Consiliul Local pune lacătul pe fostul Axiopolis Cernavodă, după ce Curtea de Conturi a găsit la primărie un prejudiciu de 11 milioane de lei, și înființează un alt Club Sportiv | EXCLUSIV

Autor: Alin GRIGORE Publicat: 16 May. 2021, 12:12 Liga 3
Consiliul Local pune lacătul pe fostul Axiopolis Cernavodă, după ce Curtea de Conturi a găsit la primărie un prejudiciu de 11 milioane de lei, și înființează un alt Club Sportiv | EXCLUSIV

Cernavodă va avea din nou un club sportiv. Certificatul de Identitate Sportivă a ieșit deja, după ce fostul club numit Asociația Club Sportiv „Asociația Axiopolis Sport Cernavodă” a fost lăsat de izbeliște.

Curtea de Conturi a găsit nereguli grave la finalul anului 2019 la Primăria din Cernavodă. Nu mai puțin de 11 milioane de lei noi ar fi prejudiciul pe care l-a stabilit Curtea de Conturi. Conform Tomis News, Curtea de Conturi a constatat că, în perioada 2016-2019, din bugetul local au fost finanțate ilegal cheltuieli pentru acțiuni sportive către Asociația Club Sportiv „Asociația Axiopolis Sport Cernavodă”.

Imediat după apariția Curții de Conturi, Primăria a început să nu mai finanțeze mai multe secții ale Clubului Sportiv Axiopolis.

”Nimeni n-a mai fost plătit de la 1 ianuarie. Prejudiciul de 11 milioane de lei a fost un exces de zel din partea Curții de Conturi”

ProSport a luat legătura cu Gheorghe Stănculescu, fostul președinte al echipei de fotbal Axiopolis Cernavodă, care a confirmat faptul că din luna ianuarie a acestui an angajații Clubului Sportiv n-au mai fost plătiți.

”Nu știe nimeni prea multe lucruri despre fostul club. A fost dat în judecată de o firmă de pază. Clubul nu e în insolvență, dar n-are nici bani. Personalul n-a mai fost plătit de la 1 ianuarie. E ceva complicat. Curtea de Conturi a constatat că ar fi un prejudiciu de 11 milioane de euro. Am înțeles că ar fi fost vorba despre un contract de plăți care n-a fost încheiat. Amănunte nu știu.

A fost un exces de zel din partea Curții de Conturi legat de acest prejudiciu. De ce vă zic asta? Ce e pe activitate sportivă se justifică banii pentru că au fost plătite arbitraje, transport, casă, masă. Nu se justifică unele investiții. Clubul fiind privat, dar și cu participarea Consiliului Local, trebuia investițiile să fie făcute de Primărie. Acolo ar fi buba”, a declarat Gheorghe Stănculescu pentru ProSport.

Se înființează un nou Club Sportiv la Cernavodă! Buget: 1 milion de euro

Dacă vechiul Club Sportiv a fost lăsat de izbeliște, Consiliul Local din Cernavodă a fondat deja un nou club. Conform lui Gheorghe Stănculescu, „CIS-ul noului club a ieșit deja”.

”Va apărea un nou club, s-a făcut deja o organigramă. Acționar unic este Consiliul Local. Fostul club Axiopolis era pe un ONG și era club privat. Erau trei părți: Consiliul Local, reprezentat prin AGA, și doi membri fondatori.

Știu că noul CIS-ul noului club a ieșit. Consiliul Local a aprobat organigrama pe data de 10 aprilie alcătuită din 5 posturi. Posturile trebuie să fie scoase la concurs acum. După aceea se organizează serviciile de mentenanță, de măturat etc. Cred că mai durează. Știu că contractele cu vechiul club expiră pe 2 iunie. Cred că vor fi mai multe secții sau se păstrează cele care au fost pe vechi și se țin antrenorii care erau înainte, a adăugat Gheorghe Stănculescu.

  • Echipa de fotbal Axiopolis Sport Cernavodă a încheiat sezonul de Liga 3 pe locul 4 în Seria a 3-a, acolo unde lider a fost CS Afumați. 29 de puncte a strâns în 18 meciuri trupa antrenată de Tiberiu Bălan, la fel ca SC Popești Leordeni și Viitorul Constanța 2, însă s-a clasat între ele.

Conform surselor ProSport bugetul pentru noul Club Sportiv din Cernavodă s-a aprobat deja și ajunge la 1 milion de euro!

”Eu n-am fost dat afară ilegal de la club, mi-am dat demisia din cauza unor situații. Apoi s-a încercat de către Primărie să revin, dar primarul a spus că ce a aprobat AGA și membri fondatori rămâne în picioare. Eu fusesem pus de Consiliul Local” – Gheorghe Stănculescu

În organigrama noului club e posibil să apară și Gheorghe Stănculescu, care așteaptă doar un semn din partea Consiliului Local: „Nu știu dacă voi apărea în noul club. Depinde de poziția lor. Deocamdată depinde de cine va fi director, depinde de ce ierarhie va fi. Stadionul s-ar putea să fie gata în toamnă și poate vom face o echipă competitivă pentru a ne putea mândri. Trebuie să se fixeze un obiectiv clar.”

Inginer la Centrala Nucleară, patron de firmă de pază, cere falimentul vechiului Club Sportiv Axiopolis

Interesant este că vechiul Club Sportiv Axiopolis are probleme și cu firma de pază GFP Rebel Guard SRL. Aceasta a dat în judecată Clubul Sportiv, iar la data de 17 martie 2021 a înregistrat un dosar la Tribunalul Constanța, scrie ReplicaOnline.ro. Primul termen s-a judecat pe 27 aprilie 2021 și s-a cerut falimentul Clubului Sportiv Axiopolis Cernavodă. Tribunalul a admis cererea. Soluția pe scurt: „Admite cererea creditoarei. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței față de deutoare. Administrator judiciar CII Grecu Nicola”. Următorul termen a fost fixat pe data de 14 septembrie 2021.

Firma de pază GFP Rebel Guard SRL aparține inginerului șef Gheorghe Cristinel Roșu de la Centrala Nucleară din Cernavodă. Calitatea acestuia de patron apare și în declarația de interese a inginerului.

”Da, există un dosar. Este o vorba despre o restanță de plată. Mai mult de atât n-am ce să vă spun. E o restanță de plată a Clubului Sportiv. Nu știam că acest club aparține și de Consiliul Local”, a declarat Gheorghe Cristinel Roșu pentru ProSport.

350.000 de lei este salariul anual al lui Gheorghe Cristinel Roșu la Centrala Nucleară de la Cernavodă (29.166 de lei lunar), conform declarației de avere din 2021

Autor: Alin GRIGORE Publicat: 16 May. 2021, 12:12 Liga 3
Pe aceeași temă