Stoiceștii loviți de ,,lanterna roșie”

28 Nov. 2011, 12:44 Stiri

ABC Stoicescu alunecă tot mai mult pe tobogan după ce vineri a comis-o din nou. Echipa buzoiană a pierdut cu scorul de 0-3 meciul disputat pe teren propriu, împotriva ,,lanternei roșii”, Politehnica Galați. Diferența putea fi una mult mai mare ținând cont de ocaziile irosite cu ușurință de oaspeți ,al căror drum spre victorie a fost netezit de gafele și neputința adversarei.

Hotărâți să plece acasă cu toate cele trei puncte, „studenții” aflați sub comanda lui Mihai Barbu au căutat cu insistență culoarele spre poartă, primul gol purtând semnătura lui Ginghină (’26) care a finalizat cu o lovitură de cap din apropiere, centrarea lui Racoviță.

Gălățenii nu s-au mulțumit doar cu atât și după câteva acțiuni ofensive și-au dublat avantajul. Acest lucru s-a întâmplat în repriza secundă când, în urma unui corner, Dima(62) a marcat cu un șut din șase metri și astfel echipa de la Malul Dunării lua o opțiune serioasă pentru obținerea victoriei, una pe care a pus ,,ștampila” peste numai șapte minute Francis(69). Spre final, gazdele puteau reduce din handicap însă bara transversală s-a opus la șutul expediat de Toma.

„Cei de la Galați ne-au predat o lecție de fotbal însă nu mă așteptam să mâncăm bătaie. Din contră credeam că vom câștiga acest meci mai ales că jucam acasă cu lanterna roșie și avem nevoie de puncte. Știam că Politehnica pierduse multe partide în care a dat goluri însă nu mă așteptam din partea echipei mele să fie așa de slab pregătită atât din punct de vedere fizic cât și tehnico-tactic ceea ce și-a pus amprenta asupra jocului. Deci este neputință. Acum două etape când am preluat această echipa la insistențele patronului mi-am asumat un risc foarte mare iar rezultatele mă defavorizează pe mine ca individ. Am stat de vorbă cu patronul și dacă nu schimbă foarte mulți dintre componenții lotului nu cred că va reuși să scape de retrogradare”, a punctat antrenorul formației buzoiene, Nicolae Anton


Antrenorul Politehnicii Galați,Mihai Barbu: ,,Băieții au dat dovadă în primul rând de caracter”

După meci antrenorul Politehnicii Galați,Mihai Barbu a recunoscut că nu se aștepta la o victorie categorică. Tehnicianul oaspeților a precizat că echipa sa a avut atitudine,determinare și multă tărie de caracter izbutind să plece de la Buzău cu trei puncte extrem de prețioase în cursa pentru supraviețuire.Barbu consideră că ,,studenții”nu merită să fie pe ultimul loc și este optimist în ceea ce privește realizarea obiectivului.

„Ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci pentru ca echipele din fața noastră să nu se distanțeze. Sunt mulțumit că am obținut această victorie extrem de importantă care ne dă speranțe în continuare pentru ieșirea din subsolul clasamentului. Băieții au jucat exact ce le-am cerut chiar dacă au existat și unele momente mai grele. Jocul prestat a fost unul plăcut ochiului nu o luptă oarbă, cursiv și ne-am creat multe ocazii de gol așa că îi felicit pe jucătorii mei care au dat dovadă în primul rând de caracter. De fapt asta le-am cerut înainte de meci”, a declarat Barbu.

articol și foto de Adi Soare

28 Nov. 2011, 12:44 Stiri
Pe aceeași temă