A câștigat experiența și pragmatismul! FC Argeș a trecut cu 3-2 de Știința Miroslava, la debutul cu Emil Săndoi pe banca tehnică

  • FC Argeș s-a impus pe terenul Științei Miroslava, cu scorul de 3-2 (2-0), într-un meci din cadrul etapei a 22-a a Ligii a 2-a, profitând de greșelile din defensiva gazdelor. Miroslava a avut marile ocazii de gol, dar a plătit tribut gafelor individuale din apărare. Debutul pe banca tehnică a echipei piteștene a lui Emil Săndoi a fost un succes.

 

Știința Miroslava și FC Argeș au oferit meci spectaculos la prima reprezentație din acest an, la Uricani. În ciuda unui teren foarte greu, acoperit cu un strat subțire de zăpadă și pe un frig pătrunzător, cele două echipe au fost preocupate de joc și au oferit o partidă nebună, cu multe goluri, faze de poartă, dar și greșeli copilărești în defensivă. FC Argeș, o echipă mult mai experimentată, s-a dovedit a fi mai pragmatică, a știut să speculeze greșelile din defensiva Științei și s-a impus într-un final dramatic cu scorul de 3-2, după ce la un moment dat avea un avantaj liniștitor de trei goluri pe tabelă. Ieșenii nu au jucat deloc rău, au controlat jocul în cea mai mare parte, și-au creat ocaziile mai clare, dar greșelile din apărare au privat echipa lui Adrian Kerezsy de un punct pe care l-ar fi meritat.

Ocazii mari pentru Știința în debut

Debutul partidei, întârziat cu 35 de minute din cauza zăpezii căzute peste noapte pe terenul de joc, a aparținut gazdelor, care au ratat două ocazii mari de a înscrie. În minutul 10, bine găsit pe dreapta de Agrigoroaei, Corban a trimis mult peste poartă, dintr-o poziție bună, iar cinci minute mai tâziu a fost rândul lui Viorică să irosească o bună oportunitate, șutul acestuia fiind respins de portarul oaspeților. Meciul s-a liniștit după aceste ocazii, până spre finalul primei părți, care s-a dovedit de coșmar pentru echipa gazdă. Elevii lui Adrian Kerezsy s-au întrecut în greșeli în propriul careu, și pe fondul unui teren greu, iar experimentații jucători argeșeni au profitat din plin, marcând de două ori prin Buhăescu (40) și Raul Costin (45).

Repriză dominată de gazde, final nebun

La pauză, Adrian Kerezsy a mutat inspirat, l-a înlocuit pe Buhăcianu cu masivul Alex Marin, iar acesta și-a făcut simțită prezența în teren. Dacă oaspeții au înscris două goluri în ultimele cinci minute ale primei părți, Știința a nimerit de două ori bara în primele zece miute ale reprizei secunde, prin Corban (49) și Marin (56). Ca și în prima parte, contrar cursului jocului, cei care au înscris au fost tot oaspeții. În minutul 68, Ionuț Șerban l-a surprins pe Turiță mult ieșit din poartă și l-a lobat elegant, ducând scorul la un nedrept 0-3. Miroslava nu a cedat, s-a instalat în jumătatea Argeșului până la final, iar dominarea s-a concretizat cu două goluri. Marin a relansat meciul cu un gol marcat dintr-un unghi imposibil (77), iar Nemțanu, introdus și el inspirat în teren de Kerezsy, a marcat din trei metri, în minutul 85, după o fază creată de Alex Marin. Miroslava a presat pe final, dar nu a mai izbutit și golul egalizator, deși l-ar fi meritat după aspectul jocului și al numărului ocaziilor.

Cinci foști ieșeni în tabăra oaspeților

Echipa oaspete a avut în lot mai mulți jucători care au evoluat în trecut la Politehnica Iași. În unsprezecele de start s-au aflat Bogdan Vișa și George Cotigă, iar pe banca de rezerve au luat loc Nicușor Grecu și Mădălin Martin. Fostul stoper al lui CSM Poli, Mădălin Ciucă, transferat de FC Argeș în această iarnă, nu a prins lotul pentru jocul de la Uricani, din motive medicale.  

ȘTIINȚA MIROSLAVA – FC ARGEȘ   2-3
Alexandru Marin 77′, Cosmin Nemțanu 85′ / Vasile Buhăescu 40′, Raul Costin 45′, Ionuț Șerban 68′

Turiță – Andr. Chindriș (Ambrosie 61′), Moisi, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Cărăruș (Nemțanu 76′), Milea (cpt.) – Corban, Viorică, Taciuc – Buhăcianu (Al. Marin 46′)
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Ed. Sandu, Izmană, Căruță
Antrenor: Adrian Kerezsy

Oct. Popescu – D. Oancea, Cotigă, Vișa, Șerbănică – Andr. Panait (I. Mihăescu 70′), R. Costin (cpt.), I. Șerban, Rob. Grecu (D. Andrei 86′) – I. Năstăsie (Martin 88′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ct. Barbu, Tofan, C-tin Stoica
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava și Dragoș PĂ‚ȘCĂ‚NEANI (Mediafax Foto)

Pe aceeași temă