Titlul de campioană în Seria I se joacă în ultima etapă. Știința Miroslava a avut promovarea în mână, însă a pierdut cu Sepsi și acum are misiune grea la Pojorâta

Marius ANGHEL 23 May. 2015, 21:20 Stiri

UPDATE: Știința Miroslava​ a pierdut dramatic, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 25-a a Ligii 3, 1-2 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (I. Coman ’90 – autogol / I. Coman ’57, Veress ’90+4), într-un meci în care nu au lipsit cântecele patriotice, două penalty-uri, cartonașul roșu, autogol și două reușite în prelungiri.

Victoria i-ar fi adus promovarea matematică echipei ieșene, în schimb, acum, trebuie să joace un meci decisiv cu contracandidata la titlu, Bucovina Pojorâta, chiar pe terenul acesteia, vinerea viitoare. Știința are un punct avans în clasament și i-ar conveni și un egal în ultima partidă a sezonului pentru a-și îndeplini obiectivul și a ajunge în Liga 2.

Se pare că minunea pe care Dănuț Mândrilă, antrenorul echipei din Pojorâta, s-a produs și Bucovina stă acum la mâna ei pentru a obține promovare. În Seria I, primele două clasate vor juca cu titlul pe masă.

Oare jucătorii de la Sepsi (locul 3 în Seria I) au vrut să se răzbune pentru modul în care au fost primiți de gazdele de la Știința și au dat totul pe teren sau într-adevăr sunt mai buni și nu au avut nevoie de motive suplimentare pentru a bate liderul? 

Înainte meciului direct de vinerea viitoare, gazdele, Bucovina Pojorâta, e pe locul doi cu 48 de puncte, iar oaspeții, Știința Miroslava, e pe primul loc cu 49 de puncte.



Pojorâta ține degetele încrucișate pentru Miroslava: „Sperăm să se încurce și să jucăm acasă cu calificarea pe masă”.** Știința promovează azi dacă o bate pe Sepsi

Bucovina Pojorâta a câștigat, vineri seară, în cadrul etapei a 25-a a Ligii 3, derby-ul sucevean al Seriei I cu Bucovina Rădăuți, scor 3-0, s-a apropiat la un punct de liderul Știința Miroslava și speră într-o minune pentru a obține promovarea în Liga 2. Astăzi, de la ora 18:00, gruparea ieșeană joacă pe teren propriu cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a treia clasată din serie, iar o victorie i-ar asigura accederea matematică în eșalonul secund. Orice alt rezultat va duce la desemnarea campioanei în ultima rundă, atunci când Bucovina Pojorâta (locul 2) primește pe teren propriu replica Științei (locul 1).

La Rădăuți, Pojorâta s-a impus la scor de neprezentare, toate golurile fiind înscrise de Buhăceanu (26 – pen., 72, 81), care cu cele trei reușite a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor Seriei I, cu 18 goluri.

„A fost un joc pe care l-am controlat de la cap la coadă și nu cred că s-a pus problema învingătoarei. Sperăm ca Miroslava să se încurce în meciul de sâmbătă și săptămâna viitoare să jucăm acasă cu calificarea pe masă”, a spus, pentru monitorulsv.ro, Dănuț Mândrilă, antrenorul celor de la Bucovina Pojorâta.

Bucovina Rădăuți: Butnariu – Alecsandru, Polocoșer, Hrimiuc, C. Ciurlă, Vitu, A. Ciurlă, Luțac, Stoian, Apostol, Zaremba. Au mai intrat Vicol, Sabie, Julei. Antrenor Iulian Ionesi.

Bucovina Pojorâta: Puianu – Kuruc, Prundean, Pasca, Duțică, Stănescu, Rus, Cristescu, Colța, Pădurariu, Buhăceanu. Au mai intrat Vârlan, Tivodar, Răzlog și Iuga. Antrenor Dănuț Mândrilă.

Așa arată linia de clasament a primelor trei echipe din Seria I:

1.     Știința Miroslava     20     16     1     3     41-15     49 pct.
2.     Bucovina Pojorâta     21     15     3     3     51-24     48
3.     Sepsi OSK Sfântu Gheorghe     20     12     4     4     34-13     40

Miroslava are nevoie de o victorie astăzi în meciul de acasă cu Sepsi pentru a promova matematic. Orice alt rezultat va duce la o partidă decisivă în ultima rundă a sezonului, atunci când Știința se va deplasa la Pojorâta. În acea situație, Bucovina ar avea nevoie de un succes cu ieșenii pentru a le lua locul în clasament și a promova în Liga 2.

Marius ANGHEL 23 May. 2015, 21:20 Stiri
Pe aceeași temă