Misiune îndeplinită! Petre Grigoraș a promovat Axiopolis Cernavodă în Liga 3, dar a trăit cu mari emoții returul finalei, după ce în tur s-a impus la scor

Andrei PASCU 26 Jun. 2023, 16:23 Liga 4
Misiune îndeplinită! Petre Grigoraș a promovat Axiopolis Cernavodă în Liga 3, dar a trăit cu mari emoții returul finalei, după ce în tur s-a impus la scor

Petre Grigoraș a promovat în Liga 3 cu Axiopolis Cernavodă (campioana Ligii 4 Constanța)! Fostul antrenor din prima ligă a câștigat barajul de accedere în eșalonul superior, dar la mare luptă în finala cu Victoria Gugești (campioana Ligii 4 Vrancea).

S-a impus cu 4-1 în turul de pe teren advers formația lui Grigoraș, dar a avut probleme în retur, tocmai acasă, când a cedat cu 1-3.

Petre Grigoraș a promovat Axiopolis Cernavodă în Liga 3

Axiopolis Cernavodă a câștigat campionatul Ligii 4 al județului Constanța. Matematic, formația fostului antrenor din prima ligă a bifat performanța în urma etapei a 31-a, din 34 programate.

Liga 4 Constanța a fost formată din 18 echipe, iar Axiopolis Cernavodă a terminat întrecerea, în cele din urmă, cu 33 de victorii și o înfrângere, cu un total de 99 de puncte, la 13 lungimi de locul 2, Sparta Techirghiol. A avut și un golaveraj incredibil, de 215 goluri marcate și numai 28 primite.

În baraj, situația pentru Axiopolis Cernavodă nu a fost una ușoară, chiar dacă în tur s-a impus cu 4-1. În retur, pe terenul propriu, a fost complicat, mai ales că, potrivit Constanța Sport, trupa lui Grigoraș a rămas în inferioritate numerică încă din primele minute.

Retur cu emoții pentru Petre Grigoraș și Axiopolis Cernavodă

Axiopolis Cernavodă a ratat și o lovitură de pedeapsă în prima repriză a returului, iar golurile au venit în partea secundă. A deschis scorul Victoria Gugești, dar apoi a restabilit Axiopolis egalitatea. Ulterior, s-a restabilit și egalitatea numerică din teren, campioana Ligii 4 Vrancea văzând cartonașul roșu la rândul ei.

Axiopolis Cernavodă s-a relaxat ulterior, crezând că este deja promovată în urma eliminării din teren, și a trăit cu mari emoții ultimele minute. Au punctat de două ori oaspeții, iar finalul a consemnat ocazii de ambele părți. În cele din urmă, a mai fost contabilizată o eliminare în dreptul Victoriei Gugești, iar scorul s-a terminat 3-1 pentru aceasta din urmă.

La general, Axiopolis Cernavodă a câștigat cu 5-4. Alexandru Moise a fost marcatorul din retur al promovatei în Liga 3.

  • Axiopolis Cernavodă a jucat retur în următoarea formulă: Stănciulescu – Sabangeanu, Suciu, Carabuz, Andrescu – Pîrîu, Vieru, Apostolache – Agiveli, Carabela, Moise.
    Au mai evoluat: Dane, Alecu, D. Petrescu.
  • Iulian Carabela (27 de ani, ex fosta Farul Constanța, Unirea Constanța, Daco-Getica, ACS Poli Timișoara, Juventus București), Vlad Suciu (26 de ani, ex fosta Farul Constanța, Unirea Slobozia, Minaur Baia Mare), Marius Fotescu (27 de ani, ex Dunărea Călărași, Ripensia), Mădălin Martin (31 de ani, ex Rapid, Poli Iași, Metaloglobus, Campionii FC Argeș, Daco Getica, fosta Farul Constanța), sunt în lotul lui Petre Grigoraș.

Petre Grigoraș, antrenor cu experiență mare în prima divizie

Petre Grigoraș este cunoscut, în primul rând, pentru experiențele de la Pandurii, Farul și Oțelul Galați. A mai pregătit în cariera de antrenor formațiile FC Onești, Poli Iași, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara, Foresta Suceava sau SC Oțelul.

Cel mai lung mandat de ”principal” a fost la Oțelul Galați, în perioada decembrie 2005-iunie 2009.

Foto și video: Constanța Sport

https://liga2.prosport.ro/liga-4/orasul-turceni-a-revenit-in-liga-3-dupa-8-ani-prin-noua-echipa-locala-cso-gorjenii-i-au-invins-pe-carasenii-de-la-slatina-timis-intr-un-joc-cu-patru-eliminati-19276060

https://liga2.prosport.ro/liga-4/fotbalul-a-renascut-in-medias-noua-echipa-a-orasului-a-promovat-dupa-doar-un-an-in-liga-3-si-duce-mai-departe-istoria-raposatei-gaz-metan-obiective-indraznete-pentru-noua-trupa-d-19276021

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cs-socodor-a-promovat-in-liga-3-dar-bucuria-aradenilor-a-fost-moderata-dupa-esecul-diu-mansa-secunda-cu-recolta-danceu-de-ce-ne-era-frica-nu-am-scapat-19275993

https://liga2.prosport.ro/liga-4/sarbatoare-in-zavoi-ramnicu-valcea-are-din-nou-echipa-la-nivel-national-gabriel-mangalagiu-este-foarte-important-ca-s-a-inceput-ceva-e-clar-ca-ne-dorim-mai-sus-19275976

https://liga2.prosport.ro/liga-3/senad-jarovic-va-juca-in-liga-campionilor-19275960

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 26 Jun. 2023, 16:23 Liga 4
Pe aceeași temă