Fostul căpital al UTA-ei a câștigat litigiul cu clubul arădean și are de primit mulți bani! Alin Gligor fusese dat afară la finalul sezonului trecut

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 14:52 Diverse
Fostul căpital al UTA-ei a câștigat litigiul cu clubul arădean și are de primit mulți bani!** Alin Gligor fusese dat afară la finalul sezonului trecut

Șefii clubului UTA s-au grăbit atunci când au decis să-i desfacă unilateral contractul lui Alin Gligor la finalul sezonului trecut de Liga 2. Fostul căpitan al echipei arădene nu a acceptat rezilierea amiabilă, conducerea clubului l-a trimis pur și simplu în șomaj pe fotbalistul legat prin contract până pe 30 iunie 2018 cu UTA, lucru nepermis de regulament. Fundașul a contestat decizia la Consiliul Național de Soluționare a Litigiilor, care, în primă instanță, i-a dat dreptate clubului UTA, însă Comisia de Recurs a întors totul la 180 de grade, anunță Sport Arad.

Iată decizia publicată pe site-ul FRF în cazul procesului dintre UTA și Gligor:

„Comisia de recurs, cu opinie majoritară, admite recursul formulat de Gligor Alin Sorin împotriva Hotărârii CNSL nr.161/24.08.2017, în contradictoriu cu AFC UTA Arad. Modifică în tot Hotărârea CNSL nr.161/24.08.2017.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de jucătorul Gligor Alin Sorin în contradictoriu cu AFC UTA Arad.

Constată încetate raporturile contractuale dintre jucătorul Gligor Alin Sorin și AFC UTA Arad prin denunțare unuilaterală fără justă cauză de către club.

În temeiul art.18.9.2 lit.a) din RSTJF obligă AFC UTA Arad la plata către jucătorul Gligor Alin Sorin a sumei de 60.000 lei net.

Obligă AFC UTA Arad la plata către jucătorul Gligor Alin Sorin a sumei de 1.900 lei, cu titlu de taxă de procedură (fond și recurs).

Definitiva si executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată azi, 10.10.2017, în sedinta nepublică, la sediul FRF din București, str.Vasile Serbanică nr.12, sector 2.

Cu opinie separată, Respinge recursul ca nefondat”.

Astfel UTA are de achitat către fostul ei căpitan contravaloarea salariilor pe un an de zile, cât și cheltuielile de judecată, adică aproximativ 13.500 de euro, bani pe care arădenii nu ar fi ajuns să îi dea în situația în care în vară ar fi acceptat propunerea lui Gligor de a rezilia contractul în schimbul a două salarii din totalul de 12. Asta în cazul în care UTA nu se adresează TAS-ului, însă acest proces îi va aduce o cheltuială și mai mare de atât.

După această decizie a CNSL, Alin Gligor e liber să semneze cu orice club dorește, până acum acesta pregătindu-se cu echipa secundă sau juniorii arădenilor.

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 14:52 Diverse
Pe aceeași temă