Tudorie înscrie pentru Steaua II în Liga 3, însă bucureștenii pierd la Aninoasa

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Dec. 2016, 10:56 Actualizat: 04 Dec. 2016, 11:10 Stiri
  • Cu Pham Huy, Mitrea, Dan Popescu, Vlad Mihalcea și Tudorie pe teren de la prima echipă, Steaua II a fost învinsă într-o comună dâmbovițeană. FC Aninoasa a câștigat cu 2-1 în ultima etapă a turului Ligii 3, golul steliștilor fiind înscris de Alexandru Tudorie. „Satelitul” celei mai titrate echipe din România a încheiat anul pe locul 10 în seria sa din Liga 3, la cinci puncte de retrogradare.

 

FC Aninoasa a încheiat turul campionatului Ligii 3 la înălțime! Echipa lui Cristian Bălașa a strălucit din plin la ultima apariție oficială din acest an și a dat de pământ cu Steaua București II. Dâmbovițenii s-au mobilizat la maximum pentru acest duel și au învins „satelitul” Stelei cu 2-1, în etapa a 14-a a Seriei a 3-a.

Sub încurajările a câteva sute de fani din tribune, jucătorii Aninoasei au început tare disputa cu bucureștenii, iar până la pauză și-au asigurat toată zestrea de puncte pusă în joc. Tibi Calofir (6), aflat în zi excelentă, a deschis scorul rapid, printr-o lovitură de cap, lângă bara din stânga lui Poiană, fructificând perfect centrarea lui Călinescu, venită din flancul drept al terenului. După ce Mitrea (17) a trimis peste poartă, Steaua II a restabilit egalitatea prin Tudorie (26), speculând o eroare neforțată a grupării dâmbovițene. Echilibrul pe tabelă a rezistat foarte puțin, deoarece Aninoasa și-a arătat încă o dată colții cu bucureștenii.

„Dublă” Calofir

La fel ca la primul gol, Calofir (30) a găsit o breșă în defensiva oaspete și a înscris cu capul reușita câștigătoare a Aninoasei, după ce a fost încă o dată servit ca la carte de „sprinterul” Călinescu. Echipa de lângă Târgoviște a avut șansa majorării scorului pe final de repriză, dar în două rânduri, Neguț a irosit cu nonșalanță ocaziile avute. Dacă în prima fază șutul său a fost reținut de Poiană (32), la a doua încercare a ratat cu poarta goală, din apropierea careului mic, al treilea gol al formației dâmbovițene.

În actul secund s-a jucat mai mult pe contre, iar spectacolul sportiv a fost timpul plăcut ochiului. Chiar dacă nu s-a mai marcat niciodată, echipele și-au creat ocazii de gol, iar lipsa de inspirație din fața porții și-a spus cuvântul de ambele părți. După ce pentru Steaua II M. Mihai (48) a trimis cu capul peste, Maican (62, 63) a fost aproape de gol și el pentru Aninoasa, în două rânduri. La intrarea în ultimele 20 de minute ale întâlnirii, șutul lângă bară al lui Calofir a fost scos de Poiană, iar „torpila” lui Diță (73) din 20 metri a ratat de puțin ținta. 

Pe final de joc, pentru Steaua II, Mitrea (76) și Mihalcea (87) au mai creat ceva emoții la buturile lui Priseceanu, iar Grigorescu (84), pentru Aninoasa, a trimis sub tranversală, dar portarul advers a scos în corner in extremis. Cu trei minute de final, arbitrul Ionel Ivan a trecut cu vederea căderea în careu al lui Călinescu la un contact cu Mitrea, încheind într-o notă negativă prestația de „fluieraș” la acest joc.

Succesul cu Steaua II a urcat Aninoasa pe locul 7 la final de tur, cu 19 puncte acumulate, în 14 meciuri jucate. Pentru gruparea de lângă Târgoviște urmează o iarnă liniștită și cel mai probabil, o întărire considerabilă a lotului de jucători.

De partea cealaltă, Steaua II a încheiat turul pe locul 10 din 15, cu 18 puncte, la cinci puncte peste ultima poziție retrogradabilă direct.

VEZI rezultatele și marcatorii ultimei etape din 2016 a Ligii 3

FC ANINOASA – STEAUA II   2-1
T. Calofir 6′, 30′ / Tudorie 26′

Priseceanu – Marina, Ștefan, Pahonțu, Diță – Călinescu (Neacșu 90+2′), C. Dinu (Ene 88′), Huțușoru (Maican 55′), Grigorescu – T. Calofir, Neguț
Antrenor: Cristian Bălașa.

Poiană – Pham Huy, I. Dinu, Mitrea, D. Popescu – Nicola (Ciochină 55′), Vl. Mihalcea, Simion, Raiciu – Tudorie, M. Mihai
Antrenor: Ion Toma

Stadion: „Comunal” (Aninoasa); Spectatori: 450; Arbitru: Ionel Ivan (Brăila); Asistenți: Răzvan Bedreagă și Daniel Băraru (ambii din Galați). Observatori FRF: Constantin Ștefan și Gabriel Manu (ambii din București).

Articol și foto de Ionuț PARGHEL

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Dec. 2016, 10:56 Actualizat: 04 Dec. 2016, 11:10 Stiri
Pe aceeași temă