Victorie pentru promovare

Marius ANGHEL 26 May. 2014, 14:23 Stiri

În proporție destul de mare, Fortuna Poiana Câmpina și-a asigurat prezența în viitoarea stagiune de Liga a II-a. Trupa finanțată de Radu Călin a reușit să remonteze ecartul față de Chindia Târgoviște, în urma celor două jocuri din play-off.

După ce, în partida tur, s-au impus cu scorul de 2-1, prahovenii au reușit un nou succes, în meciul de vineri după amiaza impunându-se cu 2-0. Prima repriză s-a caracterizat prin prudență, doar oaspetele Văduva „a dezmorțit” numeroasa asistență, dar reflexul portarului Radu Zegheru a făcut ca tabela de marcaj să rămână imaculată (minutul 39). Mai trebuie spus și faptul că jucătorul grupării Fortuna M. Camara s-a accidentat destul de grav, la genunchi, campionatul fiind încheiat pentru el.

Startul reprizei secunde a avut în prim plan aceeași jucători (51), pentru ca deschiderea scorului să se producă trei minute mai târziu, atunci când Chipirliu a reluat în plasă o minge venită din stâlpul din stânga lui Popescu, balonul fiind trimis de Năstase. Se putea face 2-0 câteva minute mai târziu, dar Munteanu nu a găsit soluția ideală, pentru ca din acest moment vizitatorii antrenați de Silviu Dumitrescu să iasă mai mult la atac. Bucă (61) și Cherchez (67) au fost cei mai periculoși oameni ai oaspeților, dar fără să modifice tabela de marcaj.

Finalul partidei „a făcut toți banii”, în sensul că Năstase (82) și B. Barbu (89) au fost aproape de majorarea scorului, iar în prelungirile partidei același Chipirliu a izbutit dubla, reușita sa venind din dreptul punctului cu var, centralul FIFA Alexandru Tudor eliminându-l pe Vătavu.

2-0 pentru Fortuna, care astfel a luat o opțiune serioasă în lupta pentru promovare, deziderat care poate fi atins numai dacă va câștiga toate jocurile rămase.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Declarații după joc:

Silviu Dumitrescu, antrenor Chindia: „Ne-am bătut singuri. Fortuna mai are meciuri grele, promovarea încă se joacă, dar Fortuna are prima șansă. Schimbările efectuate nu ne-au ajutat. Dacă ratăm promovarea eu sunt principalul vinovat și voi demisiona”.

Florin Stăncioiu, antrenor Fortuna: ” Mă așteptam la un joc greu, dar știam că avem echipă mai bună și vom învinge, mai ales că am câștigat de două ori în fața acestei echipe în play-off. În prima repriză am jucat timorați, dar după deschiderea scorului nu s-a mai pus problema câștigătoarei. În momentul acesta avem 51% șanse de promovare, dar mai avem trei meciuri foarte grele, pentru că adversarele se mobilizează în fața noastră”.

Virgil Munteanu, președinte Fortuna: „Am întâlnit o echipă redutabilă, dar băieții au reușit să se mobilizeze și am obținut o victorie extrem de importantă. Cred că elementele care ne-au adus victoria au fost faptul că suntem un grup unit, meritul aici fiind al antrenorului Stăncioiu, dar și determinarea jucătorilor”.

Fortuna Poiana Câmpina – Chindia Târgoviște 2-0 (0-0)
Chipirliu (54, 90+1-penalti)

R: Zegheru – D. Cristescu (73 I. Jugaru), M. Marin (cpt), B. Șandru, G. Damian – B. Minciună, B. Barbu – V. Munteanu (87 Crosman), Al. Buhuși (46 A. Antohi), B. Chipirliu – M. Camara (28 B. Năstase). Antrenor: Florin Stăncioiu.
Chindia: A. Popescu – D. Pătru, Vătafu, Ispas, C. Dinu (87 Căldăraru) – Honciu (cpt), C. Anton – G. Voicu (58 M. Dobrescu), Văduva, Cherchez (68 A. Roman) (80 G. Ghiță) – S. Bucă. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Stadion: „Fortuna”, Poiana Câmpina. Spectatori: circa 1200.
Cartonașe galbene: Cristescu (6), Buhuși (21), Barbu (60), V. Munteanu (87), Minciună (90+3), Zegheru (90+5)/Ispas (49), Anton (80), A. Popescu (90+3).
Eliminare: -/(Vătafu 90).
Arbitri: Alexandru Tudor – Valentin Avram, Florin Ungureanu (toți, din București). Observatori FRF: Aurelian Simion (Pitești), Mihai Basarab (Slobozia). Supervizor: George Ionescu (București)
Jucătorul meciului: Bogdan Chipirliu (Fortuna).

Sursa: Ziarul Prahova

Foto: sportcampina.blogspot.ro

Marius ANGHEL 26 May. 2014, 14:23 Stiri
Pe aceeași temă