Succes pragmatic pentru „favorită”

Mihai Andries 01 Oct. 2013, 13:27 Stiri
Succes pragmatic** pentru

SCM Argeșul Pitești nu s-a mai „încurcat” în Prahova, după eșecul de la CSM Câmpina, de acum două etape, principala candidată la promovare din această serie impunându-se la Strejnic. A fost 2-0 pentru argeșeni, la capătul unui meci modest mai degrabă, în care „spectacolul” nu a existat aproape deloc, oaspeții apărându-se pragmatic în fața unui joc ofensiv foarte slab al gazdelor, după care a venit golul necesar pentru ca echipa lui Crivac să abordeze finalul cu și mai multă liniște și să obțină maximul din acest joc.

Prima parte a partidei de la Strejnic a fost „chinuitoare”, cele două echipe zgârcindu-se cu fotbalul, astfel că am avut parte doar de două acțiuni de poartă, mai periculoase, mizileanul Tameș trăgând primul șut periculos al oaspeților, în min. 33, apoi, Munteanu și Dragoș Gheorghe au fost blocați în careu, în aceeași fază (min. 36).

Tot la fel de „săracă” a fost exprimarea echipelor și după pauză, experimentatul Dulcea trăgând puternic, din lovitură liberă, dar Nedelcovici a fost la post, acordând corner (min. 54), pentru ca pe contraatac Gafița să irosească una dintre puținele situații de superioritate ale gazdelor.
Oaspeții au marcat, până la urmă, golul mult dorit, la un corner executat de pe stânga, fundașul central Ionescu reluând cu capul, din mijlocul careului mare, unde se afla „mult prea liber”, învingându-l pe Nedelcovici (min. 71, 0-1).

Din acest moment, gazdelor le-a fost tot mai greu să spere la ceva din acest al cincilea joc, problemele din atac nefiind întâmplătoare, echipa din Strejnic nereușind decât un gol marcat în cele 450 de minute oficiale bifate în campionat! Din încercările echipei lui Florin Pârvu de a restabili o eventuală egalitate au ieșit mai degrabă… contratacuri bune ale piteștenilor, la unul dintre ele noul intrat Mușea făcând un fault „cinic” pentru care a fost eliminat, iar fostul prim-divizionar Dulcea a marcat cu un șut excelent, mingea șutată de acesta lovind bara din dreapta lui Nedelcovici, apoi pe portar în spate și ricoșând ulterior în plasă (min. 86, 0-2).

Conpet rămâne cu doar 3 puncte, cu un îngrijorător (minus 6) în clasamentul adevărului, postură din care gândurile la un eventual loc de play-off (primele șase clasate) par mai degrabă „fantezie”. Astfel, meciurile cu Civitas și Păpăuți, din etapele viitoare, devin capitale, pentru că acele puncte se vor contabiliza, într-o proporție foarte mare, la clasamentul întâlnirilor directe pentru partea a doua a campionatului!

Cu Crivac eliminat

Arbitrul Marius Ion Marodin a revenit la un meci al unei echipe prahovene după „beleaua” de la jocul Bradu – Fortuna, când a anulat un gol valabil celor din Poiana Câmpina, el reîntorcându-se acum o partidă din această serie. Culmea, la SCM Argeșul, adică unde fusese și tatăl său, Ion Marodin, ca observator, acum două etape, dar, deja, pare de neînțeles această „rocadă” cu arbitri și observatori destul de bine „dirijată”, în această serie a VI-a, unde impresia este că trebuie să promoveze „cineva”!

Centralul Marodin a fost protagonistul mai multor momente care au arătat destule slăbiciuni. El l-a eliminat pe antrenorul oaspeților, Iulian Crivac, în min. 25, iar cum acesta nu vroia să iasă din suprafața tehnică, centralul bucureștean a arătat „3 minute” de întrerupere, piteșteanul părăsind terenul pentru a nu risca pierderea meciului la „masa verde”. Apoi, câteva hențuri nesancționate au enervat gruparea gazdă, ca și desele întreruperi. Oricum, nu se poate spune că sportivii de la Conpet au pierdut acest meci din cauza arbitrajului.

 

CONPET PLOIEȘTI – SCM PITEȘTI 0-2 (0-0)

Stadion: „Conpet” – Strejnic. Spectatori: circa 200. Au marcat: O. Ionescu (71), Dulcea (86)

Conpet: Nedelcovici – I. Constantin (79 Mușea), Badea (cpt), Moroiță, Stanca – Slobozeanu – Maria, Căpălău, C. Munteanu (84 Olteanu), Dr. Gheorghe – Gafița (59 Abba). Antrenor: Florin Pârvu. 

SCM Pitești: Vlăsceanu – B. Stancu, M. Ionescu, Botea, Baicu – M. Stancu, Tameș – C. Iancu (90+2 Drăgan), Enache, D. Andrei (62 C. Călin) – Dulcea (90+3 M. Albu). Antrenor: Iulian Crivac.

Avertismente: D. Gheorghe (40) / M. Stancu (8), Botea (23), D. Andrei (32), C. Iancu (62), B. Stancu (81).

Eliminare: Mușea (85)

Au arbitrat: Marius Marodin (București) – Gabriel Boncz (Bragadiru), Speranța Popescu (Craiova). Observatori: Ștefan Popenaru (arbitraj), Florin Craioveanu (organizare).

Jucătorul meciului: Octavian Ionescu (SCM)

 

Articol scris de Marian DIMA

Mihai Andries 01 Oct. 2013, 13:27 Stiri
Pe aceeași temă