Viitorul Axintele joacă la cacealma?

Mihai Andries 31 May. 2013, 15:51 Stiri

Cazul Viitorul Axintele, echipă acuzată de clubul Gloria Buzău, că nu a avut înscrise în competiție trei grupe de juniori (C,D și E) cum prevede regulamentul, începe să semene cu o telenovelă. Disperați și, în același timp, conștienți că din cauza unei gafe totul se poate duce de râpă, cei din conducerea grupării ialomițene se agață de orice pentru ca echipa să scape de o penalizare echivalentă cu pierderea promovării.

Culmea tupeului, chiar au reclamat și ei clubul din Crîng pentru încălcarea aceluiași articol din R.O.A.F. La ședința de miercuri a Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, șefii Viitorului Axintele au depus o întâmpinare prin care, mai întâi contestă calitatea de reprezentant legal a lui Dan Tulpan, semnatarul sesizării făcute de Gloria Buzău. Mai departe, ialomițenii solicită respingerea plângerii formulate de clubul din Crîng pe motiv că Viitorul Axintele nu ar avea calitate procesuală în această cauză!

Președintele Alexandru Grigore (foto), cel care semnează contestația, a recunoscut la TV Campus Buzău faptul că clubul pe care îl conduce nu are cele trei echipe de juniori și consideră că întreaga vină pentru situația creată aparține Asociației Județene de Fotbal Ialomița. Asta, fiindcă nu a comunicat în termen de 30 de zile de la începerea compețițiilor, situațiile participării grupelor de juniori (C,Dși E) în campionatele organizate la nivel județean. Mai mult decât atât, cei de la Axintele acuză conducerea Gloriei Buzău că a știut demult timp faptul că, A.J.F.Ialomița nu a respectat regulamentul însă, în mod intenționat a sesizat Federația abia acum când, între cele două echipe este o diferență de 9 puncte, exact penalizarea pe care o riscă Viitorul Axintele.

Și ca tacâmul să fie complet, ialomițenii au solicitat comisiei ,,sancționarea reclamantei FCGloria Buzău cu măsura suspendării pentru 6 (șase) luni și penalitate sportivă de 15.000 lei”! Așa cum se poate observa, conducerea clubului Viitorul Axintele a uitat însă, să precizeze de unde să fie suspendată echipa buzoiană deoarece, evident că nu există o astfel de sancțiune.

Cazul se va judeca săptămâna viitoare și cum regulamentul este clar, președintele grupării din Crîng, Dan Tulpan consideră că verdictul nu poate fi altul decât unul favorabil Gloriei.            
 

Articol și foto de Adi SOARE

Mihai Andries 31 May. 2013, 15:51 Stiri
Pe aceeași temă