Stupar preia greutatea obiectivului la Sebiș: „Până la capăt pentru promovare”

Marius ANGHEL 02 Apr. 2014, 17:46 Liga 3

Stupar regăsește Liga a 3-a în locul lui Mihai Pecuț și înaintea vizitei Zalăului. Fostul fundaș al „Bătrânei Doamne” i-a mai urmat odată fostului antrenor al Sebișului pe banca tehnică acum 8 ani de zile, la Gloria Arad, pentru ca la finalul acelui sezon să se facă din nou rocada. Apoi, Dan Stupar a plecat de la Turda acum o săptămână exact după meciul cu FC Zalău, echipă care vineri sosește la Sebiș. Coincidențe sau nu, Stupar se concentrează acum doar pe îndeplinirea obiectivului, care – însă – a cam fost compromis după eșecul din derby-ul cu Metalurgistul Cugir.

„Mister” ușurează acomodarea

Dan Stupar a condus primul antrenament al Sebișului marți după-amiază, iar vineri va trebui să facă echipa pentru meciul cu Zalăul. Prin urmare, noul tehnician are la dispoziție doar trei zile pentru a se acomoda cu lotul, a face cunoștiință cu noii săi elevi și a le cunoaște calitățile fotbaliștice și caracterul.

„Ca și la Turda, nu a fost simplu să preiau din mers echipa, dar câteodată asta e soarta noastră, a antrenorilor. Mi-ar fi plăcut să am mai mult timp la dispoziție să cunosc ca lumea jucătorii, dar aici mă va ajuta și Mister. Îl simt și mi-l doresc mereu aproape pe nea” Popică, un antrenor cu mare experiență și multe cunoștințe despre fotbal. Pe lângă faptul că el știe deja cum merg lucrurile la Sebiș, cam știe ce poate fiecare fotbalist, îmi va oferi și mie prilejul să lucrez din nou cu el și să fur meserie”, recunoaște tânărul tehnician, care de-a lungul carierei sale de tehnician a mai lucrat cu Bozian (la Sânnicolaul Mare) și Chindriș și Miron, la UTA. Totodată, „Stupi” a fost coleg cu Alin Coțan la Poli, pe vremea când mijlocașul Sebișului avea 17 ani.

„Rezultate și joc pe măsura condițiilor”

…acesta ar fi pe scurt obiectivul lui Dan Stupar pe banca Naționalului. Și cum conducerea grupării de pe malul Crișului Alb a ridicat foarte mult ștacheta, stafful tehnic și jucătorii sunt obligați să se alinieze pretențiilor. „Este clar că la Sebiș există condiții mult peste nivelul Ligii a 3-a și nu avem voie să ne batem joc de ele. Tocmai de aceea, avem obligația să oferim rezultate și un joc pe măsura acestor condiții. Din acest moment și până finalul sezonului toate eforturile noastre trebuie să se canalizeze în acest sens. Am înțeles deja și cred că și jucătorii o știu foarte bine, că orice alt rezultat decât promovarea ar fi un eșec la Sebiș. Din păcate, șansele au scăzut după înfrângerea cu Metalurgistul Cugir, dar ne vom juca șansele până la capăt. Fotbalul e frumos tocmai fiindcă un meci nu seamănă cu altul și, prin urmare, orice e posibil. Mai avem un play-off în față, unde, însă, nu avem voie să mai greșim cum s-a greșit în acest debut de an”, mai spune antrenorul „alb-albaștrilor”.

Expert în FC Zalău

Ca o ironie a sorții, Dan Stupar reia lucrurile în seria a V-a a Ligii a III-a de unde le-a lăsat. Ultimul fior ca antrenor l-a simțit în minutele finale ale disputei Turda – Zalău 3-3, pentru ca vineri să fie din nou implicat emoțional și profesional într-un meci cu echipa din județul Sălaj. „Sincer vă spun, din punctul meu de vedere, Zalăul din acest an arată mai bine decât cel din toamnă. Chiar dacă au pierdut mult la capitolul experiență, zălăuanii au câștigat enorm prin entuziasmul și dorința de afirmare a tinerilor audși în iarnă. Ne-a pus destule probleme la Turda, dar, pe de altă parte, au și punctele lor slabe. Calitativ, jucătorii de la Sebiș sunt mult peste cei de la Zalău, dar în fotbal mai trebuie să ai și atitudine, să fii ordonat și coerent în joc și, de ce nu, să ai și acea doză de noroc care, câteodată, față diferența dintre un rezultat bun și unul prost”, mai spune fostul „secund” al UTA-ei.

Dobricean, Neacșu (ambii suspendați), Miron și – probabil – Răducă nu vor avea ocazia să debuteze sub comanda lui Stupar contra Zalăului.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 02 Apr. 2014, 17:46 Liga 3
Pe aceeași temă