Dan Stupar, după ce Progresul Pecica a fost surclasată de FC Hermannstadt în Cupa României: ”Am luat primele goluri pe greșeli personale, apoi jocul s-a rupt.” Ce a spus Dănuț Coman

Călin MNERIE 02 Nov. 2023, 12:12 Cupa României

După un eșec onorabil cu Petrolul (1-2), a urmat un rezultat rușinos pentru Progresul Pecica în grupele Cupei României. Autoarea, tot o prim-divizionară, FC Hermannstadt. Sibienii au zburdat pe terenul ”Progresul” și s-a impus cu 6-0, în fața unei divizionare terțe care nici nu și-a mai dat viața pe teren, cum o făcuse cu ”lupii”, după care a plătit cu rezultate proaste în campionat.

Ruben Fonseca (23′, 45+1′), Ciprian Biceanu (32′), Cristian Neguț (52′ – penalty), Alexandru Oroian (69′) și Gabriel Iancu (76′) au fost autorii golurilor echipei sibiene.

Dan Stupar, după eșecul cu FC Hermannstadt: ”Dacă am fi reușit să ținem un rezultat strâns, atunci ambiția și determinarea băieților era de altă natură”

Dan Stupar a dat indicații de la înălțimea tribunei, fiind suspendat după eliminarea încasată în jocul din campionat cu FC Bihor. L-a avut pe bancă și apoi pe teren pe Bogdan Bozian, iar la final a acceptat, la rându-i, superioritatea evidentă a adversarului, considerând – totuși – că rezultatul pauzei, 0-3, a fost rodul greșelilor personale ale elevilor săi.

”Un joc în care clar nu am plecat ca favoriți, dar în care am încercat și ne-am dorit să facem o figură frumoasă, iar scorul spune că nu am reușit acest lucru. Păcat că am primit acele trei goluri din greșeli personale și după aceea jocul s-a rupt. Dacă îi dai spații unei echipe de Liga 1 și mai faci și greșeli neforțate ești taxat. Dacă am fi reușit să ținem un rezultat strâns, atunci ambiția și determinarea băieților era de altă natură. La urma urmei, noi am încercat să jucăm fotbal, să încercăm să trecem din zonă în zonă cu posesie. Diferența s-a făcut la acele greșeli, am primit foarte ușor goluri. A fost luftul lui Nasiru la 1-0, apoi acel șut de la distanță – zic eu – parabil și după acea Aldan a avut o distanță prea mare față de adversar la acea fază fixă și oricum execuția iarăși nu a fost una extraordinară, încât să nu fie parată”, a precizat Dan Stupar.

”Pentru ei trebuia să fie din nou o motivație în ceea ce privește viitorul lor”

Întrebat dacă eșecul cu Petrolul, venit pe fondul unui joc bun, nu le-a tăiat elanul jucătorilor săi, antrenorul ”roș-albilor” a adăugat: ”Nu cred că ar fi trebuit să fie o schimbare de atitudine față de primul meci. Eu și în discursul motivațional pe care l-am ținut înainte de joc am încercat să le explic că și acum au avut oportunitatea și șansa de a fi văzuți și remarcați în compania unei echipe de Liga 1. Sunt anumiți ochi care te pot vedea, cum după meciul cu Petrolul antrenorul lor declarase că i-a plăcut echipa și chiar a văzut un jucător interesant. Pentru ei trebuia să fie din nou o motivație în ceea ce privește viitorul lor. Și nu cred că şi-au pus amprenta nici rezultatele de ieri, din Cupă, căci oricum știam de la bun început că nu suntem, vorba aia, printre favoriții la câștigarea grupei.”

  • Progresul Pecica, în eșecul cu FC Hermannstadt: R. Zamfir – T. Bodri, Nasiru (I. Bălașa 75′), Wild, Aldan – Arsene (cpt.)(Salka 63′), R. Moraru – S. Borcea, L. Bodri (Bozian 63′), F. Nortey (Adamcsik 46′) – Capătă (Răchită 46′). Rezerve neutilizate: Burtic – Bănățan, Gomboș, M. Novac.

Stupar: ”Am declarat tot timpul, obiectivul numărul 1 este o clasare cât mai onorabilă în campionat”

Pe de altă parte, Stupar a recunoscut că echipa sa a avut de suferit din punct de vedere fizic în urma meciurilor adunate și în Cupa României.

”Pe cum am înaintat în campionat, oboseala poate să apară, cu atât mai mult cu cât suntem angrenați și în Cupa României. Schimbările de azi au fost făcute și pentru a menaja unii jucători cu un anumit grad de oboseal sau au fost expuși având cartonaș galben. În plus, am zis să le mai dau minute și unor jucători mai tineri, care să guste și ei plăcerea de a întâlni o echipă de Liga 1. Este normal ca meciul cel mai important al săptămânii să fie cel de la Ineu. Am declarat tot timpul, obiectivul numărul 1 este o clasare cât mai onorabilă în campionat. Dar și în Cupa României ne-am dorit să luăm puncte, ne-am asumat și am încercat, iar cel puțin contra Petrolului am făcut o figură frumoasă”, a încheiat tehnicianul divizionarei terțe arădene.

Progresul Pecica, clasată pe locul 5 în Seria 8 a Ligii 3 după 10 etape, cu 16 puncte, joacă sâmbătă, de la ora 14:00, la ACB Ineu, contra ”lanternei” seriei.

În Cupa României, echipa arădeană își încheie aventura tot pe teren propriu, în data de 6 decembrie, împotriva celor de la Corvinul Hunedoara, care au punctaj maxim după primele două etape și sunt aproape de o calificare în sferturi.

Dănuț Coman a încercat să îndulcească eșecul dur al Progresului cu Hermannstadt: „Pecica e echipă bună, Petrolul a câștigat greu aici, cu un om în plus”

De partea cealaltă, președintele FC Hermannstadt, Dănuț Coman, a încercat să nu fie prea dur cu echipa gazdă și chiar a spus că a remarcat câțiva ”copii buni”.

”A fost un meci bun. Am jucat cu o echipă de Liga a 3-a, dar o echipă bună, să ne amintim meciul cu Petrolul, în care ploieștenii au câștigat greu, mai au mai avut și posibilitatea să joace cu un om în plus. Eu sunt mulțumit de joc, mulțumit de rezultat și îmi doresc ca în continuare să demonstrăm, atât în Cupă, cât și în campionat, că suntem o echipă care își dorește să facă performanță. Am văzut câțiva copii buni la Pecica, copii care merită urmăriți. M-am uitat pe lista rezervelor și am văzut copii născuți în 2005, 2004, 2007, pe mine mă bucură acest lucru. E important ca echipele de Liga a III-a, de Liga a II-a, să încerce să crească copii, pentru a face performanță și pentru a putea gestiona situația financiară a unui club prin transferurile jucătorilor”, a spus Coman, după succesul larg cu Pecica.

Întrebat dacă rezultatele de marți, Corvinul – Sepsi 1-0 și Chindia – Petrolul 0-2, au ambiționat-o pe formația sibiană, în sensul că era obligată să câștige la Pecica pentru a nu fi eliminată, Coman a adăugat: ”Ne dorim ca fiecare meci pe care-l jucăm să îl câștigăm, indiferent de competiție și conjunctură. Așa încercăm să ne dezvoltăm, așa încercăm să creștem. Am încercat să aducem jucători de caracter, jucători pe care ne putem baza pe un termen mediu spre lung. Eu sunt mulțumit de ceea ce am realizat până acum la Sibiu, normal, ne propunem obiective mărețe în viață.”

  • FC Hermannstadt, în victoria cu Progresul Pecica: Muțiu (Uțiu 71′) – Al. Oroian, I. Stoica, Antoche, K. Ciubotariu – P. Petrescu (cpt.), Murgia, Biceanu (Sota Mino 60′), Bărbuț (Butean 60′) – Ruben Fonseca (Ad. Petre 60′), Cr. Neguț (Gab. Iancu 71′). Rezerve neutilizate: – Medina, Bejan, Alhassan, Bucuroiu.

Chiar dacă a câștigat la Pecica, FC Hermannstadt nu e la mâna ei pentru o calificare în sferturile Cupei României. Chiar dacă o bate pe Chindia în deplasare, sibienii trebuie să spere ca una dintre Petrolul și Corvinul să se încurce cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, respectiv Progresul Pecica, echipe deja eliminate, la fel ca Chindia.

Foto: Sorin Dan Cârstea / Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-fost-umilita-de-fc-hermannstadt-in-cupa-romaniei-19291033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/mesajele-transmise-de-galerii-in-steaua-rapid-19291158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/concluziile-despre-joc-ale-lui-oprita-dupa-steaua-rapid-0-0-19291155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/miercuri-se-joaca-5-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290939

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-stupar-si-pirvu-dupa-progresul-pecica-petrolul-1-2-19286640

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-pierdut-la-limita-cu-petrolul-in-cupa-romaniei-19286506

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

Călin MNERIE 02 Nov. 2023, 12:12 Cupa României
Pe aceeași temă