Vâlcea era să o pățească cu ACSO Filiași! Ce a spus Ionel Gane după ce a trecut cu mari emoții în 16-imi

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 07 Oct. 2016, 14:23 Stiri

Vâlcenii au trecut de la agonie la extaz pentru calificarea în 16-imile Cupei României. Fără Florin Costea, dar cu aproape toți titularii în teren, CSM Râmnicu Vâlcea a mers de-a bușilea în fața echipei de Liga a 3-a, ACSO Filiași, de care a trecut, cu mare noroc, la loviturile de departajase. Pe parcursul a 90 și 120 de minute, jucătorii lui Ionel Gane au fost egalii formației de pe locul 9 din Seria a 3-a a celui de-al treilea eșalon.

După o primă repriză seacă, fără ocazii notabile, CSM a reușit în cele din urmă să deschidă scorul la capătul a 50 de minute de joc. Cătălin Pîrvulescu a înscris cu o lovitură de cap, iar avantajul minim a rezistat pe tabelă până în ultimul minut regulamentar al partidei. Atunci, Filiașul a dat lovitura și a restabilit egalitatea prin Fotescu (90) cu un șut din 14 metri lateral dreapta, trimițând astfel jocul în prelungiri.

Doljenii au avut apoi marea șansă să se califice în 16-imi, dar Nicușor Neacșu (105) a bătut peste poartă un penalty obținut de Crușoveanu. Apoi vâlcenii au ratat victoria atunci când Mihai Dina a trimis doar în transversală. Au urmat loviturile de departajare, acolo unde Neacșu a fost singurul care a ratat, astfel că Vâlcea a obținut victoria cu mari emoții.

Penalty-urile au fost transformate de: Bălașa, Fotescu, Orban și Lupu, respectiv: Cristea, Cârstea, Stana, Munteanu și Pârvu. Neacșu a fost ultimul executat, el fiind singurul ratangiu după ce și în timpul prelungirilor a irosit un penalty.

„Ne-am dorit un meci în care să obținem calificarea în timpul regulamentar. Sincer să fiu am crezut că ne vom impune cu 2, 3 la zero. A fost o partidă cu emoții, cum sunt în general cele din Cupa României și mai ales când joci pe terenul unei echipe inferioare. Adversarul se agață, e un meci de luptă… Am luat gol în minutul 90 și am intrat în prelungiri, dar până la urmă am obținut ceea ce ne-am dorit: calificarea. Când am văzut că am luat gol în minutul 90 le-am spus băieților să aibă încredere și, indiferent că ajungem la penaltiuri, trebuie să ne calificăm și să aducem o echipă de Liga 1 în Zăvoi. Sincer, mi doream pe Steaua sau Dinamo, nu voiam să jucăm cu CSU Craiova. Cu ei vom juca finala. Glumesc!”, a spus după joc, citat de csmrmvl.ro, antrenorul Jerry Gane.

„A fost un meci dificil, ne așteptam să fie așa. Am întâlnit un adversar care a crezut în șansa lui și s-a bătut până în ultimul minut. Ne-am propus calificarea și am reușit să o obținem. Pentru noi urmează un meci foarte dificil, cu FC Brașov și ne dorim mult să ne impunem”, a comentat și fundașul Cristi Munteanu.

ACSO FILIAȘI – CSM RÂMNICU VÂLCEA 5-6 după loviturile de departajare (1-1 după 90 de minute și 120 de minute)
Ct. Pîrvulescu 50′ / Fotescu 90′

S. Mogoșanu – Orban, D. Bălașa, Aur. Lupu, N. Neacșu – Cimpoeru (Vl. Georgescu 80′), D. Calu (Crușoveanu 80′), Bogdanovici (Căle 72′), Borneci – Duriță, Fotescu
Rezerve neutilizate: Lascu – Istudor, Fruntelată, Pârvuică
Antrenor: Gheorghe Ciurea

Căbuz – Samson, Ct. Pîrvulescu, Cr. Munteanu, Bușu (D. Dumitrașcu 46′) – Oct. Vasile (D. Stana 71′), Fl. Pîrvu, C. Cristea, Ad. Cârstea – Ov. Mihai (M. Dina 57′), Ceapă
Rezerve neutilizate: Muțiu – B. Popescu, Mocanu, I. Marian
Antrenor: Ionel Gane

Stadion: Oltenia (fost Petrom Chimia)(Craiova); Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Ionel Caius Drula (Drobeta Turnu Severin) și Lucian Tănase (Pitești).

Foto: FB CSO Filiași

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 07 Oct. 2016, 14:23 Stiri
Pe aceeași temă