu Csik (49 de ani) ca antrenor principal al echipei.

”Tehnicianul Tiberiu Csik a condus marţi primul antrenament al echipei de fotbal CSM Satu Mare. Tiberiu Csik a preluat CSM Satu Mare după ce clubul sătmărean s-a despărţit de Zoltan Ritli. Staff-ul tehnic îi cuprinde pe secunzii Paul Levente şi Daniel Oşan. Tiberiu Csik urmează să debuteze oficial ca antrenor al CSM Satu Mare la meciul cu CFR Cluj II, programat în data de 13 noiembrie”, a transmis CSM Satu Mare.

”Sper să-i pot motiva pe băieţi şi să reuşim să strângem cât mai multe puncte în cele patru meciuri pe care le mai avem de jucat în acest an. După care, vom vedea ce se va întâmpla din primăvară”, a declarat Tiberiu Csik pentru Informația Zilei. Același ziar din Satu Mare scrie că are informații că Zoltan Ritli va deveni director tehnic la CSM.

  • Fostul portar Zoltan Ritli a mai pregătit echipe ca Oaşul Negreşti, Victoria Apa, Ugocea Porumbeşti, FCM Baia Mare, Recolta Dorolț sau Olimpia Satu Mare.
  • Fostul fundaș Tiberiu Csik a mai antrenat echipele Olimpia Satu Mare și Voința Lazuri.
  • Cei doi fotbaliști sătmăreni au fost coechipieri la Steaua București (1996-1999) și la Rocar București (2000–2001).
Zoltan Ritli (primul din dreapta, pe rândul de sus) și Tiberiu Csik (primul din dreapta, pe rândul de jos) au condus până acum CSM Satu Mare, primul ca antrenor principal și al doilea ca antrenor secund. ”Secundul” a devenit acum principal. Fotografia este din august 2018.

CSM Satu Mare, pe locul 9 în Seria a 10-a a Ligii 3. Evitarea retrogradării, obiectivul echipei

Cu doar cinci puncte acumulate dintr-o victorie (4-1 la Luceafărul Oradea) și două egaluri (2-2 cu Lotus Băile Felix și 0-0 la Progresul Șomcuta Mare) și cu golaverajul 14-29, echipa sătmăreană se află pe poziția a 9-a din 10 în Seria a 10-a, fiind la patru puncte peste ”lanterna roșie” Luceafărul Oradea (1 puncte) și la șapte sub Progresul Șomcuta Mare (12 puncte).

În 2021, CSM Satu Mare mai are de disputat meciuri cu CFR Cluj (acasă, sâmbătă, ora 14:00), Sportul Șimleu Silvaniei (deplasare), Someșul Dej (acasă) și Minaur Baia Mare (deplasare), iar din sezonul regular mai rămân de jucat în 2022 trei jocuri, cu Luceafărul Oradea (acasă), Lotus Băile Felix (deplasare) și Progresul Şomcuta Mare (acasă).

Apoi, cel mai probabil, pentru echipa sătmăreană urmează play-out-ul, în care speră să evite ultimele două locuri, direct retrogradabile. În play-out-ul Seriei a 10-a intră ocupantele locurilor 5-10 din sezonul regular, cu toate punctele acumulate în primele 18 runde, și vor avea de disputat încă 10 etape, meciuri tur și retur.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-11-20-de-meciuri-au-loc-acum-in-continuare-sunt-cinci-echipe-invincibile-in-acest-sezon-19208698

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fostul-arbitru-daniel-demetrescu-numit-director-sportiv-la-flacara-horezu-19209417

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acso-filiasi-fc-buzau-si-politehnica-timisoara-isi-vor-afla-astazi-adversarul-din-sferturile-cupei-romaniei-19209262

Marius ANGHEL 09 Nov. 2021, 19:32 Liga 3
Pe aceeași temă