„UTA mi-a dat un nume, iar Jiul a fost o a doua casă pentru mine”

Marius ANGHEL 06 Feb. 2013, 12:22 Stiri

Fostul manager al echipei Jiul Petroșani, Gigi Borugă, s-a retras de ceva timp din fotbal. Undeva lângă Arad, Gigi Borugă se ocupă de creșterea celor două fetițe înfiate, dar nu își neglijează nici micuța fermă: 10 capre, două vaci, iepuri și găini. Promovările cu UTA Arad și Jiul Petroșani în prima ligă sunt cele mai mari realizări, în fotbal. UTA i-a făcut un nume, iar Jiul i-a fost cea de-a doua casă.

– 16 ani ați fost antrenor, iar mai apoi manager, care este cea mai mare realizare în fotbal?
– Cele două promovări în Liga I cu UTA și cu Jiul sunt cele mai mari realizări pe care le-am avut. UTA mi-a dat un nume, iar Jiul a fost o a doua casă pentru mine.

– Ce ați făcut cu banii câștigați în fotbal?
– O parte i-am dat pe femei, mai în glumă mai în serios, dar în mare parte mi-am făcut un rost. Cu banii câștigați la Jiul mi-am luat un apartament în Timișoara. Am câștigat mulți bani la Jiul pentru că pe atunci mergea treaba bine.

– Există blaturi în fotbal?
– Nu cred. Eu cred că există mici reciprocități și cam atât. Oricum fotbalul de astăzi este mult mai curat pentru că nici nu mai sunt atât de mulți bani. Pe fiul meu l-am sfătuit să se lase de arbitraj pentru că nu avea rost. Pe cine să arbitreze pe mine și pe el în curtea școlii. Nu se mai fac bani din arbitraj.

– De puțină vreme ați ieșit din fotbal..
– Da și nu îmi pare rău. Stau la casă, am o mică fermă cu vaci, capre, iepuri, găini și mă ocup de creșterea celor două fetițe pe care le-am luat de la Casa de Copii. Sunt liniștit și mulțumit de tot ceea ce am realizat în fotbal.

– Nu vă tentează o revenire?
– Acum, nu, dar nu se știe niciodată. Am nevoie de liniște pentru că am trecut și eu prin multe, în viață.

Articol scris de Loredana Juglea

 

Marius ANGHEL 06 Feb. 2013, 12:22 Stiri
Pe aceeași temă