VIDEO | ASU Poli a devenit campioană în Timiș! Toate gândurile echipei susținute de druckeri se îndreaptă către barajul de promovare în Liga 3

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 31 May. 2015, 02:25 Stiri

Formația timișoreană ASU Politehnica, susținută de druckeri, a făcut, sâmbătă, un pas important spre promovarea în Liga 3. Alb-violeții vor disputa barajul de promovare la aproape trei ani de la începerea proiectului alături de suporteri. Elevii lui Sorin Brîndescu nu au avut probleme cu a patra clasată, Voința Mașloc, în etapa a 32-a, antepenultima a sezonului, scor final 3-0, după ce gazdele de pe „CFR” au evoluat mai mult de o repriză în inferioritate numerică. Diferența dintre alb-violeți și Ripensia, de pe locul 2, s-a și mărit la nouă puncte cu două runde înainte de final.

Tribuna „funcțională” de la Gara Mare s-a colorat în dungi alb-violete sâmbătă dimineață. Mai multe sute de timișoreni au venit să sărbătorească titlul județean alături de favoriți. Primele minute nu au fost foarte spectaculoase, dar liderul Ligii a IV-a și-a impus treptat jocul. După ocazia lui Filimon, Ghinescu avea să deschidă scorul în minutul 26 cu un șut din afara careului. Misiunea Mașlocului s-a îngreunat serios peste doar două minute. Lucian Stoica vede al doilea galben, după ce pe primul l-a văzut în mod stupid mai devreme, și trece la gesturi inexplicabile către cei din galerie. Încearcă inclusiv să arate că s-a aruncat cu un obiect în teren, dar nici măcar pe colegii săi nu i-a convins și aceștia au fost primii care s-au dus să-l potolească pe ex-golgheterul județean. ASU Poli și-a rezolvat practic meciul încă dinainte de pauză, când Drăghici a trimis la rândul său un șut de la distanță pe care Amarinei nu a reușit decât să-l devieze. Se făcea 2-0 în prelungiri, iar partea a doua devenea fără istoric.

Tot alb-violeții au fost la cârma jocului de pe „CFR” în continuare. Avantajul a mai fost mărit doar o dată în urma ocaziilor numeroase la poarta dinspre gară. Același Ghinescu a trimis din unghi un șut în cros care a stabilit și scorul final: 3-0.

Sărbătoarea alb-violetă pentru titlul Ligii a IV-a s-a lăsat cu o mică invazie a terenului, „Băieții în ghete” rămân însă concentrați pentru dubla din focul lunii iunie, când se va decide dacă proiectul galeriei urcă sau nu o treaptă importantă. ASU Poli devenea campioană indiferent de celelalte rezultate ale rundei 32. În mod surprinzător „Ripi” a cedat cu Timișul Șag, scor 0-2, primul eșec al roș-galbenilor în Ciarda.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Voința Mașloc: Amarinei – Gabără, M. Matei, Hrițcan, Ov. Pană – Ad. Bungău, I. Șuleap – Al. Ionuț, Glodean, Berceanu – L. Stoica. Au mai intrat: Vântură, Ardelean, Cosur și G. Popa. Antrenor: Daniel Rupa.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Al. Contescu, Rebenciuc, Gălan, Taub – Naidin (c), Filimon – M. Stancu, Ad. Ilie, Ghinescu – Drăghici. Au mai intrat: Vucea, Damian, Gavriluță și Al. Rus. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Sorin Brîndescu, temperat și după câștigarea „D”-ului. Ce a spus tehnicianul lui ASU Poli despre adversarul de la baraj

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 31 May. 2015, 02:25 Stiri
Pe aceeași temă