Strătilă marchează din penalty, SR Brașov câștigă la limită meciul cu Flacăra Horezu. Stegarii rămân în lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 01 Oct. 2018, 13:17 Stiri
Strătilă marchează din penalty, SR Brașov câștigă la limită meciul cu Flacăra Horezu.** Stegarii rămân în lupta pentru promovare

Neînvinși până la meciul de la Brașov, cei de la Flacăra au dat o replică bună pe Tineretului, sâmbătă, în etapa a 6-a a Ligii 3. Cristi Munteanu, fostul căpitan al stegarilor, acum jucător la Horezu, anticipa un meci spectaculos la Brașov. Și așa a și fost, cel puțin în prima repriză, atunci când ambele echipe au oferit un spectacol total, în care cei doi portari, Adi Popa, respectiv Florin Matache, s-au remarcat prin câteva parade de excepție.

Cum echipa câștigătoare nu se schimbă, brașovenii au aliniat la start același „11″ din meciul de la Alexandria. Stegarii au început bine, iar Boția i-a dat primele emoții lui Matache, după un corner executat de Strătilă. Golul a venit în minutul 12 după același scenariu, cu Strătilă servant și Boția la finalizare. Vâlcenii au ieșit la joc și au pus probleme în atac la faze fixe, acolo unde brașovenii continuă să aibe probleme, dar Adi Popa a fost, din nou, în zi mare. Stegarii își puteau majora avantajul, însă Matache a intervenit în două rânduri, mai întâi la centrarea lui Danciu în fața porții, apoi a respins și șutul lui Răduțoiu, după un raid ofensiv al fundașului dreapta brașovean.

Flacăra a restabilit egalitatea în minutul 22, atunci când Poverlovici a făcut un fault imprudent la circa 25 de metri de poarta lui Popa, iar Nistor a înscris din lovitură liberă, cu un șut direct la vinclu! Până la finalul primei reprize, Burlacu și Boția în două rânduri, nu l-au putut învinge pe bătrânul Matache. În partea secundă jocul a fost mult mai înschis, cu brașovenii atacând în valuri, însă fără a-și creea ocazii la poarta oaspeților. Mai mult, vâlcenii puteau da lovitura, dar Răchișan, introdus în teren pentru ultimele 30 de minute, și-a salvat echipa de la dezastru la o fază în care Adrian Popa scăpase singur cu portarul brașovean! Pe final s-a jucat pe contre, Poverlovici a fost blocat în șase metri de Matache, iar Sineanu a fost aproape să dea lovitura cu 10 minute înainte de final.

Stegarii au dat lovitura decisivă în prelungirile meciului, Strătilă a căzut în careu după un duel cu Adrian Popa și tot el a transformat cu siguranță penalty-ul. Trei puncte mari, însă jocul încă nu se leagă. Sunt probleme mari atunci când adversarul este bine organizat, defensiva nu dă siguranță, Dumbravă și Burlacu nu dau randamentul scontat în noul sistem, iar în atac se mizează mult pe sclipirea lui Boția și pe acțiunile lui Strătilă în flancul drept. Pentru a rămâne în lupta pentru promovare e nevoie de mult mai mai mult.

„Această echipă este spiritul Brașovului”

La final, antrenorul Florin Stîngă și-a felicitat jucătorii și speră că această victorie să aducă liniștea la echipă. „Le mulțumesc suporterilor care au stat în ploaie și ne-au susținut până la final. Sunt mândru de jucătorii mei, au crezut în victorie și au muncit până în ultimul minut. Vreau să îi dedic această victorie președintelui Vasile Dochița, care are probleme de sănătate și pe care îl așteptăm din nou alături de noi. A fost un meci disputat, cu o echipă bună, care s-a apărat foarte bine în partea secundă. Îmi pare rău că nu am putut să ne desprindem în prima repriză, când am avut ocazii de a înscrie. Din păcate, din nou am suferit pe faza defensivă, mai ales la fazele fixe. Am discutat la pauză cu jucătorii și trecut la apărarea în zonă. Vom antrena mai mult apărarea în zonă, dacă băieții se simt mai confortabil, deși eu cred că este mai bun marcajul om la om. Important este că am luat cele trei puncte și sper că acest lucru ne va da liniște. Mai fac un apel în numele echipei către autoritățile locale. Eu am mare încredere în primarul George Scripcaru și în Adrian Veștea, președintele C.J vor veni alături de noi. Această echipă este spiritul Brașovului”, a spus Stîngă, citat de Monitorul Expres.

„Horezu, peste Turris și Craiova!”

Eroul meciului cu Horezu, Sorin Strătilă, a spus că penalty-ul acordat în prelungirile meciului a fost corect acordat. „Trei puncte mari în fața unei echipe pe care eu o văd mai bună decât Turris și Craiova! A fost penalty clar nu știu de ce sunt supărați cei de la Horezu. Îl știu bine pe Matache, dar nu am avut emoții la penalty, pentru că știu cum să bat. Am muncit mult pentru această victorie obținută în fața unei echipă care își merită locul în clasament. În repriza secundă, vâlcenii au cam tras de timp. Treceau cam două minute până arbitrul nota câte un cartonaș galben în carnețel. Important este că am câștigat și am legat două victorii”, a spus Strătilă.

Situație detensionată înaintea meciului cu Flacăra Horezu

Fotbaliștii, antrenorii și angajații lui ACS SR Brașov și-au încasat, vineri seara, salariul pe luna august. Fostul vicepreședinte al clubului, Nicu Badea, s-au ținut de promisiune și a virat banii în contul clubului brașovean, astfel că vineri seara s-au făcut plățile. „A contat și acest lucru că băieții au primit salariul pe august înaintea meciului. Fiecare amănunt contează”, a declarat Florin Stîngă.

ACS SR BRAȘOV – FLACĂ‚RA HOREZU  2-1
Vlad Boția 19′, Sorin Strătilă 90′ – pen. / Raul Nistor 22′

Brașov: A. Popa – Răduțoiu, Poverlovici, Rz. Damian, Voicu – Burlacu, Leonte – Strătilă (Toader 90+1′), Boția, Dumbravă (Al. Avram 60′) – C. Danciu (Răchișan 60′)
Antrenor: Florin Stîngă

Horezu: Matache – Samson, C. Dinu, Cr. Munteanu, Butoi – Olteanu, Bobină – Ad. Popa, Nistor (Cioablă 87′), Neacșu (V. Munteanu 78′) – Neamțu (Sineanu 67′)
Antrenor: Adrian Popa

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 01 Oct. 2018, 13:17 Stiri
Pe aceeași temă