Tiberiu Bălan e multifuncțional la Axiopolis Cernavodă: ”Sunt antrenor principal, secund, preparator fizic, doctor, delegat, nutriționist, psiholog, de toate”

Andrei PREOTU 16 Jun. 2021, 14:48 Liga 3
Tiberiu Bălan e multifuncțional la Axiopolis Cernavodă: ”Sunt antrenor principal, secund, preparator fizic, doctor, delegat, nutriționist, psiholog, de toate”

Antrenorii și jucătorii din România au serioase bătăi de cap din cauza restanțelor financiare. Puține sunt cluburile care își respectă colaboratorii și îi plătește la zi. Un caz elocvent este cel al lui Tiberiu Bălan, care a mărturisit prin ce a trecut recent la Axiopolis Sport Cernavodă, din Liga 3.

Fostul mijlocaș a făcut adevărate minuni la Cernavodă, în condițiile în care organigrama clubului era una mică.

Campion cu Unirea Urziceni și FCSB, Tiberiu Bălan a împlinit vârsta de 40 de ani în luna februarie, iar în 2018 a devenit antrenor, după ce a preluat echipa a doua a celor de la FC Voluntari.

Tiberiu Bălan și experiența ca antrenor la Cernavodă

Aflată în Liga 3, Axiopolis Sport Cernavodă s-a confruntat cu mari probleme, așa cum a dezvăluit și ProSport, iar Tiberiu Bălan a recunoscut că ”a făcut de toate” la acest club.

”Îți vine să nu mai auzi de fotbal uneori. Mai mult deranjează sportul lumea politică, dar noi așa am scos capul peste hotare. Doar așa am reușit. Sunt la Cernavodă antrenor principal, secund, preparator fizic, doctor, delegat, nutriționist, psiholog, de toate. Atâtea luni restante… sunt plătit bine”, a spus Tiberiu Bălan, cu zâmbetul pe buze, într-o discuție cu Robert Niță pe canalul acestuia de YouTube.

Bălan s-a întors ca antrenor la Axiopolis după o scurtă experiență avută acum două sezoane la Pandurii Târgu Jiu, în Liga 2, în perioada octombrie – noiembrie 2019. Pleca de la gorjeni după ce constata că și acolo sunt probleme financiare. A condus echipa în doar trei meciuri, în care jucătorii săi nu au marcat niciun gol, dar au primit zece: 0-1 acasă cu ”U” Cluj, când s-a inaugurat noul stadion din Târgu Jiu 0-4 la CS Mioveni și 0-5 la Farul Constanța.

Axiopolis Sport Cernavodă a încheiat sezonul recent de Liga 3 pe locul 4 în Seria a 3-a, cu 29 de puncte acumulate în 18 meciuri, la fel ca SC Popești Leordeni (locul 3) și Viitorul Constanta 2 (locul 5). Lider a fost CS Afumați, cu 45 de puncte.

Bălan nu știe dacă va continua la Axiopolis: ”Nu știu. Deocamdată, sunt așa și așa. Problemele au continuat din punct de vedere material, dar se pare că se vor regla. Sper să se regleze cât mai repede, pentru ca sezonul următor să-l abordăm altfel.”

https://www.youtube.com/watch?v=1NMu885WToY

Probleme mari la Cernavodă: ”Personalul n-a mai fost plătit din ianuarie”

ProSport a luat legătura cu Gheorghe Stănculescu, fostul președinte al echipei de fotbal Axiopolis Cernavodă, care a confirmat faptul că din luna ianuarie a acestui an angajații Clubului Sportiv n-au mai fost plătiți.

”Nu știe nimeni prea multe lucruri despre fostul club. A fost dat în judecată de o firmă de pază. Clubul nu e în insolvență, dar n-are nici bani. Personalul n-a mai fost plătit de la 1 ianuarie. E ceva complicat. Curtea de Conturi a constatat că ar fi un prejudiciu de 11 milioane de euro. Am înțeles că ar fi fost vorba despre un contract de plăți care n-a fost încheiat. Amănunte nu știu.

A fost un exces de zel din partea Curții de Conturi legat de acest prejudiciu. De ce vă zic asta? Ce e pe activitate sportivă se justifică banii pentru că au fost plătite arbitraje, transport, casă, masă. Nu se justifică unele investiții. Clubul fiind privat, dar și cu participarea Consiliului Local, trebuia investițiile să fie făcute de Primărie. Acolo ar fi buba”, a declarat Gheorghe Stănculescu.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/consiliul-local-pune-lacatul-pe-fostul-axiopolis-cernavoda-dupa-ce-curtea-de-conturi-a-gasit-la-primarie-un-prejudiciu-de-11-milioane-de-lei-si-infiinteaza-un-alt-club-sportiv-exclusiv-19185151

Andrei PREOTU 16 Jun. 2021, 14:48 Liga 3
Pe aceeași temă