O victorie cât un Purece

22 Oct. 2011, 21:51 Campionat

„Bătrâna Doamnă” i-a provocat echipei lui Jean Pădureanu prima înfrângere din acest sezon al ligii secunde. Arădenii au fost net superiori echipei bistrițene, însă neinspirația atacanților în alb-roșu a făcut ca diferența de scor să fie de doar două goluri.

Bistrița a fost surprinzător de prudentă în prima repriză, pentru o echipă aflată pe primul loc. Arădenii au avut inițiativa, însă atacurile lor au fost previzibile până în minutul 42, când Purece și-a făcut de cap cu fundașii adverși și a înscris dintr-un unghi aproape imposibil, trimițând mingea printre picioarele lui Irimia.

Trupa lui Nicolae Manea nu s-a trezit nici după primirea golului. Ba mai mult, UTA a prins aripi și scorul putea lua proporții. Bistrițenii au tremurat la trei ratări monumentale semnate de Drăghici (minutele 44, 49 și 58), precum și la o intervenție excelentă a lui Irimia la un șut foarte bun al lui Purece (’48).
Oaspeții puteau egala, norocos, în minutul 66, însă Curtuiuș s-a precipitat în preajma careului mic (’66). Dacă arădenii nu au fost în stare să facă 2-0, i-a ajutat un bistrițean: Anton a fost autorul autogolului care a închis tabela.

Finalul de joc a fost animat de eliminarea lui Năstase și încă două ratări imense ale lui Drăghici.

Pentru spectatorii arădeni prezenți la meci, Gloria a arătat ca o echipă mediocră din eșalonul secund, însă echipa bistrițeană rămâne pe primul loc în seria de Vest, cel puțin pentru încă o săptămână, iar UTA este la cinci puncte de un loc promovabil.

articol scris de Radu Faur

foto de Istvan Szasz

22 Oct. 2011, 21:51 Campionat
Pe aceeași temă