„Vrăjiți” de Simota

20 Feb. 2012, 11:29 Stiri
„Vrăjiți

„Lasă-ne, lasă-ne”. Acesta este mesajul scris cel mai des de către cei care au mai rămas fideli echipei de fotbal Jiul Petroșani, adică suporterii care comentează situația grupării alb-negru pe diferite site-uri de specialitate. Evident, mesajul se îndreaptă către finanțatorul, patronul, Alin Simota, care în ultima vreme și-a canalizat atenția mai mult asupra presei, decât a problemelor din propria ogradă.

„Nu vă mai băgați nasul în treburile mele”, a tunat Simota la adresa presei. Cu sau fără „nasul” presei, tensiunea existentă la clubul Jiul a făcut „buf” odată cu ieșirea în față a însuși managerului Gigi Borugă care nu a scăpat ocazia de a-l urechea, din nou, pe Simota. „Eu nu mă cert cu Simota pentru că nu sunt genul care se ceartă. Dar nu este normal că acesta să achite restanțele financiare numai după ce apărem în presă”, spunea managerul Gigi Borugă, care și-a făcut de vreo două ori valizele spre Arad, dar a revenit de fiecare dată, din dragoste, spune el, pentru culorile alb-negru.

Că situația nu este roză la echipă a confirmat-o și antrenorul Marin Tudorache. „Din luna septembrie de când am venit la Jiul am luat un salariu. Din moment ce jucătorii și-au luat banii, iar noi nu, ce să înțeleg? Despre promovare vorbim doar noi, nu și patronul”. Între timp antrenorul Marin Tudorache s-a lăsat încă o dată convins de promisiunile patronului Alin Simota și a revenit la cârma tehnică a grupării Jiul Petroșani. Tehnicianul și-a anunțat demisia cu o săptămână în urmă, din cauza unor neînțelegeri de ordin financiar, însă s-a răzgândit și a revenit la antrenamentele Jiului. „Eu am spus întotdeauna că sunt disponibil pentru Jiul, dar că nu sunt dispus să fac muncă voluntară. Am decis să conduc din nou antrenamentele, pentru că mi s-a promis că săptămâna aceasta se va rezolva situația mea financiară. Dar asta nu înseamnă că pot închide ochii la lucrurile care sunt evidente. A trebuit să se scrie în presă despre probleme existente ca să fim băgați în seamă”, a declarat Tudorache.

Managerul Gigi Borugă, supărat și el pe Simota, și-a arătat la rându-i disponibilitatea de a reveni, semn că la Jiul supările între staff și patron sunt ca și certurile între îndrăgostiți. „Alerg să aduc jucători și de ce nu să revin la Jiul. Nu m-am certat niciodată cu Simota, doar mi-am spus punctul de vedere”, a spus Borugă.

Așadar probleme existente la Jiul sunt confirmate de chiar cei care se ocupă de pregătirea echipei. Probleme care sunt evidente nu sunt nici invenția presei și nu sunt culese nici la colțul străzii. Ele sunt în realitate, iar rezolvarea lor stă, evident, în mâna patronului, care atunci când este depășit de situație alege varianta pe care o știe cel mai bine, cea a jignirilor și a insultei.

Așadar domnule Simota, Jiul nu este al domniei tale și nici al nostru, ci al urmașilor noștri. Fă ceva și scoate-l din mocirla în care se afundă de ani buni. Jiului îi stă bine în lumea bună pentru că așa a fost învățat. A fost învățat să iasă la atac cu nume precum: Gigi Mulțescu, Damian Militaru, Petre Libardi, Gogu Tonca, Toni Sedecaru….Jiul a fost obișnuit să îngenuncheze echipe cu nume din fotbalul românesc și să dea „hrană” proaspătă Naționalei, iar dacă crezi că nu poți ia seamă la glasul mulțimii: „lasăne, lasă-ne”..ole..ole.

Jiul, două remize la memorialul „Cristian Corobea”

CFR Simeria, FC Hunedoara, Jiul Petroșani și formația Victoria Călan, din eșalonul patru, au participat la un turneu dedicat memoriei fostului jucător Cristian Corobea.

Cristian Corobea a evoluat la toate cele patru formații și i-a pierdut viața, anul trecut, la vârsta de doar 23 de ani, în urma unui accident de circulație, petrecut în Călan.

Echipa lui Marin Tudorache a remizat, scor 0-0 cu FC Hunedoara și tot 0-0 cu CFR Simeria. Tehnicianul petroșenean spune că jocurile au fost utile pentru echipa sa și că în mare este mulțumit de jocul prestat de elevii săi.

Nu au lipsit din formula de bază și noile achiziții: Toc, Riviș și Diaconescu. De asemenea Jiul a testat și un brazilian Mateus, venit să dea probe de joc
Echipa standard folodită de Jiul a fost următoarea: Hotoboc – Bertea, Firan, Matei, Albert – Toc, Filipescu, Drida, Riviș – Moldovan și Deaconescu. Au mai jucat: Cruceru, Drăgoescu, Mareș, Vlad Tudorache, Drăghici, Șerban, Mateus.

La final întrecerii, Jiul s-a situat pe locul trei după, echipele CFR Simeria și FC Hunedora, iar pe ultimul loc Victoria Călan.

Retur amânat

Returul din Liga a treia a fost amânat pentru o săptămână din cauza vremii nefavorabile. Astfel prevăzut să înceapă pe data de 2 martie, returul se va relua abia pe data de 9 martie. „Este bine venită această decizie având în vedere condițiile în care ne antrenăm și starea terenurilor”, au exclamat jiuliștii.

Articol scris de Loredana Juglea

20 Feb. 2012, 11:29 Stiri
Pe aceeași temă