„ABeCedar” cu file noi

04 Sep. 2011, 15:27 Stiri

ABC Stoicescu și-a trecut în cont prima victorie în noua ediție de campionat, dispunînd cu scorul de 3-1 de Aerostar Bacău. Disputată la Buzău pe stadionul „Cornel Negoescu”, partida a fost una dominată în mare parte de gazde. Acestea au izbutit primul gol în minutul 24 cînd Sîrbescu a înscris din apropiere, în urmă unei lovituri libere executată de M. Cristea.

Echipa aflată sub comanda antrenorului Cristi Lupu a prins curaj și hotărîtă să tranșeze victoria de partea sa a forțat tot mai mult în atac, iar în finalul reprizei întîi și-a dublat avantajul. Asta grație lui Mărculescu (’44), jucătorul finalizind cu un șut plasat din interiorul careului o acțiune personală.

La puțin timp după revenirea de la vestiare buzoienii au marcat din nou, de această data prin C. Chiorcău (’52) care a transformat cu precizie un penalty acordat pentru fault. Oaspeții au profitat de o relaxare a adversarei și au redus din handicap după ce Tismănaru (’65) a marcat cu o lovitură de cap.

Peste cîteva minute bacauanii au rămas în inferioritate numerică, iar gazdele au încercat să profite de situație, însă spre finalul meciului Stancu a irosit o mare ocazie și astfel scorul a rămas 3-1, ABC bifând o victorie prețioasă.

Antrenorul Cristi Lupu la prima victorie în Liga 3

Victoria din meciul cu Aerostar Bacău a fost prima obținută de tînărul tehnician Cristi Lupu de cînd aceasta antrenează o echipă din eșalonul trei. Antrenorul buzoian a preluat ABC Stoicescu doar cu două etape înainte de finalul campionatului trecut. Lupu susține că victoria de vineri dă încredere jucătorilor săi pentru meciurile care urmează.

„După meciul din rundă trecută, de la Focșani, așteptam această evoluție a echipei noastre și sper să crească în continuare. În jocul de astăzi(n.r.vineri) m-a nemulțumit însă atitudinea unor jucători pe final și după cum s-a văzut păcătuim din cauza greșelilor individuale comise în anumite momente, chiar importante, dovadă golurile primite pînă acum. M-am temut puțin spre sfîrșitul partidei cînd, în ciuda faptului că jucam cu un om în plus, ceea ce trebuia să constituie un avantaj pentru noi, a fost mai degrabă dezavantaj .(…) Trebuie însă remarcat faptul că băieții s-au mobilizat și încearcă, pe cît posibil în această perioadă, să formeze un grup omogen care să obțină rezultate cît mai bune pentru a mai șterge din impresia negativă lăsată în campionatul trecut”,a concluzionat Cristi Lupu.

articol scris de Adi Soare

04 Sep. 2011, 15:27 Stiri
Pe aceeași temă