Știința Miroslava a fost învinsă de Sporting după ce a condus cu 1-0!

Mihai Andries 08 Apr. 2013, 16:17 Stiri
Știința Miroslava a fost învinsă** de Sporting după ce a condus cu 1-0!

Intr-un meci din cadrul etapei a XVIII-a, Stiinta Miroslava s-a deplasat la Falticeni, acolo unde a jucat impotriva celor de la Sporting Suceava. Un meci foarte important pentru ambele echipe, insa iesenii aveau mai mare nevoie de puncte, pentru a prinde plutonul si de a iesi oarecum din zona retrogradarii.

Meciul a inceput cu o usoara tatonare, fara ca vreuna din echipe sa incerce o rupere de ritm. Prima situatie de gol a aparut in min. 12, cand un sut de la 18 m, a fost respins spectaculos de Ciprian Bargan, de sub transversala (VIDEO).

In min. 15, Porfireanu si Parvu creeaza o faza inteligenta de atac, iar cel din urma a sutat din marginea careului mare, iar mingea a lovit bratul unui fundas sucevean. Centralul partidei a decis ca este penalty, iar Gabriel Petrea a marcat fara probleme si a deschis scorul pentru Stiinta Miroslava (VIDEO).

Dupa gol, Suceava a presat mai mult si a incercat sa obtina egalarea. In min. 25, o lovitura libera de la 20 m a sters transversala portii aparate de Bargan (VIDEO). In min. 40, o noua lovitura libera de la 18-19 m, lateral stanga, a trecut putin pe langa poarta, lovind plasa laterala, moment in care suporterii suceveni au fost pacaliti de ‘golul turcesc”.

Ultima faza a primei reprize putea sa aduca linistea in tabara ieseana. O centrare de pe stanga, a fost scapata in fata de portar, iar Alin Damian, ajuns primul la minge nu a reusit sa o treaca de portar, iar scorul a ramas doar 1-0.

Repriza secunda a fost una foarte animata. Sucevenii au fost cu golurile, iar Miroslava a fost cu ratarile, unele din ele fiind monumentale. In min. 57, un sucevean scapa singur pe flancul drept si suteaza puternic, Bargan are o interventie extraordinara si respinge in lateral, insa Nechitoaia venit fara marcaj, impinge mingea in poarta goala si aduce egalarea.

In min. 62, asistam la prima ocazie din seria incredibila ratata de jucatorii Miroslavei. Bogdan Hutanu face o faza buna in flancul drept, scoate mingea la Parvu care intoarce un adversar si are culoar de sut de la 11-12 m. Sutul sau cu spitul este respins de Pascal in fata, pana in gheata lui Porfireanu, care in loc sa rupa plasa din 4-5 m, a sutat cu crampoanele din voleu si mingea a ajuns in bratele portarului Pascal.

O noua ocazie rarisima a avut loc in min. 66, cand Porfireanu da o centrare excelenta in 6 m, de unde Paul Tincu reia cu capul plasat, insa Pascal a avut o interventie extraordinara si a respins din plonjon in corner. In minutul urmator, o nesincronizare in apararea Miroslavei si mingea ajunge la un atacant sucevean, care scapat singur cu Bargan suteaza foarte bine, insa Bargan are o noua interventie spectaculoasa si pastreaza tabela intacta. La faza imediat urmatoare, Lascarache il lanseaza excelent pe Porfireanu, care pleaca de la limita offsideului si scapa singur cu portarul, insa ezita sa trimita lobul din prima, iar cand s-a hotarat sa faca asta, portarul ii inchisese deja unghiul si a reusit sa respinga.

In min. 75, o centrare din stanga ajunge pe fruntea lui Suleru, care reia spre poarta, insa Bargan respinge in extremis, iar Suleru marcheaza cu piciorul pe mingea a doua, fundasii fiind iarasi surprinsi ca si la primul gol. In min. 77, Porfireanu profita de o pasa inapoi a unui fundas si reia din prima, insa Pascal a inchis excelent unghiul si mingea l-a lovit in fata. La ultima faza, acelasi Porfireanu reia cu capul din 8 m, in urma unui corner, insa mingea trece peste poarta si scorul ramane 2-1 pentru suceveni.

Victorie importanta pentru Sporting, care se detaseaza de zona fierbinte. De partea cealalta, Stiinta Miroslava ramane cu emotii in privinta mentinerii in Liga 3, mai ales ca Federatia Romana de Fotbal inca nu a decis cate echipe retrogradeaza din fiecare serie.

 

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL SPORTING SUCEAVA – ȘTIINȚA MIROSLAVA

 

Sursa: AS Magna

Mihai Andries 08 Apr. 2013, 16:17 Stiri
Pe aceeași temă