Stoican, principal la Minerul Mehedinți Valea Copcii

06 Apr. 2009, 19:44 Liga 3
Stoican,** principal la Minerul Mehedinți Valea Copcii

La nici 33 de ani, fostul internațional își va începe cariera de antrenor în Liga a III-a, la ocupanta locului patru din Seria a V-a, Minerul Mehedinți.

Dacă precedentele experiențe cu antrenori – jucători la timonă s-au soldat cu rezilieri de contracte, sindicaliștii de la Valea Copcii speră ca soluția Flavius Stoican să aducă promovrea după care echipa aleargă de trei sezoane.

 

Originar chiar din Vânju Mare, oraș în care Minerul Mehedinți s-a mutat la începutul acestui sezon, fostul component al Universității Craiova nu va asista la partida pe care noua sa echipă o va disputa mâine, cu FC Timișoara II, și va prelua miercuri banca tehnică a clubului cu sediul la Valea Copcii, pentru care va debuta vineri, în derby-ul de pe propriul teren, cu liderul Fortuna Covaci.

 

„În principiu, ne-am înțeles. De miercuri voi conduce primul antrenament. Vreau să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivul și din postura de jucător. Va fi dificil să promovăm, fiindcă Fortuna Covaci și CS Ineu s-au distanțat, dar sper să recuperăm până la finele campionatului diferența de puncte care ne separă de primele două locuri. Dacă nu, vom încerca sezonul viitor să promovăm”, a spus Stoican, în speranța că va avea mai mult succes decât ex – divizionarii A Emerick Vascko și Cornel Mihart, care și-au început cariera de antrenor tot la Minerul Mehedinți.

 

Mehedințeanul Flavius Stoican a fost transferat în 1995 de Universitatea Craiova din Divizia C, unde evolua la FC Drobeta, iar în 2002 a plecat la Dinamo București, după care și-a continuat cariera în Ucraina, la Shakhtar Donetsk și Metalist Kharkiv. În 2007 a revenit la Dinamo, însă n-a evoluat decât în șapte meciuri din campionat, după care și-a reziliat înțelegerea cu bucureștenii, fiind jucător liber de contract de aproape un an.

 

„Nu cred că voi putea fi prezent la meciul de la Timișoara, dar sper ca echipa să aducă cele trei puncte. Mâine mă voi întâlni cu oficialii de la Dinamo pentru a-mi ridica actele, prin care Minerul să mă poată legitima și ca jucător. Eu am început și școala de antrenori și sper să nu fie probleme în a figura oficial pe bancă”, a explicat Stoican.

 

Fostul jucător al naționalei României a lămurit și znovurile apărute încă de vara trecută, care-l dădeau antrenor principal la echipa pentru care a debutat. „Cu Drobeta au fost doar unele discuții amicale și era vorba să vedem după încheierea acestui sezon. N-a fost nimic oficial. Am vorbit mai mult la o cafea, dar asta cu mult înainte de a trata cu Minerul”.
 

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

06 Apr. 2009, 19:44 Liga 3
Pe aceeași temă