UTA nu-l poate folosi pe Gligor în meciul de la Lugoj, însă se poate baza pe doi jucători refăcuți

Marius ANGHEL 25 Aug. 2015, 12:22 Stiri

UTA Bătrâna Doamnă nu va conta pe unul dintre cele mai importante transferuri ale verii în primul meci oficial al noii stagiuni fotbalistice, cel de astăzi, de la ora 17:30, de la Lugoj, în turul patru al Cupei României. Accidentat în Austria la coapsa piciorului stâng, Alin Gligor este încă în proces de refacere și – probabil – va rata și primul meci al campionatului. În aceste condiții, cel mai probabil, Roland Nagy va opta pentru cuplul de fundași centrali consacrat în Liga a 3-a, Botiș – Filaret, deși are și Manea șansele sale la titularizare.

În lot au reapărut și Dobrean și Suslak, cei doi fotbaliti de picior stâng care au ratat și ei cantonamentul din țara lui Mozart din pricina unor probleme medicale. În schimb, au dispărut din „peisaj” tinerii Man și Lazăr și Petre, mai ales că împotriva trupei din Banat, utiștii nu sunt obligați să opteze pentru cei doi fotbaliști Under 19, care trebuie să-și facă loc în teren în campionat.

Miron, Anca-Trip – Polgar, Manea, Botiș, Filaret, Burlă, Suslak – Strătilă, Costin, Chindriș, Jorza, Dobrean, Tănase, Hlistei, Vlad, Sorian – Curtuiuș, Szekely, Rus sunt fotbaliștii convocați pentru partida de astăzi pe care antrenorul Roland Nagy o prefațează astfel pentru uta-arad.ro: „Întâlnim un adversar bun, care a terminat pe podium ultimul sezon. Îmi doresc să câștigăm atât ca să mergem mai departe în Cupa României, dar și pentru un moral bun înaintea startului de campionat. Sperăm într-un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere și siguranță pentru debutul în liga secundă”.

Meciul va fi arbitrat de Aurel Vărzan, din Oțelul Roșu (Caraș – Severin), asistat la cele două linii de Alin Saraol (Deva) și Claudiu Doarvas (Mintia – Hunedoara).

Petruescu: „UTA e favorită, dar ne jucăm și credem în șansa noastră”

În cadrul turului numărul patru al Cupei României – Timișoreana, „Bătrâna Doamnă” se deplasează pe terenul singurei formații ce a învins-o în primăvara promovării în Liga a 2-a. La Lugoj o așteaptă o formație și mai bună decât sezonul trecut, cu prestații și rezultate bune în amicale, în timp ce întăririle UTA-ei nu au confirmat încă așteptările. Din acest punct de vedere se anunță un „duel” echilibrat, în care e posibil orice, cu mențiunea că ambele combatante ar putea aborda confruntarea de astăzi cu gândul la debutul în campionat.

De la bun început, antrenorul gazdelor susține că Federația Română de Fotbal ar fi putut fi mai inspirată în programarea meciurilor din această fază a Cupei. „Din punctul meu de vedere, această partidă, dar și celelalte, ar fi putut să se dispute bine mersi sâmbăta trecută. Ar fi fost pentru toate echipele de ligile doi și trei o bună și ultimă repetiție pentru debutul sezonului, pe când acum suntem încărcați suplimentar cu 90 sau 120 de minute oficiale, cu două-trei zile înainte de confruntările de campionat. Nu suntem în Liga 1 să avem vitaminizarea corespunzătoare sau condiții de recuperare după efort normale. Cel puțin eu și colegii mei din staff va trebui să gândim bine cu cine intrăm pe teren contra UTA-ei, căci vineri avem programat un meci cel puțin la fel de important la Craiova. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi să aleg, aș opta pentru o victorie în campionat decât una în Cupă”, a mărturisit Cosmin Petruescu.

Profesorul de pe banca CSM-ului din Lugoj mai crede că „alb-roșii” de pe Mureș nu-și permit „luxul” să sacrifice Cupa pentru disputa cu Mediașul:  „Fiind o echipă de tradiție, care are la activ acest trofeu, UTA e obligată, cred eu, să meargă mai departe în această competiție. Suporterii își doresc și ei cu ardoare acest lucru, vor și veni în număr mare la meci, deci arădenii vor juca cu tot ce au mai bun și mai în formă în acest moment al sezonului”.

Petruescu mai consideră că partida din primăvară e de domeniul trecutului și că datele problemei vor sta cu totul altfel marți. „Chiar dacă și noi ne-am întărit și, zic eu, ne-am schimbat în bine, și UTA a făcut acel salt calitativ impus de promovarea în Liga a II-a. Cu siguranță, arădenii sunt favoriți, prin prisma valorii și experienței jucătorilor lor, însă asta nu înseamnă că nu ne jucăm și nu credem în șansa noastră. Sperăm să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură”, a încheiat „principalul” bănățenilor.

În ultimul meci de verificare al verii, Lugojul a trecut cu 2-1 (gouri Olariu și Velcotă) de colega de serie, CSN Cetate Deva. Fiindcă are tot lotul valid, cel mai probabil, Petruescu va opta pentru următorul prim „unsprezece”:  Iordache – Mînecan, Loga, Miculescu, Roșie – Precupanu, Poiană, Vînătu, Dobra – Velcotă, Stoichescu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 25 Aug. 2015, 12:22 Stiri
Pe aceeași temă