Dan Stupar e convins că, 11 la 11, Pecica îi putea pune mai multe probleme Petrolului. Florin Pîrvu a remarcat un fotbalist al arădenilor: ”O să mă interesez de el”

Călin MNERIE 27 Sep. 2023, 20:40 Cupa României

Chiar dacă a evoluat aproape tot meciul în superioritate numerică, Petrolul Ploiești nu a avut o după-amiază tocmai liniștită la Pecica, în prima etapă a Grupei A a Cupei României. Progresul Pecica a ținut aproape de formația lui Florin Pîrvu, chiar a fost egala acesteia la un moment dat și a terminat onorabil disputa: scor 1-2.

”Dubla” lui Mihai Roman II (din minutele 18 și 55) a adus trupei prahovene primele puncte în grupă, în timp ce, la un moment dat (minutul 42), nigerianul Nasiru reaprinsese speranțele în tabăra ar[denilor. Repriza secundă a aparținut în totalitate ”găzarilor”, care au avut – între altele – două bare, dar au ratat și un penalty, prin Iustin Răducan.

Dan Stupar, după eșecul cu Petrolul: ”Mă bucur că am avut reacție, apoi au avut ei nițiativa. Onorați să îi avem musafiri pe cei de la Petrolul”

Până la urmă, cei aproximativ 600 de spectatori au apreciat eforturile favoriților, care au părăsit terenul în aplauze. Dan Stupar susține că are destule motive să creadă că dacă Wild nu era eliminat după 17 minute deznodământul disputei putea fi altul.

”Știam că ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă de tradiție din Liga 1, ce venea cu un plus calitativ din punct de vedere individual. Plecau din start ca și favoriți, noi am încercat să facem o figură frumoasă. Eram conștient că, dacă putem să îi surprindem cu ceva, era cu o organizare bună tactică defensivă, printr-o dinamică în ceea ce privește momentul ofensiv și multă, multă muncă. Din păcate, am rămas prea repede cu un om mai puțin. Ne era greu și 11 la 11 și cu atât mai mult cu un jucător în minus contra unei echipe de Liga 1. Mă bucur că băieții au avut reacție și am putut să revenim de la 0-1, cu un final de primă repriză, zic eu, foarte bun, în care am pus destul de multă presiune pe adversar. Din păcate, în repriza a doua, Petrolul a avut mai mult inițiativa, au fost mai prezenți în treimea noastră, în timp ce noi am încercat să ne apărăm cât se poate de grupat și, eventual, să încercăm să îi surprindem pe cartea contra-atacului sau la un moment fix. La felul cum a decurs jocul, mai ales prima repriză, avem toate motivele să spunem că 11 contra 11 puteam să le punem și mai multe probleme. Asta a fost, vreau să îmi felicit băieții pentru felul cum s-au angrenat în efort și pentru felul în care s-au organizat atât ofensiv, cât și defensiv și deja ne gândim la meciul care urmează în campionat, deplasarea grea cu Buziașul. Felicit și echipa din Ploiești, a fost o plăcere și o onoare să îi avem musafiri și adversari, le dorim multă baftă în acest în campionat. Bineînțeles, salutăm și publicul din tribune, care a fost alături de noi și pe care sperăm să îl revedem și la meciurile de campionat”, a spus Dan Stupar, antrenorul celor de la Progresul Pecica, alături de Bogdan Bozian, cel care a și jucat în meciul de azi până în minutul 60.

Florin Pîrvu, după victoria cu Progresul Pecica: ”Importantă este victoria, avem ca obiectiv Cupa României”

Până la urmă, Petrolul atinge rezultatul maxim fără să se întrebuințeze prea mult. A jucat în superioritate numerică aproape tot meciul în fața unui adversar care și așa era sub el ca și calitate individuală și pregătire fizică.

”Știam ce ne așteaptă și am vorbit înainte de meci, să fim atenți. Jucând împotriva unei echipe de ligă inferioară, era clar că motivația lor era una foarte mare. Am reușit să deschidem scorul după un penalty, am fost egalați foarte repede, după aceea a trebuit să ducem o luptă pentru a marca următorul gol. Vreau să felicit echipa adversă, vreau să felicit Progresul Pecica, pe toți jucătorii și oamenii de aici, pentru că chiar ne-au dat o replică foarte bună. Totodată, aș vrea să-mi felicit jucătorii, pentru că importantă este victoria, avem ca obiectiv anul acesta Cupa României. Adică vrem să mergem mai departe, să ajungem în fazele superioare ale competiției. Una peste alta, a fost un meci bun, ne bucurăm că am câștigat aici cele trei puncte. Repet, Pecica e o echipă bună, am văzut că sunt și jucători împrumutați de la UTA. Mi-a plăcut un fotbalist de la adversari, nu vă pot spune care, o să mă interesez de el după joc”, a declarat Florin Pîrvu, antrenorul celor de la Petrolul, după succesul de la Pecica.

Abdullahi Nasiru, fotbalistul remarcat de antrenorul Petrolului?

Dan Stupar a fost cel care a intrat în gândurile omologului său cu privire la fotbalistul remarcat.

”În primul rând, eu subliniez munca de echipă, dar dar cred că domnul Pîrvu se referă la Nasiru. Ca și la celelalte meciuri a arătat foarte multă constanță, foarte multă siguranță, destul de bun și în duelurile aeriene și în cele unu la unu. M-aș bucura să fi remarcat cât mai mulți jucători de la noi, pentru că înseamnă că nu am lăsat o impresie proastă. Chiar și portarul Zamfir a făcut un meci foarte bun, dar, încă o dată, eu vreau să remarc jocul echipei”, a completat antrenorul celor de la Progresul Pecica.

Fundașul Abdullahi Nasiru are 20 de ani și este împrumutat de UTA la Pecica până la finalul stagiunii.

Rafael Zamfir: ”Mă așteptam să ne ia de sus puțin, în a doua repriză au fost peste noi”

Portar crescut de UTA, Rafael Zamfir (21 de ani) nu a apucat să debuteze în SuperLigă, așa că Petrolul a fost cel mai greu adversar întâlnit în cariera sa. Iar apărătorul buturilor pecicane chiar și-a făcut treaba cu intervenții decisive, apărând inclusiv un penalty în fața lui Răducanu, când mai erau 5 minute de joc.

”Un meci bun, mă așteptam să ne ia de sus puțin. Din păcate, am luat gol repede, din penalty, am și rămas în zece cu această ocazie, după care am reușit să egalăm și ne-am ținut bine de ei. S-a simțit diferența de eșaloane, mai ales în a doua repriză, au băgat doi-trei jucători mai buni și au fost peste noi. Dar, repet, parcă ne-au tratat de sus sau nu au fost ei la potențialul maxim. Eu doar mi-am făcut treaba, am scos ce am putut, ce nu…asta este. Chiar dacă am pierdut, eu zic că ieșim bine după acest meci, vom avea un moral mai bun pentru meciurile din Liga a 3-a, căci am văzut cu toții ce putem și cât putem. Sunt sigur că vom câștiga la Buziaș”, a afirmat Zamfir.

În etapa a doua a Grupei A din Cupa României, Progresul Pecica va juca tot acasă, cu FC Hermannstadt, iar Petrolul se deplasează pe terenul divizionarei secunde Chindia Târgoviște.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-pierdut-la-limita-cu-petrolul-in-cupa-romaniei-19286506

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dupa-ocna-mures-universitatea-craiova-a-mai-bifat-o-umilinta-in-cupa-romaniei-la-tunari-19286598

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

Călin MNERIE 27 Sep. 2023, 20:40 Cupa României
Pe aceeași temă